Přejít na obsah

Žárovky


Pavel M

Doporučené příspěvky

Čau, tak OSRAM NB dosloužil v levém světle. Přemýšlím, že bych tam dal ledky :)). Mám čočky.

 

Má někdo zkušenosti s:

https://www.alza.cz/auto/m-style-h7-led-50w-5800lm-9-36v-par-d5851117.htm

nebo

https://www.alza.cz/auto/osram-ledriving-hl-h7-led-px26d-2ks-d5575892.htm?o=1

 

Jsou třeba nějaké úpravy?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 godzin temu, Znedlob napisał:

Čau, tak OSRAM NB dosloužil v levém světle. Přemýšlím, že bych tam dal ledky :)). Mám čočky.

 

Má někdo zkušenosti s:

https://www.alza.cz/auto/m-style-h7-led-50w-5800lm-9-36v-par-d5851117.htm

nebo

https://www.alza.cz/auto/osram-ledriving-hl-h7-led-px26d-2ks-d5575892.htm?o=1

 

Jsou třeba nějaké úpravy?

 

 

 

Philipsy jsou lepsi nez osramy , jestli jde o ledky

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, brrrrm napsal:

Radšej by som skúsil Osram LedDriving Night Breaker, ktoré sa spomínali na predchádzajúcej strane..

https://forum.skodahome.cz/topic/131518-%C5%BE%C3%A1rovky/?do=findComment&comment=2491389

Na fóre som už čítal príspevok, kde si ich niekto pochvaľoval... už nepamätám, v ktorej sekcii.

Nedají se sehnat v ČR. A bojím se, aby se tam vešli kvůli chladiči.

Editováno: , autor: Znedlob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte, od prvej nočnej jazdy s Fabiou som bol trochu nemilo prekvapený z tlmených svetiel. Samé o sebe svietia v tých projektoroch fajn, ale jas mi prišiel výrazne slabší v porovnaní s inými autami. Narazil som ale na stránkach drive2.ru na zaujímavú vec v kódovaní. Od výroby sú nastavené na 100% jas, čo pri meraní dáva napätie len niečo nad 11V. Prostredníctvom diag. sa dá jas zvýšiť až na nejakých 125% čo priamo zvyšuje aj napätie na zhruba 13,5V. Ide o to, že pri klasických H7 žiarovkách sa tak aj zvyšuje svietivosť na štandardné hodnoty. 

Určite sa do toho pustím a budem skúšať výsledky, avšak chcem sa opýtať, či už niekto na fóre si prešiel tiež týmto a má nejaké skúsenosti po takejto úprave. 

Prikladám aj odkaz na fórum drive2 kde  to riešia chlapi z východu.

https://www.drive2.ru/l/490534469422285070/

 

Update: vyskúšané a funkčné ale iba z časti na mojom aute. Vysvetlím nižšie:

U seba na fabii som zmenil hodnoty a bol vidieť rozdiel v jase ihneď. Netreba očakávať hotový zázrak, ale odhadol by som zmenu jasu zhruba o 10-20% pri obyčajných žiarovkách, ktoré mám v súčastnosti. Pri použití nejakých nightbraker žiarovkách alebo iných, by mohol byť rozdiel ešte viditeľnejší.

 

Lenže, neskôr som si všimol u seba negatívny vplyv inteligentného dobíjania, kedy pri brzdení motorom som badal skokove zvýšenie jasu žiaroviek oproti jazde pod plynom. Celý problém v mojom prípade bol v klasickej olovené batérií, ktorú tam nechal minulý majiteľ namontovať miesto vhodného typu pre rekuperačné dobíjanie. Po odpojení inteligentného konektoru na batérií všetko funguje korektne. Toto bol ale iba môj prípad a pri iných autách so správnou batériou by to nemusel byť problém.

Na overenie som úpravu urobil aj na jednej Octavii III, kde všetko funguje na 100% bez nejakého zvyšovania jasu svetiel pri rekuperacií a zmena jasu na Xenarc žiarovkách bola viditeľná ihneď.

 

Verdikt: úpravu odporúčam, pri svietivosti aká je od výroby pomôže hoc aj malé zvýšenie v rade niekoľkých %. Jas na vozovke nieje na rozdávanie v sérii. Životnosť zatiaľ neviem posúdiť, keďže úpravu mám zatiaľ len niečo viac ako mesiac. 

 

Do budúcnosti zvažujem prechod na LED, v úvahe bola ešte alternatíva a to prechod na žiarovky H18, ktoré po malej úprave sadnú na miesto H7 a sľubujú vyššiu svietivosť pri dlhšej životnosti.

