Přejít na obsah

Sundání středového tlumiče (katalyzátoru)


MCna

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám dotaz jestli někdo nemá zkušenosti s vymontováním středového tlumiče popřípadě katalizatoru  u OII 1.9 TDI 77kW..Zajímá mě jestli se mi zvedne spotřeba nebo to bude dělat kraval nebo   popřípadě jestli se mi nerosvítí nějaká kontrolka na palubovce???

Jsem obdivovatel takzvaně "laděních vyfuků" který pozmění zvuk auta... U benzínových motoru to je jednoduché. Ale pořídil jsem si první TDI a nwm co by se stalo. Kamarádi mají u OI TDI všechno pryč (katalizator i tlumiče vyfuku ) a spotřeba skoro žadný rozdíl a zvuk podle mě super. Jelikož mám OII tak mám strach o veškerou tu elektroniku co všechno hlída jestli mi nevyhodí po tomto zasahu chybu.... Děkuji za odpověď...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zrovna katalyzátor tu kouřivost moc neovlivní, pořád se jedná o pevné častice na které nemá vliv. Funkcí katalyzátoru je umožnit chemickou reakci a změnu vzniklé látky v motoru na méně škodlivou, či neškoudnou, která má vyjít z koncovky výfuku ven.

 

Na kouřivost má vliv velikost kapek z trysky = čím větší kapka, tím větší množství sazí (zdravíme rotačky); a pak samozřejmě DPF, který tvoří mechanickou překážku ve výfuku a jeho funkcí je tyto částice zachytit.

 

Ale podomácku upravený výfuk jen tím, že kat vyřadíš je prasárna, budeš muset oblbnout motorovku, což už je problém. Kouknul bych se spíš po řešení, které někdo už dělal a má hlavu a patu a nebo rovnou po něčem, co je homologované.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já měl zato že když v aktualním stavu mám krasný bílí (čistý) dým z výfuku, tak že by se odebráním kat. a tlumiču moc nezmění a nebudu mít ten černý dým za autem... Nwm jestli to tak je pravidlem... Takže když to shrnu tak by se mi asi rozsvítila nějaká kontrolka když sundám KAT? ... Jinak já ani pořádně nwm jak TDIčo levně upravit at prostě nějaký zvuk z toho vyndám... Je sice fajn jezdit s tichým autem ale já tohle nevyžaduji :-D. Uvažoval jsem aspon o tom Blow Off ventilu . Ale pry to není na naftaky... A když už na netu píšou že ten ventil je na TDI tak stojí cca 2000-6000kč... Neznáte někdo aspon nějaký odkaz na někoho kdo to už někdy řešil .... ? :-) ... Jinak ještě děkuji za odpovědi ! :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No 1,5 roku ... S TDI jsem 100% spokojen ... Jen to ticho mě depta :-D. Jinak myslím že laděný nerezoví koncoví tlumič vyfuku mi moc nepomůže ne ? :-D ... Jinak Technicka je v klidu...Dalo by se říct že "malé" věci by se dali přehlídnout na technické kde jezdím :-D ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono tam to slovo laděná není asi jen tak pro parádu...

 

Navíc:

To samé platí ve výrobě středního dílu výfuku od svodů či katalyzátoru. Tato výroba je individuální. Je více variant použití, už jen volba středového tlumiče, rezonátoru, nebo jen trubky. Veškeré tyto možné varianty ovlivňují zvuk, výkon i cenu.

 

Pokud ale o výrobě výfuku moc nevíš, tak bych si buď nechal od někoho poradit nebo si holt zaplatil know-how.

 

Nezapomeň, že STK se budou trošku měnit, takže abys pak neměl o problém navíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...