Přejít na obsah

Žárovky


Pavel M

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Ano, vyšroubuješ ty dva šrouby, co jsou vidět, když otevřeš kufr.  Potom kývavými pohyby vytáhneš celé zadní světlo směrem ven z auta a odpojíš svorkovnici.  Když to vracíš zpátky, tak musíš dát pozor, aby se přívodní svazek zasunul zpátky do auta, jinak se to někde skřípne a do světla pak zatéká voda.  Je to popsané v dílenské příručce v sekci "Demontáž a montáž zadní skupinové svítilny".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano sundas cele svetlo..ale neni to slozity jak to muze vypadat...prace max na 5 minut... otevres kufr, odsroubujes dva sroubky a svetlo povytahnes...ja si pomaham plastovym páčidlem, ktery dam mezi karoserii a svetlo a povytahnu..pak odpojis konektor a vytahnes svetlo.. nasledne vycvaknes nosic zarovek a vymenis jakou zarovku potrebujes ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím pánové! Předem se omlouvám jestli zde je už něco ohledně žárovek do předních blinkrů do nového modelu Fábia III . Nedávno jsem koupil novou modl  r.v.2020  akce 125let . Hledal jsem na netu sadu žárovek pro toto auto , hlavní světlomety jsou H7 a mlhovky H8.

Jenže zdá se mi že u prodejců je v tom zmatek. Narazil jsem na další věc která mě velmi překvapila.Jsem ze staré školy a nečekal jsem tohle:  Cena žárovky do předního blinkru se pohybuje od 499kč , 614kč a dokonce 866 kč./kus. Asi jsem hodně z laciného kraje  ale to musí bít  nejméně ze zlata. 

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n10776302-zarovka-blinkru-skoda-20371.html

https://www.aci.cz/sq-n-10776302-zarovka-blinkru-s-objimkou-original_d194306.html

https://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/yeti/rozvodove-remeny-a-sady/24040-zarovka-blinkru-zluta.html

Je vsunuta do reflektoru za gumovou krytkou společně s halogeny na dlouhém plastovém držáku. 

 

IMG_20200408_112538.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to jako fakt s tou cenou za žárovku do blinkru?  Za obyčejnou H7 do hlavního světlometu dám cca 100,. Kč a teď tohle. No ještě, že jsem ji nepotřeboval, dosud jsem si myslel, že je tam ta stará obyčejná viz např. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n10256407-zarovka-blinkru-hella-19269.html

Nebo se mýlím? 

@man.kar jinak pokud máš hlavní světlomety H7 a mlhovky H8 a ten model 2020, tak by jsi tam mohl koupit sadu náhradních žárovek jako mám já tj, viz: https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/sada-zarovek-pro-fabia-iii-s-mlhovkou/p/6V0052000E

Dokonce je tam v sadě i ta žárovka do blinkru co stojí samostatně ten majlant , aspoň dle toho číslo žárovky N 107 763 02, takže by se to mělo vyplatit

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DušanV, to bude asi ta správná krabička já jsem dostal s žárovkou bez patice ,sklo jen s drátky (pro blinkr)která se zasune do držáku.Nejspíš bude pro model do r.v.2018. Je o hromadu levnější jak samotná žárovka tak i krabička.

Editováno: , autor: man.kar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DušanV   Podle toho seznamu k té sadě žárovek jsem našel tu správnou , má označení  PWY24W  .

 

Podle tohoto správného označení jsem na netu našel lepší cenu jedné žárovky

https://www.nejlepsiautozarovky.cz/specialni-zarovky/philips-pwy24w-12174nahtrc1-wp3-3x14-5-4?gclid=CjwKCAjw_LL2BRAkEiwAv2Y3Sa7X6ckbYywuqpNmPtg5em0J6A3o1XWX0Qy0OX9DGmf3wU_mfcq2RBoCp4EQAvD_BwE

 

najdou se i nesoudní prodejci:

https://www.svetzarovek.eu/p-164284/k-80/12v-24w-wp3-3x14-5-4-pwy24w-oranzova-elta/

 

Co k tomu dodat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...