Přejít na obsah

Pískání při jízdě 1.2 TSI


los pakos

Doporučené příspěvky

Zdravím vás,

poslední dobou jsem začal pozorovat, že při jízdě s ustálenými otáčkami se mi ozývá v kabině jemné pískání. Jakmile trochu přidám plyn nebo uberu, tak pískání zmizí. Děje se to nezávisle na otáčkách, rychlosti, klimě, rádiu, speedlimiteru...prostě si nastavím rychlost nebo udržuji konstantní otáčky a po chvíli se ozve jemné hvízdání (rádio ho přehluší). V servise mi řekli, že je tohle normální, že pokud auto bude chtít, řekne si samo o návštěvu servisu. Tak vážně nevím co si o tom myslet. Mám to opravdu ignorovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně zkušenosti s benzínem nemám. Celé roky jezdím na naftě. Když jsme teď koupili první Fábii TSI , taky pozoruji různé zvuky. Ale neřeším to. Při volnoběhu slyšíme zvuk od motoru jakoby by jste slyšeli zvuk od pračky když se točí buben při máchání. Jeden mi řekl pusť si rádio a neřeš to. Až to odejde, odejde, od toho je záruka. A já si říkám má pravdu. Kdybych  řešil každý zvuk na Octavii asi bych zblbnul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Len to nieje riesenie pustat radio viac hlasnejsie. Ja si kupujem auto nove aby som mal aspon tie dva roky kym nepojde z domu v aute klud. Je pravda ze u skody toho vrzgania bolo niekolko nasobne viac ako u konkurencie a preto isla z domu skor ako po dvoch rokoch.

Editováno: , autor: mino2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No je pravda že to slyším hlavně já jako řidič, přítelkyně to slyší málo nebo vůbec, kdybych jí na to neupozornil ani by si nevšimla, nedokážu rozpoznat odkud to jde a myslím si, že rádio není jediné řešení a aerodynamikou to nebude. Jinač je pravda, že slyšet to jde hlavně kolem 60 km/h a výš. Ovšem jen při ustálené rychlosti a otáčkách. Zatím mě to nijak neotravuje, tak uvidíme.

Editováno: , autor: los pakos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, toto pískání při jízdě pozoruji také všiml jsem si toho hned jak jsem si auto vyzvedl, připadá mi že když stáhnu okno tak jako by to šlo někde od zrcátka. Je to slyšet i u spolujezdce a také od dveří. Ale teď jsem řešil jiný problém, když nastartuju tak jakoby něco rezonovalo (jak drnčící plech) od motoru je to slyšet uvnitř i zvenku přehluší to jedíně rádio, s otáčkama je ta rezonace silnější. Auto bylo týden v servisu přijely tam ze škodovky oběhaly a řekli ze to je normální, prej nějaký čerpadlo. Ale nevím, když nastartuju v garáži tak je to hroznej zvuk + začalo to dělat až po cca 600km a jiná kterou jsem jezdil to nedělala.

Editováno: , autor: Fus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak rano mi to nedalo a cestou do prace kdyz to piskalo stahnul jsem okno a prekryl rukou ten ostrej roh u auta na zpetnym zrcatku a bylo po piskani.Tak asi prelepit izolepou a bude to :)

Editováno: , autor: Fus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

mp390 - a byly to obě stejné typové řady? Popravdě ani nevím, jestli je mezi verzí Ambition a Style tvarový rozdíl v zrcátkách, ale jak uvádí Fus, tak to opravdu vypadá na aerodynamický zvuk...

 

 

 

Jedna byla Style 1.2TSI 81kW Stříbrná Briliant na 16" letních kolech, druhá byla Style 1.2TSI 81kW Modrá Race na 15" zimních kolech. Rozdíl byl pouze v tom, že stříbrná měla Dynamic paket.

 

Stříbrná nepískala, modrá ano.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...