Přejít na obsah

Žárovky


Pavel M

Doporučené příspěvky

ty jsi jeste asi s autem nebyl nikdy v zahranici vid? Policie te chyti, neni si jista svetly a vezmou te na nejblizsi STK :) a nebo maji rovnou pojizdne STK ssebou... Jednoduchy a ucinny! k nam se to taky dostane aby lidi neohleduplny k druhym a s podobnymi nazory jako ty bylo na silnicich co nejmene.

Editováno: , autor: OtaH
oprava gramatiky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On ‎22‎. ‎2‎. ‎2018 at 7:00 AM, wirer said:

Predpokladam, ze skrutky si vybral. V svetle smerom od kufra je duerka, tam ide hacik a potiahnut. Mne sa osvedcilo este pouzit plastove pacidlo medzi karoseriu a svetlo a vypacit to... 

 

So smerovkami nesuhlasim. Svetlo je vyraznejsie, to iste aj blikanie skokovo si vsimnes skor, ako postupne pri ziarovke. Aspon moja skusenost s cinskymi LED. Mozno to Osram-u nedovoluje konstrukcia ziarovky. Videi mam na nete viacero, dokonca aj na fore zverejnene

Vpredu do smeroviek som uvazoval nad touto ziarovkou od Osramu, ked som v minulosti skusal cinske, tak sa rovno odpalili a vyskratovali poistky (chcel som dat vtedy LED denne svietenie do manzelkinho Citiga), takze za mna nikdy viac Aliexpres.

WP_20180223_13_17_09_Rich.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uz chapem, preco neslo vybrat zadne svetlo, kabel z konektoru nebol schovany vnutri, ale bol prelozeny cez to tesnenie drziaku ziaroviek... teda asi mal niekto blby den, ked montoval zadne svetlo... musel som kupit novy drziak, lebo to tesnenie je uz nepouzitelne, aj opravnu tuzku na lak, lebo v jednej casti sa lak trochu odrel ako som svetlo vyberal, teda musel som pouzit dost silu aby to islo von...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, los pakos said:

@neo77 Mám celý interier a všechny směrovky vyměněny za LED z Ali už půl roku a ještě ani jedna neodešla. A to jsem si jich objednával víc, kdyby náhodou. Ještě jsem je podaroval v práci.

Mal som original led v interieri Leona, ale v zasade som sa utulnejsie citil v autach, kde este boli ziarovky, tak som v podstate rad, ze do Fabie do interieru este davaju ziarovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poznámka k těm, kteří používají jako náhradu ledky v blinkrech či obecně ve vnějším osvětlení vozidla, se vystavují riziku, že v případě nehody se stanete viníkem i při nezavinění. Viz příklady kdy auto, které čeká na vedlejší a auto na hlavní bliká ve směru pokračování po hlavní komunikaci. Pokud ten z vedlejší si blikání nevšimne a vjede autu z hlavní do cesty protože nevěděl, že bude odbočovat, je automaticky viníkem. Nicméně pokud na policii vypoví, že blinkr autu nesvítíl, je dokazovací povinností policie zjistit funkční stav blinkrů na voze, který kolizi nezpůsobil. Poté co zjistí nestandardní typ žárovky, padá vina za nehodu v celém rozsahu na auto jedoucí po hlavní silnici a dokazování, že nelegální žárovka není příčinou nehody se přelívá již ne na policii ale na soudního znalce u soudního jednání. 

Stejný problém nastává i u žárovek denního svícení. Když já jako řidič se chystám předjíždět na přehledné silnici třeba kamion a v půlce manévru vidím auto v protisměru, kterému se nedokážu vyhnout, dojde ke kolizi, kterou když přežiju, tak můj právní zástupce se jako na první věc zeptá jestli to auto, které jsem přehlédl bylo dostatečně dobře vidět. Pokud řeknu, že ne, rozběhne se stejný proces jako s blinkry viz výše.

