Přejít na obsah

spotřeba paliva 1.2 TSI 66-81kw


Majký

Doporučené příspěvky

jackobtn: 15tky

 

Hkubes:  Uz par prispevkov vyssie som sa nadtym pozastavil aj ja.  Momentalne tam mam nejakych 281km od tankovania a rucku palivomera mam stale na plnej.  Som rad aspon nemusim tak casto chodit na benzinku.

 

Ti co tu píší spotřebu, tak mají nádrž určitě naplněnou správně a to je u Fabie 45l. Pokud bych ji taky takhle narval něco přes 50l taky bych najel víc.

 

 

 
Ak vies, prosim ta, porad mi, ako mam naplnit nadrz spravne. Tankujem na tej istej pumpe do vypnutia pistole. Mam si typnut zostavajuci obsah paliva a dotankovat tak aby tam bolo max 45L ???  Alebo ma pumpar zle nastavene pocitadlo a realne natankujem menej?  To by potom znamenalo, ze spotreba bude nizsie.
 
 
PS: Viete niekto pozriet v ETKE ci HB a COMBI maju identicke nadrze?  Resp. kto ma combi kolko vam vojde do nadrze ked mate prejdenych cca 20km od rozsietenia rezervy.  Dakujem
 
EDIT:  v tomto fore som nasiel toto.
 

 

 

Do nádrže každého zo štyroch modelov škodoviek sa vojde približne o 10 litrov paliva viac, ako uvádza dokumentácia. Namiesto oficiálne proklamovaných objemov nádrží 42 litrov (l) pre Feliciu, 45 l pre Fabiu, 55 l pre Octaviu a 63 l pre Octaviu 4x4 je totiž skutočný objem palivového systému u Felicie 51 litrov, Fabie 58 l, Octavie 71 l a u Octavie 4x4 je to 74 l.

 

tak pravdepodobne mam nefukncny odvzdusnovaci ventil.  Budem to musiet dat pozriet pri serv.prehliadke.

Editováno: , autor: Miroslav Lilko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha,no pri mojich 17" to bude urcite o cosi vyzsie. Tiez nechapem ako sa ti tam tolko zmesti :) ked pisu ze 45l. 

 

Hkubes: a mal by byt s tym nejaky problem ked sa tam zmesti viac? je to zle ked tam clovek naleje viac ako pisu ze je jej objem? nemalo by sa to robit? dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě pistol vypíná cca 42-46 litrů, záleží na benzince a stojanu, po cvaknutí zaokrouhluju ještě částku, protože platím za hotové. 50 litrů mi příjde fakt moc, chtělo by to kontrolu stojanu ;), protože už se mi stalo, že jsem měl dojezd 0 km a stojan mi vypnul při nějakých 46 litrech a při zaokrouhlování částky mi vypínal jak pominutý :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hkubes

 

Prasknutia nadrze sa neobavam. Pumpa kde mam zmluvu a tankujem na nej ma vonkajsie nadrze ( tkzv. benkalor) takze velka roztaznost paliva tam nebude kedze teploty budu +/- rovnake. Palivo tam vozi OMV. A zatial vzdy po nakovani som presiel viac ako 200km.

 

Kazdopadne skusim zmenit pumpu.

 

Dikes za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si pamatuji jak u Fabie byla nahoře u hrdla odkapávací hadička. A když někdo natankoval fakt po hrdlo a pak to nechal stát na sluníčku a nebo venku když byla horka tak koukal odkud mu kape benzín. A ten právě kapal z té hadičky jak se to v nádrži roztahovalo.

Editováno: , autor: Hkubes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžu potvrdit los pakosovu spotřebu na D1, konkrétně trasa Prostějov - Praha. Průměrná rychlost 107 km/h, vzdálenost 255 km, doba jízdy 2:20 s celkovou spotřebou 6,0 l/100km. Fabia Combi, 1.2 TSI 81 kW 16" kola, dva lidé a plný kufr. Jel jsem způsobem, který jsem nastínil v minulém příspěvku, čili pomaleji do kopce a rychleji z kopce.

