Přejít na obsah

spotřeba paliva 1.2 TSI 66-81kw


Majký

Doporučené příspěvky

u mě to dělá i 0,3l / 100 km na nádrž. Někdy se ale trefí přesně... Babo raď :D

 

Je to úplně jednoduché - záleží, jak tankuješ - jestli někdy do prvního cvaknutí, nebo do druhého, třetího... Pak ti to dělá ten rozdíl mezi skutečnou spotřebou dle dotankování a dle PP. U mne to pak dělá klidně 0,5 litru rozdílu do plusu či mínusu, v závislosti na tom, jak jsem tankoval při předchozím tankování. Ale dlouhodobě se tyto výkyvy zprůměrují na tom 0,01 do plusu. Tedy že PP ukazuje o 0,01 víc.

 

post-91469-0-45335100-1462387922_thumb.p

Editováno: , autor: mp390
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde toi za málo když se chce, dnes ráno cesta do práce, pro ty co by mohli vědět jak vypadá profil trasy Orlová nemocnice přes Rychvald , konečná Ostrava přívoz cestou 2 semafory SS deaktivované takže motor běžel stále i na červené na semaforu.Celková vzdálenost 17 km, průměrná rychlost 47 km/h.Spotřebu vidíte na obrázku, Ale umím to i za necelých 7 L, když jedu z práce a spěchám.Jen se mi jedná o to že to opravdu lze jet za papírovou spotřebu.Průměr za poslední 4 tisíce km. mám 5.3 l.

post-9260-0-57252700-1463135178_thumb.jp

Editováno: , autor: ekr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, kúpil som si novú Fabiu III vo výbave Style Plus s motorom 1.2TSI 81kW. Palubný počítač mi ukazuje dlhodobú spotrebu (za 700km) 6,4l/100km. Od tankovania mám väčšinou 5,5 - 5,9. Bohužiaľ keď natankujem za 20€ prejdem cca 200km, čo výchádza spotreba rovných 8 litrov. Jazdím šetrne, motor nevytáčam ani mu nestúpam. Kolega má Octaviu III, štýl jazdy máme na vlas rovnaký a spotrebu má menšiu ako ja. Viete mi poradiť čo s tým ? Tiež by ma zaujímalo, keďže podľa papierov má Fabia nádrž 45 litrov prečo som včera z rezervy natankoval 24 litrov a bola plná. Bude zlý plavák ?

 

Len dodám, že Fabia je fungel nová mám ju od posledného Utorka.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jestli jezdis vetsinou mesto tak se nediv

Práveže mestom len prechádzam po hlavnom ťahu. Moja trasa do roboty je 39km z toho mestom je len 6km úsek, kde prechádzam jedným kruháčom a stojím na troch semafóroch. Prepočítal som počet km s počtom natankovaných litrov a spotreba reálna mi vyšla 9,5l/100km. Po meste jazdené minimálne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak zatim mas malo nalitane, motor neni jeste zajety...to pujde dolu, no a ty tri krizovatky a kruhac je docela dost a mas to do prace i z prace takze osm

No dobre tak teda uvidím neskôr ešte .. len sa mi to zdalo moc kolega má tú Octaviu len o mesiac dlhšie ... ako to je so zábehom (zajetím)? Niektorí mi vravia, že tieto nové motory je to jedno (rýchla jazda, pomalá jazda, vytáčanie atď, že nehrá vôbec rolu), iní mi vravia, že do 3000km by som sa mal k tomu maximálne úsporne starať a sem tam to zobrať na diaľnicu aby nezlenivel motor a dobre sa zabehol (zajel). V Škode mi predajca povedal, že mi presne povedať nevie len že sa odporúča jazdiť šetrne prvých 3000km bez rýchlej jazdy a vytáčania (toho sa momentálne aj držím)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RDMBR, on 16 Kvě 2016 - 09:17, said:RDMBR, on 16 Kvě 2016 - 09:17, said:

tak zatim mas malo nalitane, motor neni jeste zajety...to pujde dolu, no a ty tri krizovatky a kruhac je docela dost a mas to do prace i z prace takze osm

Jak muze nekdo napsat, na cestu dlouhou 39km, kdy je jen 6km po meste, ze je tech kruhacu moc a spotreba 9.5 je OK? To jako vazne? To nemam ani se svym 3.0TDi, kdyz jedu jenom po meste. Fabii 3, sice 66kW, jsem ted mel mesic pujcenou, najeto 6.000km, nevytahla paty z mesta a spotreba 6.4 l/100km spocitanych podle tankovani.

