Přejít na obsah

Tažné zařízení


Buldog77

Doporučené příspěvky

Pokud to bude originální tažné montované v autorizovaném servise, tak by to na záruku nemělo mít vliv. Nicméně pokud si to necháš namontovat u Pepy v garáži, tak pak závady spojené a způsobené tažným budeš muset reklamovat u něho.

Já vzal tažné rovnou z linky už jen proto, že FIII má s tažným jiný nárazník (díra na tažné v něm je rovnou a nemusí se řezat) a kvůli integraci s park. senzory. 

Druhá věc je cena - železo stojí 4500 až 6000,- a elektrika cca 4000 + práce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna praktická zkušenost s doděláním tažného v autorizáku. Na FI skladovku nám tažné dodělávali před prodejem. Během několika měsíců dvakrát vyhořela řj, než přišli na to, že to bylo špatně zapojenou elektrikou tažného. Obě opravy proběhly bez problému v rámci záruky. Cena obou oprav byla tehdá v roce 2001 kolem 50000,-.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna u tažnýho se mi tahle částka zná jako pakatelní, v porovnání třeba s tempomatem. Je pro mě nepochopitelný, že někdo dá tři sta tisíc za auto a potom si do něj nechá hrabat nějakým Frantou jenom proto, aby ušetřil tři tisíce. V rodině máme podobnou zkušenost jako Pavel M, dodělávané tažné v autorizáku, čímž rozbili elektriku a řešilo se to minimálně měsíc. Navíc ve fabrice k tažnému dávají silnější alternátor, silnější baterku a větší chladič.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Take si myslim, ze rozdil 3k neni zase tak hrozny. Navic clovek to uz bude mit od vyroby a bude mit klid, zadne starosti si to shanet jeste nekde jinde. Ve vysledku (kdyz zapocitam cas, ze auto se musi nekam dovezt, pak cekat az to tam Franta primontuje, atd...) tak to vyjde nakonec na stejny penize s pochybnou zarukou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

caute, Habbi ma pravdu mozem to potvrdit, po zapojeni tazneho mi po nejakom case odpalilo diodovy mostik v alternatore v servise mi to odporucili tiez aby som tam dal silnejsi alternator, a to nehovorim o silenblokoch motora a zadnej napravy za par rokov to mas vsetko vymlatene, a samozrejme spotreba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Za odnimatelné tažné je považováno takové,kde jde koule odejmout bez použití nářadí.Pevné je když je koule přivařená nebo přišroubovaná.

I pevné tažné (tj. takové, které lze odejmout pouze za použití nářadí) se musí snímat pokud zakrývá RZ nebo osvětlení vozidla. To se naštěstí škodovek netýká, ale některých značek ano.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...