Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Velmi nemile mě překvapila kvalita zvuku infotainmentu Amundsen v nové O III. Před tím jsem jezdil v O II s rádiem Swing. Obě auta ve výbavě Elegance + něco navíc, obě auta 8 repro (4 předek, 4 zadek). 

 

Zvuk v O II se Swingem byl na sériově dodávané audio na velmi dobré úrovni. Frekvenčně vyrovnaný, dokonce i v oblasti hlubokých basů (pod 50 Hz), se skvělou dynamikou a schopností hrát bez výraznějšího zkreslení i velmi nahlas. Kvalitní nahrávky na CD bylo radost poslouchat, a to i u zvukově náročné hudby typu klasika. A hlavně, ve zvuku nebyla zvýrazněna žádná frekvenční pásma, zvuk netahal za uši, dal se bez potíží poslouchat dlouho.

 

Zato Amundsen v O III je doslova katastrofa. Ostré nepřirozené výšky, zvlněné středy, vyšší basy ok, ale zcela chybějící hlubší basy. Navíc zvuk je takový gumově rozplizlý, už při střední hlasitosti se začíná rozpadat, vyšší hlasitost je neposlouchatelný. Jako byste na zvuk Swingu z O II použili mnohopásmový ekvalizér a úplně stáhli basy pod 60 Hz, středy libovolně rozházeli o +/- 5 dB a velmi zvýraznili výšky nad 14 kHz. Koncový zesilovač navíc působí dojmem polovičního výkonu oproti Swingu.

 

Je to pro mě v novém autě opravdu zklamání a mrzí mě to o to víc, že po jiných stránkách jsem s O III oproti O II velmi spokojený. Chtěl jsem původně Canton, ale to už bylo spolu s další mnou preferovanou výbavou přes daný limit ceníkové ceny (600 tis.).

 

 

Máte podobné zkušenosti? Jak vám v O III hraje Bolero / Amundsen / Columbus ve srovnání se Swingem v O II?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Dneska jsem si vyzvedl Octavii AmbitionPlus (MR2016), ve vybave je Swing a pouze predni repro. Predtim jsem mel na vikend pujcenou predvadecku, tentokrat to byl Elegance s 8 repro a radiem Swing, ale modelový rok 2015. První co jsem po zapnutí rádia slyšel byl obrovský rozdíl kvality projevu reproduktorů oproti Octavii II se Swingem a 8 reproduktory, byl jsem dost zklamaný a měl jsem strach, jaké audio bude v mém autě, které navíc nemá zadní reproduktory. U svého auta musím říct, že hraje o poznání lépe a to nemá zadní repráky. Nechce se mi věřit, že tak výrazný dojem bych měl jen subjektivně. Nevíte, zda se pro MR2016 používají lepší reproduktory nebo jsou nějak vytlumené dvěře?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Budu v práci fasovat OIII  Ambiente a u kolegů mě taky totálně vyděsil zvuk proti mojí OII.  Ani po vytažení basu na max a zesílení se žádný kvalitnější sound nekonal, takže ohromné zklamání z nové generace a to jsem ji ještě nenafasoval. A to si ještě pochvalovali, že radio jde ale MP3 jsou prý ještě horší.

Palec dolu pro Skodu.

13 let starý Peugeot 307 je proti tomu král.

Holt šetření na každém kroku. Má někdo zkušenosti s výměnou?

Lze dodatečně  osadit zadní repro, když je v základu nebude mít?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

U rádia nevím, jak to udělat,  ale jak kolega tak já (kolega v O III já v G7) používáme FLAC přes modrý zub a kvalita je úplně jinde (subjektivně, samozřejmě jsem nic neměřil) jde jen o prostor na SD kartě a mít telefon, který umí FLAC přehrát. Jak jsme "zdeformováni" kvalitou mp3, tak ten rozdíl je docela šílený a to máme oba standart dodávaný s rádie (myslím jako repro, žádný sound system). Nejsem žádný specialista na zvuk a tady to jistě všichni znají, já jen když jsem na to nějak došel, že telefon umí flac, tak jsem to pak náhodou zkusil a mně se to teda líbí....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, mám sice starej swing, ale jelikož se basy nějak extra nezvedly ani po výměně za 3ohmový MB Quarty a vytlumení dveří, zkusil jsem ještě kouknout na kódování 5F jednotky a změnil jsem zkušebně  kódování v Byte 11 z 01 na FF(to házelo chyby v kódování) a posléze na 00, což byla lepší volba a teď to aspoň trochu basy má....Swing je podle mě nějak nastavenej aby hrál ořezané basy kvůli těm papírovejm reprákum s minimagnetem, teď mi přijde že to hraje plnej rozsah, není to nijak  superúchvatný, ale je to rozhodně lepší než před tim...zkuste a uvidíte

původní:

58f7b39735cf1_2017-04-1918_36_28-Ver.1.0.5.0-5E0-035-875_25bajtu.thumb.png.983754bc40eef02d6429f73c05baacfd.png

 

nové:

58f7b430e8a91_2017-04-1921_01_16-2017-04-1918_34_59-.png-Fotky.thumb.png.18ffb959c632679d1c4b624f7992ae41.png

 

Editováno: , autor: cz pida
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...