Takze 9.5 je opravdu moc, obvzlaste pri ceste 39km prevazne po okreskach.

 

@RaDiS234: Je divne, ze bys natankoval jen 25 litru. Pritom paluvbak ti ukazuje cca to, co by ti to brat melo. Kolikrat uz jis tankoval? Nemuze to byt jen nejaka chyba na benzince? Je nesmysl, abys natankoval pri rezerve jen 25 litru a spotreba ti vysla diky tomu tak vysoka. Pockal bych na dalsi tankovani a od toho se odrazil. Kazdopadne palubak kecat muze, ale urcite ne o 3 litry

Editováno: , autor: sTebliczek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem tankoval a dojezd jsem měl ještě asi 20km. Do prvního vypnutí pistole tam nateklo 43l.

25l do prázdné nádrže je fakt divné. Nedošlo ve stojanu palivo? ;)

 

Ve městě, když jedu někam za roh, tak mívám průměrnou taky kolem 8l (semafory, kruháky, chodci, příčné prahy, kolony, ...) a to rozjezdy nijak nevytáčím. Něco si veme klimatizace, něco rádio, něco telefon v zásuvce...

 

Zajíždění máš pospané v návodu k autu. Řídil bych se pokyny výrobce než si nechal radit tady, kde má každý patent na rozum (v dobrém i zlém).

Editováno: , autor: epo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RaDiS234:

Tož já bych se toho moc nebál. Stalo se mi, že blbnul odzvzdušňovák, buď u nádrže nebo na pistoli, a nebyl jsem schopen natankovat více, pokud jsem tam nestál půl hodiny a necvakal... Ale tobě ukazovala i ručička plnou nádrž? Kolik jsi ujel km než začala ručička padat z plné nádrže dolů? Ono lze najet i 200 km aniž by se ručička hnula, když nabereš po víčko. Nebo taky nabrat tak, že rafička ukáže plnou, ale po prvním km ručička padá. Moje zkušenost je taková, že po cvaknutí lze nabrat ještě 1-5 litrů. Záleží na pěnivosti a dalších vlivech. Abych to shrnul, jezdi, tankuj, a časem uvidíš. Ale nejspíš šlo jen o anomálii, zkus jiné benzínky. Palubák by ale lhát neměl.

