Přejít na obsah

spotřeba paliva 1.2 TSI 66-81kw


Majký

Doporučené příspěvky

Jinak teda pokud bereš u rezervy, v nádrži může být klidně i přes 10 litrů paliva a tím pádem můžeš při větší pěnivosti teoreticky nabrat třeba jen 30 litrů do plna... Ta rezerva je fakt velká.

Další fakt je ten, že dojezd po natankování máš extrémně nízký, u mě hlásí téměř vždy 700km a dalších xkm se ještě zvedá, ručička se pohne až po minimálně 100km.

A poslední fakt je ten, že ručička zezačátku jede pomalu, ale od poloviny je opravdu její pohyb vidět pouhým okem (s nadsázkou), tak to prostě je... Kde jsou ty časy, když ručička palivoměru opisovala sotva pětinu kruhu a "jela" dolů pomalu. Teď opisuje téměř celý kruh a palivo teče fakt proudem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolik bylo první tankování? Standardně něco lehce přes 40l? A ty další tankování, když ti svítila rezerva už si nacvakal jen těch 24l?

Pokud ano, tak bych to viděl na chybu plováku a při "rezervě" ti tam zůstává ještě cca 25l (a to by byl i ten rozdíl mezi spotřebou dle PP a dle tankování). BTW: měřit spotřebu podle dotankování na míň jak 10ti nádržích je nesmysl, chyba kvůli neznámému zbytku v nádrži je tak velká, že to nemá žádnou vypovídací hodnotu.

Jak říkal epo, dál bych to na reklamaci s nádrží na rezervě a buď ať s tebou technik dojede natankovat, nebo ať si odčerpá a přeměří zbytek paliva v nádrži.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Každy z Vás jinák rozumi "rezervu"

Pro mně rezerva je kdy se zasviti žluta čerpaka na palubovce a zazvoni a na displeju mi se ukaže dojezd 70 km. Ručička je na prvni červené čarce.

ja sem počital , že podle palubovky mate 5L benzinu nebo nafty. Ale kdy v tomto chvili leješ k nádrže jde tam jen 37,4L paliva. Z počitani vycházi že rezerva je 7,6L. i podle palubovky je 5L

Takhle je v dvojkové Fabci. Myslim že v trojkové je stejně.

 

Tomáš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A takhle je to ve skutečnosti:

 

Při tankování paliva musí být dodržen postup uvedený v návodu k obsluze vozidla. › Zasuňte čerpací pistoli do hrdla palivové nádrže až na doraz a začněte čerpat. Při prvním vypnutí čerpací pistole je palivová nádrž naplněná » .

 
■ Palivová nádrž je naplněná při prvním vypnutí správně používané automatické čerpací pistole. Nepokračujte dále v doplňování paliva.
 

Objemy bezpečnostního prostoru nádrže (odvzdušňovacích komor a nalévacího hrdla) činí navíc až 22 litrů ke jmenovitému objemu nádrže. V případě přečerpání jmenovitého objemu nádrže a tím plnění objemu bezpečnostního prostoru nádrže (odvzdušňovacích komor a nalévacího hrdla) palivem odmítá ŠKODA odpovědnost za škodu.

 

Objem palivové nádrže FIII je asi 45 l, z toho asi 7 l jako rezerva.

 

https://www.cmi.cz/sites/all/files/public/download/5078-ID-C%2005_2015.pdf

Editováno: , autor: dodge
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@dodge: To je mi jasne, ze kdyz vypne pistole, tak uz se tam nema dodavat. Ale ja jsem tankoval fakt do prvniho vypnuti a 47L, kazdopadne z tveho popisu to vypada, ze neco fakt nateklo do nejakych tech komor, apod.

 

Kazdopadne auto zase nevyjelo z mesta a zatim od tankovani, podle palubaku, spotreba 5.9L. Uvidime po dotankovani, jak moc to sedi nebo nesedi. Kazdopadne to zatim opravdu nevypada na to, ze by mi to melo brat 9.5L, i kdyz auto jeste neni "zajete".

 

@RaDiS234: Ja jsem fakt zvedavy, co to u tebe bude za chybu/prehlednuti... Dej pak urcite vedet ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No páni, keďže pravdepodobne čakáte na odpoveď, prichádzam s ňou. Zašiel som do servisu včera a bol som s chlapom zo servisu natankovať. Dojazd som mal 20km. Vystúpil a šiel sa pozrieť. Akonáhle som natankoval 15 litrov cvakla pištoľ. Skoro mu oči vypadli, keď som skúšal tankovať ďalej ale nešlo. Potom sadol do auta a stlačil štartovacie tlačidlo. Ku podivu, nádrž bola plná. Tak som zaplatil a vrátili sme sa do servisu. Auto si zobrali okamžite (aj napriek tomu, že tam mali iné autá na opravu). Po hodine a pol mi volali nech si prídem po auto. Keďže nemal veľa času a rozprával veľmi rýchlo pochopil som nasledovné ... Nejakým spôsobom bol poškodený plavák a zariadenie, ktoré meria spotrebu a počíta dojazd. Plavák mi vymenili a cez počítač prepálili software v aute. Pýtal som sa ho či teda nádrž bola naozaj plná a povedal, že nie. Bola naplnená do polovice. Ako je možné, že teda cvakla pištoľ ? To mi vysvetliť nevedel a následne sadol do auta, že mám ísť na najbližšiu benzínku rýchlo natankovať. Čuduj sa svetu natankoval som do prvého cvaknutia 44 litrov benzínu. Nádrž je plná, prešiel som už 50km a stále sa ručička nepohla. Dlhodobá spotreba je stále 6,3l (nenuloval som ju a povedal, že tieto údaje ostali nedotknuté). Od tankovania ukazuje už ale 8,4 a od štartu som mal ráno 9,5 (čiže konečne ukazuje reálnu spotrebu). K spotrebe sa mi vyjadril, že nech sa neurazím ale pravdepodobne na tom jazdím ako babka o paličke. Že mu mám aj stúpiť a prevertať to po diaľnici sem tam, kým sa poriadne nezabehne motor. Všetok včera natankovaný benzín mi preplatili a za servis som neplatil nič (predsalen je auto v záruke). Ak by spotreba do týždňa až dvoch neklesla aspoň na 7 rovných litrov tak sa mám zastaviť v servise a budem uprednostnený. Takže zatiaľ som spokojný uvidíme ako to pôjde s tou spotrebou ďalej. Hlavne by ma zaujímalo prečo cvakala pištoľ a už necvaká (aspoň včera po servise necvakla kým nebola nádrž plná). Alebo problém vedel ale ho opravil a nepriznal. Ktovie. Jednoznačne je to pre mňa skúsenosť keďže mám len 20 rokov a prvé NOVÉ auto.

Ďakujem všetkým za pomoc a rady. Budem informovať ak by sa niečo stalo, zmenilo

EDIT: Dojazd už pri plnej nádrži ukazuje od 690km do 710km

c25409cc70cbf6f2b0dc739b55196a29.jpg

Editováno: , autor: RaDiS234
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...