Přejít na obsah

Otevírání kufru centrálem (Keetec)


SirBaron

Doporučené příspěvky

Zdravím. Dostalo se mi do ruky centrální zamykání keetec. Konkrétně CZ FABIA DO.

 

Kdysi jsem ho už do fabie instaloval, takže nebudu mít problém to udělat doma, ale tenkrát jsem neřešil otevírání zavazadlového prostoru ani signalizaci směrovkama.

 

Takže tady je dotaz:

 

V návodu píšou jen informaci, že řídící jednotka obsahuje výstup k otevírání zavazadlového prostoru (fialový drát), u něhož je jen poznámka : "otevření zavazadlového prostoru (-500mA výstup)" Mohl by mi prosím někdo vysvětlit jak tento "drát" funguje ? Stačí dokoupit zámek pátých dveří se servomotorem a tento drát připojit, nebo je potřeba dokoupit ještě něco mezi ?

 

A druhý dotaz: Kam přesně připojit drátky ovládání směrových světel ? Je rozdvojen na levý a pravý, to jsem pochopil, ale opravdu si nejsem jistý kam je napojit abych něco neodpálil. šlo by to třeba na výstup směrovek z pojistkové skříně ? 

 

Děkuji za odpovědi a prosím, nepište odpovědi typu, "když to neumíš, tak to neděj" :)

 

 _ps_32keetec-oem-lock-cz-montaz-navod.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten spínač mne už taky napadl. Máš představu jak to udělat ? Kam přesně připojit ? Já tedy ten spínač, ještě nevyndaval, ale tuším, že je na něm rovnou i "přerušovací" relé. Nebylo by někde schéma zapojení toho spínače ? Jinak mi asi nezbyde nic jiného, než ho vytáhnout a proměřit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve Fábii se o blikání stará BSG, tak samo vývody blinkrů jsou od tama, ne z komfortky.. (to řekl misumi pěknou hovadinu) nemusíš rozdělávat palubovku.. stačí tam kde budeš instalovat řj toho centrálu, napíchnout se na dráty z BSG a šmytec.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem připojoval výstupy na blinkry na centrální ŘJ na svorkovnici XS6-T16a piny 14 a 16 a předpokládám, že to tak dělají všichni protože je to asi nejpohodlnější.

 

post-89348-0-61268600-1422689372_thumb.j

 

Na kufr jsem stále nevyzrál protože mám dojem, že po zamknutí auta jsou mrtvý oba dráty co vedou na motorek. Ale plán mám takový, že přivedu signál na otevírání kufru, + a - až k motorku, všechno odstíním diodama a vzniknou 2 obvody na ovládání jednoho motorku. Tím bych rád zachoval funkci odskoku kufru pomocí DO bez odemykání auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebyl by tu někdo z okolí Prahy, kdo by mi to udělal ? Centrál si namontuju příští víkend sám, potřebuji jen připojit ty směrovky. (samozřejmě zaplatím)

Všem děkuji za odpovědi, ale pro mne je složité se šťourat v té elektronice. Jsem moc opatrný a nerad bych si něco odpálil. Myslel jsem, že to bude jednodušší. :)

Pokud by byl někdo ochotný, pište prosím na SirBaron@seznam.cz , nebo tady na fóru. díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...