S tím zajížděním, záleží, jak jezdíš. Já jezdil od novoty (400km při přebírání vozu) okolo 5,5l/100km. Po chvilce to kleslo na 5,2, když jsou dobré cesty tak nádrž ujedu na 5l/100, když horší tak 5,3l/100, ale jezdím od plné do rezervy, někdy skoro na nulu a vždy naberu kolem 45 litrů. U mě konkrétně neplatilo to, že auto žralo ze začátku hodně a pak to klesalo. Ani nepozoruji nějaký rozdíl mezí zimní/letní gumou. Prostě jezdím s peříčkem na plynu (debatu o tom, jestli je to dobře nebo špatně nevedu) a rozdíly tam nejsou. Zkus jezdit s ukazováním aktuální spotřeby delší dobu, pak si to přepni třeba na rychloměr a uvidíš, jestli i tohle bude mít vliv. U někoho to má dost velký psychologický efekt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže takto. Tankoval som do auta celkom už 4x. Dokopy som natankoval 76 litrov a nabehaných mám skoro 800km. Tankoval som 3x na Slovnafte 1x na Shell. S autom sa fakt snažím jazdiť úsporne. Ľahká noha, plynulé rozbiehanie (žiadne pouličné turbo gangsterské odpichy a pod.). Radím vždy cca 2000 ot/m (Pri potrebe sa rýchlejšie rozbehnúť 3000-3500 ot/m - asi len 5% rozbehov). Neviem absolútne, kde mohla pri tom tankovaní byť chyba. Benzín v stojane nedošiel, pretože za mnou čakal a následne tankoval kamarát. (áno tankoval ten istý benzín). Dojazd som mal 80km na rezerve. Tankoval som až kým necvaklo. Ako mám vo zvyku vždy ešte postláčam nechám pocvakať. Bohužiaľ teraz mi to nešlo (na žiadnom aute predtým sa mi to nestalo). Akonáhle som stlačil hneď to cvaklo. Nepustilo ani kvapku benzínu už. Pritom v hrdle žiadny benzín nebol. Skúšal som pištoľ nakloniť aj pootočiť ale viac už sa mi dotankovať nepodarilo. Na palubovke mi ručička ukázala úplnú plnku a cca po 4-och km začala klesať. Klesá vždy úplne rovnomerne. Keď ju sledujem po ceste do roboty tak je pozorovateľné jej klesanie. Bohužiaľ sa mi už stalo že po tankovaní som mal jednu čiarku nad polovicou. Po dojazde ku priateľke som mal presnú polovicu (12km cesta mimo mesta). Na aute som už nikde nebol a keď som ráno naštartoval tak ukazovalo jednu čiarku pod polovicou. Pod autom sucho, podvozok taktiež suchý, skontrolovaný nikde benzín neuniká. V Škode mi povedali, že to auto treba skrátka zabehnúť. Že cca keď budem mať 10 000km tak bude tá spotreba lepšia. Odmietli akokoľvek prehliadnúť to auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyjadrenie k tankovaniu:
"Je možné, že pištoľ bola vložená pod uhlom, kedy na pretekajúci benzín reagovala odstavením prívodu"

Vyjadrenie k spotrebe reálnej a tej na palubnom počítači:
"Ako som už spomínal, kým nemáte zabehnutý motor, reálna spotreba sa môže líšiť. Čo sa týka zábehu vozidla každý motor je potrebné zabehnúť cca 5000 km. Spotreba (reálna spotreba) klesne cca po 10000 km niekedy aj neskôr.

Ten zábeh je rôzny, každý Vám povie inakšie. Moje odporúčanie je čo najčastejšie meniť otáčky motora."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RaDiS234:

Tak pokud jsi auto nekupoval s plnou, tak musíš mít více zaplaceno než naběháno, snad to chápeš :)

Ale spíš bych se zaměřil na ten ukazatel paliva, s dojezdem 80 km je nesmysl, aby ti tam vešlo jen 25 litrů. Mohlo, ale to by se musela stát nějaká chybka jako mi a nenatankovala by se plná, protože by ji odvzdušňování nedovolilo natankovat a pistole by vypínala. Neznám přesný princip, ale už jednou jsem si takto nacvakával dost litrů, protože prostě pistole neustále vypínala, i když jsem měl polovinu nádrže. Škoda, že takové testování vyjde docela draho, ale vyběhal bych nádrž téěmř na nulu a pak šel natankovat, a pokud tam nenarveš bez nějakého cvakání alepsoň 35 litrů, tak je někde chyba. Neřekl bych ale, že budík, který ukazuje plnou souvisí s cvakáním pistole, pokud plná není, to vypadá na dvě různé chyby. Ale možná se pletu... Jinak palubák by měl opravdu ukazovat reálnou spotřebu plus mínus deci ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No natankoval som dokopy už skoro za 100€ (1 liter/1,234€ - klasika 95 od Slovnaftu) :) Skúsim vyšlahať tú nádrž pôjdem zas natankovať plnú. Uvidím čo to dá. Celkom je sranda, že v momente keď sa dostanem na rezervu a hneď dotankujem za 10€ (cca 8 litrov) ukazuje mi polovicu nádrže. To znamená, že by tam malo byť 22,5 litra benzínu - 8 natankovaných = 14,5 litra rezerva ??? Podľa toho, čo mi ukazuje auto, to tak vychádza. Ak sa to nezlepší pôjdem to asi dať na reklamáciu. Predsalen je v záruke + Servisný balík oboje 4 roky alebo 60 000km. Dúfam, źe ma ničím zas neodbijú.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...