Přejít na obsah

Ochrana laku - voskování


MichalV123

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím pánové, chtěl bych se zeptat jestli má někdo nějaké konkrétní zkušenosti s některým šetrným odstraňovačem asfaltu? Bohužel při cestě do práce jsem byl nucen projíždět po právě opravovaném úseku, kde se dával nový povrch a auto dostalo řádnou porci asfaltu a téru. Asfaltové tečky jsou po obou bocích a kapky téru prakticky po celém autě včetně světel a skel. Vím že je spousta speciálních přípravků, ale zajímají mě praktické zkušenosti a šetrnost vůči laku i krytům světel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak dnes konečně proběhla očista a odstranění asfaltu a téru, který byl po celém autě, jak popisuji výše. K odstranění jsem použil Gyeon Q2M Tar a musím říct, že to sice byla makačka, protože asfalt byl vážně na všem, ale na druhou stranu přípravek fungoval výborně a šlo to dolů opravdu ze všeho i z folie hrany kufru, kde jsem měl strach, abych ji nepoškodil. Po důkladném umytí znovu podklad, vosk a auto je opět jako nové.;)

foto1.jpg

foto2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Já osobně tedy jako amatér nakoupil na www.vlesku.cz profi kosmetiku - snažil se to udělat podle jejich návodu, který je mimochodem dobře udělaný a pochopitelný a jedno umytí včetně leštěnky, vosku, dekontaminace ( 5-6hodin práce) stojí cca 500 korun a na 3 měsíce mám klid s voskem. Mezi voskováním pouze oplachuji. Za ty peníze ti nikdo auto neudělá, aby to za něco stálo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já začínal kdysi před 30-ti lety, s českým tempem, přešel jsem postupně přes sonax a želvu a různé sračky z hyper-super marketu na německého výrobce auto kosmetiky porzelack, s kterým jsem konečně spokojen.

Taky na tom strávím kolem 5-ti hodin než toho prcka vydrbu, ještě donedávna jsem leštil i mitsu ASX které jsem vyměnil za druhou fabku , to byla šichta potřeboval jsem k tomu i žebřík abych se dostal i na střechu.

Teď to je s fabkama pohoda kdo měl vyšší auto pochopí.

Mám obě auta v béžové barvě, čili leštím 2 krát do roka, zbytek roku jen oplachuji vapkou.

Víte co mě sere na naleštěném autě nejvíce, třeba dnes se mi to stalo pod hradem v kašperkách, celou cestu dolů jsem šel v pláštěnce, dole jsem sundal pláštěnku, po vyklepání ji hodil do kufru, otevřel dveře ještě suchý no a po nasednutí a zhoupnutí auta pod mymi 90 ti kily se na mně vyvalila voda ze střechy, která se tam vždy po dešti nahromadí do mnoha kapek, no prostě jsem měl díky mému leštění mokré záda a celý levý bok. :-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...