Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zakoupil jsem si zimní pneu 175/65 R14, které mají stejný disk jako 165/70 R14. S pneu jsem spokojen o to žádná, ale když jsem se teď díval, že bych použil řetězy, tak mám problém.

 

Škoda CITIGO má povolené použití řetězů pouze na 165/70 R14

 

Ok, tak jsem si řekl jsem zklamaný, výrobce nedoporučuje... ale proč na

 

VW UP! jdou použít řetězy i na 165/70 R14 i na 175/65 R14,

 

když jsem myslel, že auta jsou identická - téměř.

 

 

 

Takže mám otázku zda je možné použít řetězy na 175/65 R14 na Citigo i přes "nedoporučení" ŠA a jak je rozdíl, nebo proč nejdou použít na tento rozměr když u Up! ano...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm, tohle je trochu nešťastný. Když tam ty řetězy dáš, tak se s největší pravděpodobností vůbec nic nestane. Ale zjevně už to nesplňuje nějaké normy na vzdálenost pohyblivých částí od karoserie.... Teoreticky máš povolený články 15mm, takže když použiješ tenký 7-9mm, tak to do jisté míry kompenzuješ. Navíc ten rozdíl je minimální

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK takže je možno použít řetězy do cca 9mm..?

 

A to ze to bude blize karoserie mam obavy ale tak snad by ten 1 cm na šířce pneu nemel nic udělat, když jsou povoleny i pneu na 17" se šířkou 195mm ale štve mě to jak pes :-D ale více to, že na Up! to jde i na moje pneu :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych to tak udělal.

 

Ono jde o to, že s tím řetězem je to trochu nestandardní situace. Nepodaří se ti třeba pořádně nasadit, sveze se, plandá... - takže potřebuje o dost víc místa než pneumatika. Ale ani předpisový rozměr ti nezajistí, že se to o nic nechytne (vlasní zkušenost). Prostě stát se to může, proto vznikla nějaká norma, která se to snaží eliminovat, ale určitě to není tak, že by ten rozměr byl kritický a na něm se to lámalo. Nejlépe uděláš pokud si "ošaháš" mezeru kolem kola a u vidíš. Spíš může být problém, že se řetězy budou hůř nasazovat, zejména pokud se podběh narve sněhem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...