Přejít na obsah

vibrace motoru v interiéru 1.6 tdi 77kw


Doporučené příspěvky

Ahoj zda se mě ze motor nějak moc vibruje na volnoběh. Jde to cítit v podlaze i ve volantu, palubní desce a v sedačce. Nevíte čim to? Zda se mě ze to dela od koupě ale porovnával jsem to s VW CRAFTER a ten takove vibrace nemá ikdyz je to 2.0 tdi bluemotion. Dela to ale jen na volnobězne otáčky tj. Asi 800. Jak zapnu topení a ot. Se zvysi na 980 tak vibrace jsou v pohodě. Téměř nepostrehnutelne. Auto jsem kupoval s 90 000 a mam 107 000. Servis jen škodovka tak snad by na valnou závadu už přišli.. nebo jde urvat silentblok na motoru za 107 000 km? Taky často jako by něco cvaknutí při přeřazení a pouštění spojky. Není to třeba silentblok převodovky? Děkuji za rady :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a to myslíš že je nějaký špatný? :( když jsem otevřel kapotu tak motor vibruje. Na dotek je to jasne cítit ze ty vibrace jsou znacne. Nikdy jsem naftu nemel tak nevím jestli to není jen muj blby pocit. A nebo to muze dělat zla nafta? :( protože jsem koupil naftu z makra prémiovou od slovnaftu drive diesel. A předtím jsem hodně jezdil na vervu ale myslím že to bylo víceméně stejne. V s triky mě zjisti přes diagnostiku ve skodovce co? Když motor vypnu tak se normálne bez zásnuby zastaví. Něco v nem chvíli zavírá a pak pohoukava něco a je klid :)

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O dvou hmotě mluvil od začátku servis když jsem jim řekl že to cvaká při pouštění spojky. Ze s Tim neumím jezdit :( Já porovnával s VW crafterem který je klidný na volnoběhu. I Octavia 1.9 tdi se kterou občas jedu se mě zdá klid na bez vibrací i 1.6 tdi octa se tak ne trepe. Ještě se zítra po ptám v práci obchodníka ať to porovná se svými pocity :( ale přeci není možne ze Já mám takovou smůlu :( tolik lidi v tom autě sedělo a nikomu se nic nezdálo na nem vadného. Bývalý majitel tankoval jen na značkových benzin k ach a ja tankuju jen prémiovou naftu a často vervu. A potká mě zkazeny vstrik ikdyz ostatní jezdí na cokoliv co připomíná naftu a nic se jim nestane :( to není možne. :( odpoledne zajedu na tu diagnostiku snad mě to projedou a řeknou :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dvou hmotu nikdo nevyloučil protože jsem netěšil nějak vibrace. Asi jsem si nevšiml nebo to začalo až teď nevím. Ale resil jsem cvakání od spojky. Řekli že to dela dvou hmota a nemam to resit ze s Tim neumím jezdit z toho vlastně vyplynulo. Dnes jdu přeměřit vstriky doufám že to udělají na počkání. Obchodník co jezdí denne u nás v práci s Octavií 1.6 tdi po fl. Tak si do toho sedl a řekl že tomu nic není ze to je diesel a ten tak vibruje po tech kilometrech. Tak nevím. Jezdí to jinak plynule i zatah to má extrémní pro mě :) Já to nějak nepodtacim ale bylo to do 60 000 na firemní leasing pro nějakého chlapa a pak to koupil známý který s Tim jezdil jen na dovolenou jinak ne. A v 90 000 jsem začal jezdit Já komplet vše. Dálnice, město i mimo město. Jenže ty převody jsou takove ze za studena to točím do 2200 a jak přeradim tak to už podtacim pod 1500. Takže celkem na nic :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obchodník co jezdí denne u nás v práci s Octavií 1.6 tdi po fl. Tak si do toho sedl a řekl že tomu nic není ze to je diesel a ten tak vibruje po tech kilometrech. 

No neviem, nemám pocit žeby moja 1.6 mala nejaké väčšie vibrácie ako 1.6 môjho otca a je tam rozdiel nejakých 185 000 km (moja: 205 000 km, otcova: 20 000 km). Skôr mi príde že tá s väčším nájazdom je práve menej hlučná..

Editováno: , autor: Lordiik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl ve skodovce a bylo mě řečeno že vstriky oni neměri, že to meri kousek od nich bosh. Ze to přes diagnostiku neumí. Ale sedel v autě a říkal že z motoru nic neslyší a vibrace ze mu přijdou normální a porad stejne jak na volnoběh tak při zvysenych otáčkách. Vy mačká val a mačká spojku a říkal že je vše v pohodě ze mam jezdit a jezdit a jezdit. Ze to nemůžu porovnávat s Octavií ze ta má jiné uložení motoru ( není tak ojebana jako fabie :) ) a ze tomu nic není ze mam byt v klidu. To samé mě řekl v práci obchodník tak snad to tak bude. Bohužel nemel k dispozici žádnou fabii naftovou.

