Přejít na obsah

Spínač osvětlení v kufru


bord83

Doporučené příspěvky

Prosím vás, nevíte, jak je u Yetiho řešené spínání osvětlení v zavazadlovém prostoru? Při otevření víka se nerozsvítí světlo a když otevřu kufr prostředním tlačítkem ovladače, tak se po zabouchnutí nezamkne. V dostupných příručkách jsem to nenašel :( Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj Yeťáci, taky mám problém s osvětlením kufru. Měl jsem tam orig. žárovku, která svítila tak jednou za 10 otevření kufru. Voltmetrem jsem zjistil, že napětí v kablíku je správné (na prázdno 12,5V jako na baterce), ale po připojení zpět celého toho světýlka tam bylo najednou 0V a samozřejmě to nesvítilo. Zkrat na tom světle určitě není. Zkoušel jsem dokonce připojit zkušebně pouze na kablíky jinou žárovičku, ale stejně to nesvítilo. Tak jsem upravil to světýlko a napasoval jsem do něj diodovou sufidku, chvíli to chodilo, ale postupem času se to opět zhoršuje a i ta sufidka teď už jen tak poblikává nebo nesvítí vůbec. Po přeměření napětí na přívodním kabelu, když nesvítí tak je tam 1 V, když poblikává tak kolem 8 V. Takže evidentně problém s napájením toho světýlka... Mluvili jste o nějakém mikrospínači? Mohl by mít vliv i na toto? Měl by být tedy pod tím plastovým tapecírunkem na pátých dveřích? Když jsem to měl ve Škodovce a ptal jsem se jich na to, tak mi řekli, že to je na výměnu toho světýlka (jiná žárovka atd.) při to jsem jim říkal, co a jak jsem s tím dělal a co jsem vypozoroval. Prostě v tom světýlku problém není. Nejde tam šťáva tak jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedná se tedy o mikrospínač, který je schovaný z venku pod tou gumovou krytkou (na který se při otevírání sahá přes onu gumu)? A na kolik Tě ta sranda vyšla? Jestli to není tajný? Musím nějak vymyslet jak sundat ten plastový tapecírunk aniž bych něco olámal a poškodil.

Editováno: , autor: Ota Rákosník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže jsem dnes kuchnul páté dveře. A po obhlídnutí celého systému jsem usoudil, že se jedná o zámek se západkou ve spodní části dveří, neboť ten horní mikrospínač uvádí do provozu pouze onen zámek a nemá na funkci osvětlení vůbec žádný vliv. Volal jsem do škodovky a tam mi řekli cenu 606 Kč, což je pro mě ještě akceptovatelné. Zítra by ho měli mít, tak potom napíšu, jestli se zadařilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...