Přejít na obsah

Co s nabouraným autem ?!


Jiří Vašíček

Doporučené příspěvky

Zdravím..potřebuju dotaz.. včera jsem zaparkoval auto u svého paneláku a jdu domů...zachvíli na mě zvoní policati, že nějaký chlap přijel s firemní dodávkou, zařadil zpátečku a odešel cosik vyřizovat...zpátečku se mu jaksi taksi vyřadila..dodávka stočila kola přímo na mě a ze svahu se řítila přímo do mojeho zadního levého blatníku,kola ,atd...a co ted? Půjde to z povinného ručení majitele té firmy...je u Allianz..dívám se na stránky,že oni mají nějaké své likvidátory a servisy vždy poblíž každého města. U nás na Vsetíně je to nějaká neznámá firma (autoservis) , stránky má udělané z webu webnode zdarma web.cz a vypadají pofidérně...Píšou tam že dělají veškeré opravy a likvidace pojistných událostí...v pojištovně mi řekla ,že to budou vyklepávat ,brousit a pod nesmysly asi..

Já počítal,že auto snad odvezu do škodovky , když je to škoda fabia ne? a čekal jsem že mi vymění celý ten díl plastový a dají na to zpět metalízu kterou mám...to se mám spoléhat,že mi to bude nějaký UJO vyklepávat plechy nebo plasty bo z čeho to je ????

Jak to probíhá (většinou) prosím Vás?

 

 

Dodatek: co když nepříjou na všechno při obhlídce auta..např to že dodávka najela na moje zadní levé kolo a něco se tam posralo ale jen v takovém stavu, kdy si toho nevšimnou a třeba pak po 2měsících mi uletí kolo nebo něco? To si budu platit už sám? Ikdyž vina byla někoho jiného?

Editováno: , autor: Jiří Vašíček
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel Allianz smluvní autoservisy, takže oni vyberou nejvhodnější místo pro opravu. To, že autoservis pofidérní stránky neznamená, že to nebude dobře udělané. Tyto servisy by měli mít vybrány na základě přísných kritérii a měly by být prověřeny dlouhodobou spoluprací.

 

Ale také bych byl na tvém místě klidnější kdyby se to dělalo v škodovce. Je možné že ve škodovce by ti plechové díly rovnou vyměnili, ale tady ti to budu vytahovat a svařovat (dle poškození). To znamená, že za rok dva ti tam vyleze rez, které se nezbavíš.

 

Vyklepávání plastového nárazníku? Co ti to chtějí dělat horkovzdušnou pistolí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je vazne super..idiot mi naboura auto, servis mi to akorat vyklepe a nastrika metalizu a zkoroduje to a nemluve,ze bazar to auto pozdeji odeme neodkoupi nebo strhne cast penez, protoze uz je to bourane...to je fakt parada. Nechapu proc to nevymeni..sak to stejne plati ten ridic ze zakonneho pojisteni. Doufam,ze pokud to vyklepou atd,tak to bude aspon vypadat jak nove a bez znamek opravy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam jen povinne ruceni. Ten kdo me poskodil ma taky myslim jen povinne a rikal,ze mu to pujde z povinneho. Volal me jeho sef,toho co me naboural a zepry to pujde ze zakonneho pojisteni nebo co a ze se na to prijde podivat asi likvidator a ze pojistovny maji sve autorizovane servisy :-( ja bych radsi novy dil, nez svarovat. Zepry svarene auto uz nema tak dobrou bezpecnost,jak novy dil. Po svareni kdyby se mi stala tahle sama situace,tak by byla skoda fatalnejsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Foto ted nemam moznost nahodit,mozna zitra.Ale neni to moc. Max promackly trochu zadni blatnik vlevo u riidice ale spis to slo aj do kola.Prrotoze pak pri rozjezdu jsem citil,ze se mi tam neco delo u toho kola..jestli nejak nepojebal napravu nebo kolo trochu nezohnul. Auto asi da se rict je pojizdne, takze auto se neodtahovalo.Nechal jsem to u baraku, polucajti to fotili, pprotoze zrovna byli svedci po haluzi. Vinik to hlasil on-line na Allianz a ja tam jdu v pondeli rano,takze si budu muset vyrvat autorizovany servis, pokud na to mam narok..ale zase aby nerekli,ze mi to nezaplati, pokud si to dam jinde.. Nevim na co mam naroky,prava a co si lze vyrvat...protoze kdyz budu drzet hubu a jen kyvat hlavou,tak semnou vyjebou a udelaji to tak, aby to bylo nejlevnejsi. A jeste aby mi zaplatili psychickou ujmu, akorat mam stresz toho,ze tu opravu ojebaji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste vcera jsem volal jestli to tam muzu dovezt a rikali mii ve skodovce ze az to nahlasim ja i vinik,tak to mam dovezt a ten vinik rikal ze mam pockat na instrukce pojistovny,ze maji sve postupy ohledne likvidatoru a oprav sve autorizovane servisy...a na strankach allianz jsem si podle psč nasel servis co tam maji napsany v nasem meste...a tam se mi to zrovna nechce davat opravit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak - tobě vznikla škoda a ty požaduješ náhradu této škody po tom, KDO JI ZPŮSOBIL. Ten někdo má dohodu s pojišťovnou (je pojištěn), že tuto škodu zaplatí za něj. Jinými slovy ty s jeho pojišťovnou nemáš žádný vztah a ona ti ani nemůže diktovat, co máš dělat - nic jí do toho není. Ona pouze vystupuje v roli někoho, kdo platí za svého klienta. Pojišťovna samozřejmě může cenu opravy zpochybnit a třeba ji neproplatit v plné výši. V takovém případě pak peníze vymáháš (to už začíná být komplikované) po tom, kdo škodu způsobil a ten ať si to pak vyřeší se svojí pojišťovnou jak chce - to už je jeho věc.