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No autodruzstvo frydek-mistek originál servis. Máme ještě baroka ale v autodruzstvo jsou méně vyderacti :) asi se mě hold zdají velke vibrace i pro jiné male. Uklidňoval mě ze s Tim nic není. Poslouchal motor a říkal že tomu nic není. Párkrát to vytočil a nenasel nic. Je to ten chlapík co přejímá záruční opravy ale dela i pozáruční opravy. Je to mistr mechaniku co jsem vypozoroval a je tam dlouho tak snad zbytečné by neříkal ze to je dobre dela tam už urcite 15 let. Říkal že vstriky to určíte nebudou a o dvou hmotě se zmiňoval akorát jak mě vysvětloval proc tam je :) řekli mě ze maření vstriku je složitý úkon tak nevím no. Přijdou mě tam schopni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemyslel som,že vybrať vstrekovač a merať ho na stolici,alebo čo ...

...stačí jednoduchý úkon a to je zmerať pomocou VAS prístroja(ktorý má každý servis ŠA) "Odchýlky vstrekovaného množstva paliva" ...veď to je základ pri akomkoľvek probléme s chodom motora...

 

niečo ti sem hodím,je to info zo ŠA:

V prípade, že v pamäti riadiacej jednotky motora nie je uložená závada skontrolujte pomocou V.A.S. "Odchýlky vstrekovaného množstva paliva"
motor 1,6 TDI CR - 1,6 + 1,6 mg / zdvih
motor 2,0 TDI CR - 1,8 + 1,8 mg / zdvih
Pri uvedených hodnotách sú max. tolerancie, ale porucha sa môže prejaviť aj pri nižších rozdieloch odchýlok vstrekovaného množstva!
 
Závada sa môže prejaviť:
- Nepravidelným chodom motora na voľnobeh.
- Nepravidelným chodom motora pri akcelerácii, sprevádzaný hlučnosťou (klepaním) motora.
- Nízkym výkonom motora.
- chybnou funkciou systému DPF.
 
už fakt neviem,ako ti pomôcť  :kol-32:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já chápu co myslíš ale to co pisu je to co mě řekl ten přijímací technik tak co mám dělat. Já nemám problém s výkonem motoru. Nemam ani problém s hlučnosti klepáním nebo akceleraci. Ne pravidelný chod na volnoběh mě taky nepřipadá ze by mel. Otáčky drží normálne. Při přidání odběru proudu se otáčky normálne zvedají. DPF jsem sice nezaznamenal ze by se vypaloval ale je fakt že nejezdím jen město ale hodně mimo město a dálnici takže to celkem chápu že se ne vypaluje tak ze to poznám. Zadna kontrolka nesviti. Asi není pomoci tam kde nejsou problémy :( všichni mě řekli ať to neresim tak to tak udělám. Třeba sem napíšu za chvíli ze jsem dojel. Třeba budu jezdit v pohodě dal. Jedině bych mohl do ostravského servisu ale tam je vůbec neznám :( a za 2700 km jsem koukal ze mam servisní prohlídku tak snad to bude v pohodě. Každopádně Děkuji za ochotu a rady. Nevím sám co vic. Jedině jít jinam a zkoušet co mě řeknou.

Libero vím že ty nejsi jen nějaký pisálek co zde Pise asi jako jsem Já :) ale když nemám diagnostiku a neznám nikoho kdo ji má a je aspoň z Ostravy tak nevím co dělat. Rekl mě ale servisní technik ze je to dobre . Sedel v tom zkoušel to. Tomu věřim a jak ne dojedu v neděli do brna a z pět tak mu přijedu vynadat ale potěšil mě ze na nic nepřišel.

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK v pohode ...

..ale tu by som sa trošku zastavil,lebo si odporuješ (nič v zlom) ...

 

včera najprv toto:

Ahoj zda se mě ze motor nějak moc vibruje na volnoběh. Jde to cítit v podlaze i ve volantu, palubní desce a v sedačce. Nevíte čim to?

 

a dnes už inak:

Ne pravidelný chod na volnoběh mě taky nepřipadá ze by mel. Otáčky drží normálne.

 

takže teraz neviem čo si vybrať  :kol-32:  ...ale však jazdi a uvidíš ako to bude pokračovať...možno sa ti to fakt len zdalo ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vibruje ale nemá ne pravidelný chod. To je rozdíl :) to říkal i servisak ze nepravidelny chod nemá. Max bych to viděl na uložení motoru. Budu jezdit a uvidím dekuju

 

Ještě jsem koupil VIF super diesel aditiv .. tak to tam naliju až nebudu mít aditivovanou naftu :) třeba to pomůže taky ..

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...