Přejít na obsah

AUX


otam

Doporučené příspěvky

rozmyslal som aj nad vymenou radio no potom by sa mi na displayi radia nezobrazovali graficky parkovacie senzory ako to mam teraz preto radio asi menit nebudem, poriesim usb vstup napalovanie CD ma uz omrzelo a tahat mp3 prehravac cez aux a sledovat baterky a podobne to tiez. asi to umiestnim do schranky pred spolujazdcom nejaky mdi modul, dam vytlmit komplet dvere a bude, repraky co su v dverach sa mi zdaju dostatocne, no pri silnejsich basoch je pocutdost rezonaciu v odverach

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže jak už tu bylo řečeno - AUX na USB samozřejmě předělat nejde, je to úplně něco jiného. Mimo jiné je výhoda USB vstupu v tom, že se přehrávání dá ovládat na rádiu (volantu), což je velké plus, pak samozřejmě nabíjení přes USB... Zatímco AUX je pouze audio vstup.

Naštěstí auta nekupujeme jako nedotknutelné krabice a pokud při koupi nového na něco zapomeneme, můžeme to dokoupit a doinstalovat. V tvém případě bych zvolil přesně jak píšeš - MDI, dá se koupit přímo u Škody, na nějakém českém e-shopu a nebo na eBay. Instalace je jednoduchá, pokud netrváš na originálním umístění (pod přihrádkou u spolujezdce), tak je ještě jednodušší.

Tady jsem třeba jeden kousek našel: http://www.ebay.de/itm/Volkswagen-SKODA-SEAT-MDI-AMI-MULTIMEDIA-BOX-MEDIA-IN-RNS-Columbus-5N0035342E-/200657168806?pt=CE_Auto_Hi_Fi_Autoradios&hash=item2eb81969a6#ht_3905wt_1061

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

To bych shrnul asi tak na tři úrovně obtížnosti a finanční náročnosti - první je zajet do servisu a tam jim říct, ať to seženou a nainstalují. To je nejlehčí a nejdražší možnost. :)

Další je si zařízení sehnat sám, třeba zde - http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=339 , nebo mnohem levněji na eBay a nechat to namontovat od někoho, kdo to umí.

Třetí možnost je si zařízení zase koupit sám a zapojit sám, zapojení je to nejlehčí, jen MDI pak někam umístit, původní umístění pod kastlík spolujezdce je celkem špatně proveditelné, takže spíše do kastlíku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, mám autoradio Symphony s CD takové to s tím jedním tlačítkem na ovládání hlasitosti uprostřed a chtel bych tam dát nějaký aux zařízení pro přehrávání hudby z flashdisku, ale nevím jaký přesně koupit a jak je to se zapojením, musí se třeba něco upravovat v komfortce či něco podobnýho, auto je r.v. 2003. Díky za všechny rady.

Editováno: , autor: Vit125
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já zatím testuju FM transmitter z OKAY. Četl jsem na ně všeobecně spoustu kritiky. Nakonec jsem našel takový, který má ve výbavě klasický jack a pokud by se stalo, že by se signál z transmittru přebíjel s jiným signálem na zvolené frekvenci, stači propojit jack a jede to v pohodě. Zatím jsem s tím velice spokojený. Hraje to kvalitně a signál nebyl doposud ničím rušen. Mám k tomu připojenou 16GB flash, kde jsou ve složkách nahrané mp3 soubory. Mezi složkami se dá docela jednoduše přepínat přiloženým dálkovým ovladačem. Na displeji se objevuje jméno složky, frekvence a další informace. Měl jsem zapůjčený transmiter od Sencoru a ten nebyl dobrý, právě u něj docházelo k rušení. Tenhle model zatím drží. Koupil jsem ho za 300 Kč v OKAY. Kdyby to fungovalu bez problému, budu velice spokojený, jako že zatím jsem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím, chtěl bych se zeptat ještě ohledně toho MDI. Nemáte někdo zkušenost s připojení iPhone/iPad? Je to dost výkonné na to, aby to i nabíjelo (nová iPhone/iPad nabíječka má 10W)?

iPhone mám v autě pořád zapojený (mám na něm navigaci Waze) a propojen kabelem do autorádia (přes aux) a do zásuvky (aby se to nabíjelo) a funguje to skvěle. Je to velice levné řešení (kabel za cca 100,-), ale zajímala by mě ta funkčnost s MDI a hlavně, jestli to zvládne i nabíjet.

Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi já nechci nic říkat, ale není zbytečné kupovat USB adaptér na Symphony??? Já tedy osobně na to mám jiný názor. Kdyby měl někdo jiný, tak prosím namítejte, ale Symphony má výkon pouze nějakých 25 watt. Nastavení toho rádia není taky žádná sláva. Myslím, že když si koupíte nějaký neoriginální rádio a budete trochu šikovní, tak budete maximálně spokojení. za 1700,- se dá koupit velice pěkné rádio s USB, auxem a CD-MP3. Výkon se pohybuje kolem 50. watt, což je 2x více než má Symphony a pokavaď budete chtít k tomu zapojit nějaký woofer tak není taky problém neoriginální rádio je na to připravený. U Symphony budete zase kupovat další blbost. Jedinou nevýhodou je to, že musíte odendavat čelní panel, ale na to si po krátké chvíli zvyknete. A víte co jsem dělal jako první když jsem koupil fábu??? Měnil rádio.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z casti mas samozrejme pravdu, mne osobne sa nechcelo moc nosit panel z autoradia a v druhom rade dizajnovo mi tam vyhovuje prave symphony. Preto som ja kupoval to USB/mp3. A este som si dost zvykol na GALA funkciu na origo radiu. Ale ked sa pokazi, samozrejme leti z auta a poputuje tam nejaky slusnejsi kenwood... :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...R-Pin....z části s tebou souhlasím....i já mám jiné preference než Symphony a jiné povedené modely rádií skanzenu Škoda (včetně NAVI)...ale je spousta lidí kterým to vyhovuje z jakéhokoli důvodu.

Jen výkony koncových zesilovačů snesou srovnání...tzn. udaných 25W jak ty píšeš "pouze" je v podstatě velmi dostatečný výkon k buzení běžných reproduktorů a srovnatelný výkon mají i rádia renomovaných značek.Udaných 50W je marketingový údaj a jedná se o max. výkon (případně) U aftermarketových rádií se jedná spíš o přednosti zvukové a v možnosti nastavení, které u OEM rádií chybí, ale zase je to o nárocích posluchače.

Jinak souhlasím, že rádio za cca 2k má lepší zvuk a výbavu než OEM rádio za 3násobnou cenu, ale to platí u všech značek.Např. pro Renault vyráběl rádia Clarion, který je v tomto špička, ale to neznamená, že OEM rádia jsou kvalitní.To samé platí u BMW kde byl dodavatelem Becker.

Takže to je moje námitka.... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ááááááááááááá GALA. Tak to mě strašně ale strašně vytáčelo. Mamka ho měla v autě. Myslím jako syphony s funkcí GALA Nevim jak se to dalo vypnout ale s mamčinym autem (Fabia 1.4 TDI) jsem nejezdil zrovna 2x pomalu. většinou to přesahovalo i 175 a takovej rachot co to rádio dělalo jsem neslyšel. to řvalo jako blázen takže aby se to dalo posloucht tak jsem v té rychosti snížil hlasitost na 3 a při pomalé jízdě jsem zase nic neslyšel. takže moje cesta vypadala tak že jsem pořád točil ovladačem hlasitosti jak deb.. :D Ale někomu to může vyhovovat takže proti gustu žádný dyšputát ;):D :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FANCARHIF- Mě ta výměna toho rádia přišla že se kvalita zvuku posunula asi o 3 třídy výš. Je pravda že jsem si pořídil trochu dražší rádio ale zase jsem si říkal že na rádiu se nemá šetřit. Přeci jen rádio nebudu kupovat každej rok a chtěl jsem mít vše co to rádio splňuje. Mám Pioneer DEH-8400BT. Co si o tom rádiu myslíš :) A moc dík za tvojí námitku. Každej má holt jinej vkus. to je i vidět pak na srazech :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...Pioneer je v pohodě i když mám hodně výhrad k jejich ergonomii ovládání.Jinak rádio v ceně 5-6tis. by měl být standart pro kvalitnější poslech.Na druhou stranu rádia v těchto cenách disponují výbavou jako rádia před lety za 10tis. a výše.

Já mám Alpine CDA-9831 (cenu raději neuvedu) ale je tak nadčasové, že ho mám už 7let a dlouho ještě budu mít.Po celou dobu jsem bez různých problémů, který se tady uvádějí v různých tématech s OEM pravěkem....ale myslím, že jsme trošku mimo téma.... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • Pawouk změnil název na AUX

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...