Přejít na obsah

Svítí kontrolky EPC a elektroniky motoru


Graci

Doporučené příspěvky

Ahoj. Píšu vám z Anglie kde žiji a mam velký problem s autem Fabia mpi 1.4

Cas od casu (někdy jednou za 2 týdny někdy za 3 měsíce) se mi rozsvítí kontrolka epc a pak i kontrolka motoru. Auto sepak chová ze nemá sílu ani tah. Někdy samo chcipne. Moje řešení tehdy bylo nechat auto vypnute. (Někdy 1 hodinu někdy 5 minut) a pak všechny kontrĺky zmizely a auto se chovalo jako nové ;). Nedávno jsem byl v servisu a rekl jsem o mem problému vysvětlili mi ze musim na diagnostiku. Ale ta nic neukazala. Řekli ze auto je naprosto vporadku! Nicméně problem nezmizel a uz me to štve! Četl jsem tady všechno možné (brzdová světla jsou ok). Možná pomůže ze pokud svítí Epc a následně se zapne kontrolka motoru auto je pojízdné ale musim ho držet ve vysokých otáčkách.... Ale ten tah je šílený! V servisu mi řekli ze az se mi epc objeví mam tam přijet ale ani opakovaný test nic nezjistil.... (Testovali auto když tam ta kontrolka nesvitila) pokud svítí je problem do servisu dojet.... Moc vás prosím můžete mi a anglickým mechanikum poradit co a kde muže byt problem.... Děkuji vám velice!

Editováno: , autor: Pawouk
Upraven název tématu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cmoud.......... po precteni prispevku sem to chtel taky napsat :D

      Nicmene GRACI ...... vypozoroval si aspon nekdy jestli se to stava treba po desti ci neco takoveho ? Pokud nemas naradi, nezbyde ti jezdit kvuli zjistovani zavady jen do servisu,... na baterku potrebujes voltmetr. Sezen v kazdem elektru a mozna i domacich potrebach.

Co se tyce te diasgnostiky,.. je to zajimavy,... mel by si to mit zapsane v pameti zavad ;) EPC je potreba hledat v centralni elektronice, ne v elektrice motoru, kdyz uvadis ze sviti i kontrolka motoru, tak tam by si uz mel hledat taky, je to zajimave, ale jakmile se rozsviti mela by byt ulozena, aspon sporadicky,.... je mi to proste celkove divny :(

 

   Kazdopadne zkontroluj ten kabelovy svazek na nosniku za baterkou a filtrem, smerem pod ridici jednotkou motoru a vic v pravo od nadobky brzdove kapaliny, musi byt vyveseny, nesmi se valet na tom nosniku ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj, zdravím všechny.

Píši ohledně problému s Fabií 1, 1.4

Po ježdění po městě se mi najednou z ničeho nic rozsvítili kontrolky: EPC + motoru a nějakého trojúhelníku v kroužku (opravdu nevím co to je).

Auto jsme tedy dotáhli domu a zkusili napíchnout na diagnostiku, ovšem motor mi to vůbec nenačetlo. 

Auto nejde vůbec nastartovat, chytně Třeba až na 20 pokus a to musím sešlápnout plyn až na podlahu. Potom strašně moc kolísají otáčky.

Dočetl jsem, že by to mohl být zpětná klapka, případně EGR, ale vůbec nevíme jestli je to pravda, nesetkal se s tím někdo?

Děkuji za každou odpověd.

 

 

IMG_20180903_170841.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...