Editováno: , autor: happymaster23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mé postřehy po vyjetí nádrže:

 

Auto: NEZAJETÝ MOTOR, 81 kW, kombi, style, 15" kola, pneu ECO od Bridstone, klima v provozu z 20%, 2 pasažéři, stopstart vypnut, přidáno aditivum do BA95 (VIF)

 

Trať: město 1/5, dálnice 2/5, zbytek okresky s převýšením 250 metrů, vše jeto asi v 10 jízdách.

 

Spotřeba je nadočekávání příznivá! V 9 z 10 případů jsem se dostal dle počítače pod 5 litrů!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Výjimka byl čistě dálniční úsek, kde spotřeba vystoupala na 6,1 (rychlost 135 km/h, 3 osoby, 20 kg zavazadel, protivítr).

 

Kombinovaná spotřeba během testu dle PC 4,9 - 5,0 l. Skutečná spotřeba (dotankování do plné: 5,4 l).

 

Nejnižší spotřeba dle PC po okreskách při malém provozu: 4,3 l.

 

Nejvyšší spotřeba: dálnice, viz výše.

 

Závěr: SPOKOJENOST  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ujeto 12000 km a taky spokojenost, když chci tak se bez problémů dostanu na 4,5 litrů i níž, jelikož moc na spotřebu nekoukám a jen sem tam na maxidotu ťuknu "od načerpání" tak se pohybuju kolem 5,0 - 5,3 většinou trasa 50-50 město - okresky.

 

Pro mě je spíš směrodatný údaj nájezd 850 - 900 km na nádrž  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotřeba je opravdu výtečná. Myslím, že po zajetí motoru nebude žádný problém s mým kombi 81 kw jezdit za TABULKOVOU HODNOTU! To znamená za reálných 5,2 l/100 km (dle palubního PC za 4,8)!!! To jsem opravdu nečekal, zmasírován různými "recenzemi" o tom, jak to žere 7 litrů a že tabulkovou spotřebu nelze dosáhnout... Kecy!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fabia1,2TSI  kombi 81kw. Včera jsem jel Brno-Most. Takže dálnice  atd. Průměrná rychlost dle PP 84km/h a spotřeba 5,4L. Tam jsem jel sám. Následně cesta zpátky ve dvou a plný kufr, průměrná rychlost 83km/h a po celou cestu spotřeba 5,4 a až pár km před domem to skočilo na 5,5 L. Celkově najeto 598km.Průměrná teplota ráno 7-12,5 odpoledne 16,5.Nafoceno to mám. Jinak se mi jednou povedlo jet po staré silnici Třebíč Brno a v Zástavce u Brna  jsem měl spotřebu 3,8 ale to jsem všude jel setrvačností a z kopce bez plynu. Jinak na autě mám 7tis.km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z mé vlastní zkušenosti se na tabulkovou spotřebu dá dostat, viz. údaj o mé dlouhodobé spotřebě v podpisu. Dle tabulek bych měl mít 5,8 takže těch 5,9 je vynikajících, počítáno samozřejmě od dotankování do plné a nebývám žádná brzda provozu, jezdím tak cca max 10km/h nad povoleným limitem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera při venkovní teplotě 32,5°C, kdy mi jel Climatronic naplno jsem se na trase, kde běžně jezdím za 4,5 - 5 litrů nebyl schopen dostat pod 6 litrů (domů jsem přijel za 6,1) a to jsem jel normálním stylem jako vždycky. Takže jen pro info a doplnění kolik auto papá při "neideálních" podmínkách :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na nohu i na kopce bylo citlivé i to HTP. Taxikáři s ním běžně lítali i za 12 l/100 km, na druhou stranu pianko po rovince šlo jet za 5,5 l. AE 211 je v praxi opravdu o 3- 4 dcl úspornější oproti EA111, takže ta citlivost na nohu je menší. 

Los pakos: zajímavý poznatek -  s plnou klimou jsem ještě nejel...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dnes trasa dlouhá 44 km,  délka jízdy 49 minut, kopcovitou krajinou, převýšení min. 200 m nahoru zase dolů. většinou zatáčky, město a mimoměsto, klima vyplá, 500 m úsek opravy komunikace (na 2. a 3.). Jen řidič, 20 kg zavazadel. Auto ještě není zajeto, čili nejednalo se o EKOjízdu! 

 

Spotřeba: 4,0 l / 100 km. (mám nafoceno z infotaimentu)

 

Co dodat? Jen spokojenost.

Fabia combi 81 kW, 15" kola, eko dezén. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...