 

Bohužel největším úskalím oprav z poviného ručení je tzv. amortizace. Prostě ten blatník nebyl nový a pokud ti dají nový, tak došlo ke zhodnocení vozidla, takže tvému obohacení. K této problematice existují i nálezy Ústavního soudu, ale jednoznačné to stále není. Ty máš prostě nátok na to, aby na tvém autě byl například funkční blatník, a tohoto stavu by se mělo dosáhnout tak, aby nedošlo k neopodstatněnému zhodnocení. Pro staré auto jsou to zpravidla náhradní díly z druhovýroby, vyklepávání apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu se strácím jestli přední nebo zadní. U zadního se řeže a vaří. Tím, že je auto nabourané ztrácí hodnotu a nový díl ji nenahradí. To díky antikorozním ochranám a navíc je druhovýroba a srovnatelný díl z druhovýroby. Jen na okraj. Navíc já mám povinné bez starostí. Škodu řeším se svojí pojišťovnou a ona to vymáhá od viníka. Další věc je NOZ - citová a jiná újma. To jsem trochu odbočil. Bohužel pokud toto nemáš dohaduješ se s "viníkem" a tudíž s jeho pojišťovnou, přípdně ČKP. Pokud nemá zákonné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejhorsi je, ze pokud chci novy dil,tak to pojistovna nezaplati vsechno a budu muset si to doplatit sam a me to nikdo neproplati...sice si tim obohatim a navysim cenu auta novym dilem ,ale zase na druhou stranu snizim trzni hodnotu vozu pri prodeji, protoze uz bude vedeno jako bourane...a o tohle se ma cenu hadat u soudu? Vidim, ze opet budu muset drzet hubu a krok a nechat si to nejak jakš takš opravit a byt spokojeny, ze vubec vinika pristihla policie, nez kdyby ujel a opravoval na vlastni naklady..a nemluve pokud neco udelal s napravou, protoze jak jsem jel,tak mi to nejak vzadu heblovalo a cim rychleji jsem jel,tim kratsi intervaly nejakych zvuku divnych od zadniho kola.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusim v pondeli,jak pujdu nahlasit k vinikove pojistovne pojistnou udalost,tak poresit aby se to opravilo ve skodovce. Pokud to klapne,tak snad pojistovna nezaplati jen cast, protoze nemam na opravu treba 20 000kc abych doplacel,, protoze to pak z vinika nevytahnu.

DODATEK: Nemluve kolik bude stat metaliza na dil.

Editováno: , autor: Jiří Vašíček
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby jste mel auto v zaruce, to byste si jej taky nechaval opravovat u nejakeho vesnickeho joudy? To by vas pak skodovka poslala pekne do... Servis si vyberte vy, nejlip autorizovany, ten uz vetsinou posila fakturu pojistovne a placeni jde mimo vas, vy dostanete jen profesionalne opravene auto. Nektere pojistovny mozna jeste budou zkouset nejake finty s doplatky, ale vsechny soudy potvrdily, ze novy dil nemuze zvysit hodnotu bouraneho auta, takze takovemu podvodu se snadno ubranite. Pokud i tak mate obavy, nechte si vyplatit penize za zpusobenou skodu a teprve podle jejich vyse se rozhodnete kde to opravite. Pro pojistovnu je nejvyhodnejsi opravit tam, kde vam rekne, tak vas do toho bude tlacit. Jde o vas majetek, tak se nedejte!!! Pokud podnikate, muzete narokovat usly zisk apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...