Přejít na obsah

Závada diferenciálu - nutná výměna za jiný ?


Host Lukoo

Doporučené příspěvky

Ahoj,

rád bych se zeptal někoho z Vás, kdo má s podobným problémem zkušenost. Mám Octavia I 4x4 1.9TDi 66kw ( 11/2000, model 2001 ). Problém mám ten, že mi auto při jízdě hučí ( takový kovový zvuk ). Zvuk se projevuje již od malé rychlosti a se zvětšující se rychlostí, sílí i hluk. Nemění se v závislosti se zatáčením. Zvuk jde ze zadní strany vozu. 

Měl jsem auto u technika, který ho měl zvednuté a poslouchal "naslouchátkem". Při rozjetí zjistil, že ten hukot je právě ze zadního diferáku. Vyčíslil mi opravu cca na 20 000 s tím, že bude nutné diferák vyměnit ( samozřejmě za starší kus, nový je drahý ), jelikož budou asi očesaný zuby. 

Koukal sem, že starý diferák se dá sehnat od 5 - 7 000. Je tedy práce cca za 13 000 oprávněná ? Prý se bude muset vše sundat .. Časově to odhadoval na 2 - 3 týdny.

Říkám si, jak by se očesaly zuby ? Je to možné ? Případně projevovalo by se to právě hukotem, nikoliv třeba " praskáním ?? ". Nemohly by být jetý například ložiska, či olej ?? Upozorňuji, že jsem laik ... S autem se samozřejmě bojím jezdit a tolik peněz momentálně na opravu nemám..

Díky za Vaše poznatky ..
Editováno: , autor: Lukoo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebyl by tu někdo případně z okolí Pardubic, či Hradce Králové, kdo by si s tímto dokázal pomoci. Myslím případnou výměnou ložisek v difru, nebo sehnáním jiného difru a výměnou za rozumnou cenu ? Jsem asi prakticky schopen dojet kamkoliv, pokud to pro mě bude znamenat, že zaplatím o několik tisíc míň, než mně bylo napočítáno. :kol-29:

 

Díky

Editováno: , autor: Luk00
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Zdravím po delší době,

 

takže byl vyměněn komplet diferák (stejné výrobní číslo) + haldex za 13 500,- :-(. 

 

1.) Ujel jsem s ním 2000 km a příjde mi, že mírně pohučívá (nejvíce to je slyšet, když jedu na čtyřečku cca 55-60km/hod), je to normální ??? Bohužel v jiné 4x4 nemám možnost se svést. Technik tvrdí, že diferák byl repasován, výměna ložisek.

 

2.) Zdá se mi, že při prokluzu nesepne zadek, ach jo, může to být jen nějaká blbost ?

 

Díky za informace

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...