 

Nikoho nechci strašit, jsou to jen modelové situace, ale jenom připomínám, že tyto nelegální náhrady vám mohou přitížit v situaci, kterou jste nezavinili. V nejhorším kvůli nim celé zavinění padne na vás. A pozor! Z důvodů neschválené součástky vás nebude krýt povinné ručení. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Supermarine Spitfire- s první částí se dá souhlasit, že by podobná situace popisované mohla nastat, avšak s druhou částí ani omylem, auto musíš vidět za dne i kdyby nesvítilo vůbec, tady neplatí žádná výmluva na denní svícení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, brrrrm napsal:

Chlapci, neviem ako vy, ale ja mám tie interiérové svetlá s ledkami počas jazdy vypnuté.. čiže mne vôbec nevadia.. ;)

Pravda většinou za jízdy taky nesvítím v interieru :D, ale často ve voze musím trávit nějaký čas čekáním a světélka mám zapnuté na čtení a podobně. Měl jsem dříve žárovkové potom chvíli LED a ted mám znovu v F3 žárovkové a za LED je rozhodně měnit nebudu, mě prostě v autě vyhovuje víc žárovkové světlo. Jediné o kterém jsem uvažoval je v kufru, ale není to pro mě nic podstatného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, dick napsal:

Supermarine Spitfire- za dne i kdyby nesvítilo vůbec, tady neplatí žádná výmluva na denní svícení.

 

No právě že zavedením celoročního svícení buď tlumeným nebo denním svícením, je argument, že auto nesmíš přehlédnout ani když nesvítí, touto vyhláškou podkopaný. Tedy ty jako účastník silničního provozu musíš svítit vždy. A pokud já se odvolám s tím, že moje tvrzení je postaveno na tvém špatném osvětlení, bude ono osvětlení přezkoumávat policie. Pokud mi dá policie za pravdu a to v případě neschválených ledek dá, tak na tebe padá obvinění ze zavinění nehody z důvodu neschválené úpravy vozidla a tedy vozidla, které se nesmí pohybovat na veřejné komunikaci. Na tobě je potom dokázat u soudu, že tvoje nelegální úprava neměla na průběh nehody zásadní vliv. A to je nezáviděníhodná situace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, kufor nie je o čom.. intenzita svetla je niekoľkonásobne vyššia ako s originálnymi žiarovkami.. porovnával som to tu:

https://forum.skodahome.cz/topic/134025-vnitřní-osvětlení-led/?do=findComment&comment=2263383

 

A čo sa týka interiéru, jedno obdobie som zvykol dlho čakať v aute (vtedy ešte F1).. no pri originálnom osvetlení som po zotmení už vôbec nevidel čítať. A nemal som pocit, že by v F3 boli tie originálne lampičky o toľko silnejšie. Za mňa na čítanie určite radšej silnejšie ledky, na romantické chvíle vo dvojici samozrejme skôr originálne žiarovky. Momentálne mávam interiérové svetlá zapnuté iba pri nastupovaní/vystupovaní a biela farba lediek mi ani po roku vôbec nevadí.. hlavne mi vyhovuje tá intenzita, že človek dokáže nájsť nejakú zapadnutú drobnosť aj v tme..

 

:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak správně říkáš, měli by tě vyhodit. Ale to je diletanství STK, že na to nepřijde. Nicméně STK a přezkoumání auta po nehodě je další paralelní větev, která se řeší zvlášť a nemá vliv na samotný princip určování viny.

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Suhlasim, ze mozu nastat pravne komplikacie pri LED, ale to by bolo na dlhu diskusiu. Ja som zatial dal do fabky dozadu do blinkrov Philips silver vision, a vyzera to podla mna dost dobre, ze strieborne odrazove plochy nie su rusene zltou farbou, aj som v pohode s tym, ze su vsade ziarovky. Ten svetlomet je navrhnuty na ziarovky, nie je tam ziaden LCI element a podobne, tak som tam nechcel dat ziarovky, ktore nemaju homologaciu, a navyse v dnesnej dobe je uz malo aut, kde ziarovkove svetla vyzeraju dobre a Fabia III k nim podla mna patri. 

 

Ale dopredu do blinkrov znova skusim dat Osram LED, tam to podla mna ma miesto, kedze je to hned vedla LED DRL.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...