Přejít na obsah

Ochrana laku - voskování


MichalV123

Doporučené příspěvky

Tyto nové laky jsou zcela vytvrzené předtím než to ty dostaneš do rukou, nemluvě o tom, že to ještě pár týdnu možná měsíců někde stálo, když si to koupil. Pokud máš nové auto, nemáš na co čekat a co nejrychleji to navoskuj. Nejlépe hned první den.

 

konkrétně používam HD vosk od Autoglymu. Z toho balení lze navoskovat auto i 20x.

 

http://www.autostore.cz/voskovani/autoglym-tuhy-vosk-high-definition-hdwaxkit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promiň, ale to já nevím jak si to kupoval. Neřeš teď kolik dní to auto stálo a kde, radím ti ohledně voskování. A jak jsem ti už psal tyto nové laky jsou zcela vytvrzené předtím než to ty dostaneš do rukou jestli je to pár dní nebo pár týdnů. A abych se doplnil při novém laku se vyhýbej hlavně leštění(to znamená nepoužívej leštěnky) pokud nebudeš mít časem nějaké menší vady v laku.

Editováno: , autor: AUTOSTORE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lak je díky ustalovačům vytvrzen během několika málo hodin. Koncern používá akrylové rychleschnoucí vodou ředitelné gelové laky. Rozhodující pro ně je pouze chemické ustálení lakové-barevné směsi. Díky tepelnému urychlení chemického procesu je to pak otázka jen několika hodin. Tedy než se auto dostane k zákazníkovi, byť ihned po jeho výrobě, je už lak odolný všem povětrnostním a běžným mechanickým vlivům. Výrobci se ale v návodu chrání vůči lidské blbosti nebo šťouravosti a raději dají upozornění na zvýšenou opatrnost na nový lak vozidla.

 

Voskování není nic proti ničemu, bez ohledu na časový odstup od dodání vozu zákazníkovi. Zohlednit je potřeba jen klasické postupy při údržbě laku. Novému laku určitě prospěje ochrana. Autovosky s abrazivními částicemi jako je např. TEMPO, vyhlazují jemným zábrusem jen lakovou vrstvu. Ovšem stejně u starého i nového laku. Starý lak oživí, ale nový lak pouze zeslabí a proto není přínosem z dlouhodobějšího hlediska. Před nanesením vosku je potřeba absolutně!!! dokonalé umytí a to platí i u starého laku. Pak je vosk skutečnou a dlouhodobou ochranou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Nano je spíše velká reklamní bublina jako byly teflonové vosky. Nanotechnologie a autokosmetika nemají nic společného. Je to jen nějaký výmysl na základě syntetiky. Dokonce vím o výrobcích kde slovo NANO vůbec nebylo a s příchodem této mediální bubliny si přidali do názvu toto zázračné slovíčko :)

 

V našem obchodě se "nanokosmetika" prodává, ale do budoucna s ní nepočítáme. Jediné dobré řešení nanodproduktu i cenově je produkt na čelní sklo. Dále bych nešel.

 

Ověřené značky jsou nejlepší řešení. Osobně bych ti doporučil HD vosk pro slovenské zákazníky http://www.autostore.sk/voskovanie/autoglym-tuhy-vosk-high-definition-hdwaxkit

a pro české zákazníky http://www.autostore.cz/voskovani/autoglym-tuhy-vosk-high-definition-hdwaxkit

Dokonce Autoglym Slovensko udává, že HD WAX Vám dokáže při správném použití vyrobit 50 - 70 aplikaci.

 

Ale samozřejmě jsou i další špičkové vosky, které momentálně neprodáváme. Stačí si vybrat.

 

Ale je to jen můj názor. Nechci se pouštět do žádných debat ohledně "NANO" :kol-28:

Editováno: , autor: AUTOSTORE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...