Přejít na obsah

Dnes poprve problem se startem za studena - poradite?


robzab

Doporučené příspěvky

Dnes v podvecer me okta nesla nastartovat hned na brnk jako pokazde. Stalo se mi to poprve, tak nevim cim to, tipuji asi zhavice, ale rad se dozvim i dalsi tipy zde od zkusenejsich.

 

Ted k problemu: Motor cca 2x otocil, chytlo to, ale bylo slyset strasne nepravidelne chod motoru, jako by na dva valce a po chvilce motor chcipl. Za chvilku jsem zkousel znovu, parkrat jsem otocil a nic. Az na treti pokus motor chytl, strasne nepravidelny chod, ale po chvilce uz bezel normalne.

 

Nasledne jsem prejel na jine misto, mezi tim jsem motor uz plne zahral na plnou teplotu, a dalsi start uz zase na brnk. Takze s toho usuzuji, ze je nejaky problem, kdyz je studenej, resp. mrzne, je pod nulou.

 

Myslite, ze to budou zhavice? Vim, ze se nemeni na km nebo konkretni dobu, ale jen pro info, zhavice tam mam uz 6 let a najeto na nich 100 tis.

 

Diky za vsechny tipy a rady.

 

Rano s tim nekam zajedu, aby se me na to podivali, ale abych vedel se co vsechno se mam pripravit :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikam nejezdi,pozoruj to a pokud to bude přetrvávat tak vyměň žhaviče.pamatuj na to že pokud přijedeš do servisu a řekneš já tomu nerozumím atd tak se na 5000 tisícich nezastavíš.

Problém jsem měl tentýž.Po té co jsem vyměnil žhaviče tak chytá na brnknutí.

Pozoruj před nastartováním kontrolku žhavení,pokud je teplo jen blikne ale dnes bylo ráno -9C a svítila cca 9sekund a chytlo mi to na brnknutí.Taky záleží v jaké kondici máš baterku a startovací proud baterie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc diky za odpoved a aspon nejakou radu. Od te doby se mi to uz nestalo a chyta vzdy temer na brnk, takze jsem z toho celkem zmatenej, ale pocitam s tim, ze to bylo jako upozorneni nebo varovani na neco spatne, ale otazka co. Jde taky hlavne o ten nepravidelny chod co jsem popisoval, ktery se po chvilce srovna (resp. srovnal). Kdyz bude spatna baterka, tak by to prese vubec nechytlo nebo ano?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...