Editováno: , autor: Thief1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Voltmetrem zjisti (proti kostře), kolik tam leze voltů. A pak kup novou žárovku. Tato mohla být vadná, pokud je tam správné napětí. Myslím, že v "elektronice" (ani nevím, jak ten modul/HW/... pojmenovat) je ochrana proti přetížení (a dalším jevům), ta by danou větev vypla. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Našiel som niečo na FAB3 FL na tejto stránke, nemá s tým niekto skúsenosti. ta pôvodná žiarovka čo tam je, je katastrófa. Nevidieť nič poriadne  na pravú stranu cesty. https://www.qspcars.com/select-car/skoda/fabia/fabia-iii-nj-restyling-19-21-/kit-full-led/h7-led-kit-for-skoda-fabia-3-facelift-low-beam-canbus-bulbs-6500k-cool-white-8000lm.2.13.26131.gp.7574.uw

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvidím ešte, pôjdem potestovať NovSight H7 bez ventilátorové a ventilátorové. Uvidím, poskúšam, vyskúšam lom svetiel a podobne. Mám možnosť to ísť vyskúšať, nahodia to, nastavia to. A keď bude O.K zaplatím a nemusím sa stým ja babrať a míňať peniaze zbytočne keď to nebude O.K. Ide mi aj o to aby som nikoho neoslňoval. Hlavne mi ide o lepšie osvetlenie pravej krajnice cesty, nie oslňovanie protiidúcich aut. Skrátka hustejšie svetlo oproti Halogénu. Len by ma zaujímala otázka. Či nebude stým problém v zime, keď sa vytvorí ľad na krytoch svetiel. Ledky to asi nerozmrazia predpokladám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 16. 12. 2019 na 10:59, Patrik1971 napsal:

Takze v utorok sa nam na Fabii odporucala po 27mesiacoch a odjazdenych 32000km 1 H7micka Philips white vision.Vykon oproti ziarovke z fabriky ovela lepsi,ale rozhodol som sa skusit momentalne Osram NB laser.Uvidim a porovnam.

h7-NBL2.jpg

Takze...dnes rano sa po skoro v 2rokoch/chybalo 7 dni/ a odsvietenych 26 000km sa odporucala prava Osram NB LASER.Kedze je s nimi spokojnost a mam este jednu sadu doma,osadim ich opat.

Editováno: , autor: Patrik1971
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

juraj79mpouzival som ich doteraz na seate a lepsie ako povodne. Svetlo zlte totozne s origo, akurat bol lepsie otvoreny kuzel krajnice osvietili. Mal som ich aj v dialkovych. Co som ich mal 2 roky tak svietili stale. 

 

Uz ich mam kupenych 6 pre Fabiu, len zatial sa mi do toho moc nechce pre obtiaznejsiu vymenu, ale pojdem casom na to. 

Editováno: , autor: houmr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ich kúpim, mne v podstate stačia aj tie čo mám teraz, a meniť budem až keď jedna z nich dožije, vtedy už budem musieť meniť, a potom tam chcem dať už o trochu lepšie ako pôvodné... :) Dlho to trvať už asi nebude, keďže stále mám origo, už 6 rokov, a 170 tisic km. V podstate nechápem že som ešte nemusel meniť, asi preto že v zime, keď sa svieti viacej, jazdím oveľa menej ako po zvyšok roka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

juraj79m mas asi projektory ? V klasickej parabole na Leone bolo vidiet trosku jasnejsie zlte svetlo (ziaden LED ani Xenon efekt), farba uplne klasicka ziarovka s jasnejsim svitom. Na ceste sa pekne otvoril kuzel do stran krajnic, dlzkovo fakt len kusok, ale urcite lepsie ako origo a oplati sa vymenit, taka felda na dialkovych svietila menej ako ja na stretavacich ;-) Dialkove tiez ok nato, ze klasicka parabola a H7 ziarovka. V porovnani s Bixenon, alebo laser led su to bludicky ;-) ale to asi kazdy ziarovkovy svetlomet ;-)

 

Sam som zvedavy, ak to spravis skor daj vediet ako to svieti s tou cockou, co je sustredeny luc, som zvedavy, ci to pojde aj do krajnic, ale asi moc nie ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyzkoušel jsem všechny premiové modely od výrobců Philips a Osram.

Nakonec jsem skončil u výrobce PIAA a modelu Hyper Arros 3900K.

1. Svítivost je super, perfektní kužel svítí to kam má vidím dobře a daleko.

2. Sice to má od LED/Xeonu daleko, ale barva světla není vyloženě žlutá ani bílá, nicméně viditelnost za deště nebo sněhu naprosto špičková, lepší než u prémiových dvou zmíněných.

3. Životnost - pokud se bavíme o Osramu a Philipsu, který deklarují +120% a více, tak při mém nájezdu 25K za rok mi vydrželi sotva půl sezony. PIAA mi vydrží vždy přes 30K km.

 

Po všech stránkách překonávají zmínění konkurenční výrobce a zůstávám už třetím rokem věrný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Vymenil som stretávacie za LED NovSight 36W + CanBus. Rozdiel dosť vysoký. Zistil som že vodičové svetlo bolo od výroby asi vyššie nastavené. Každý druhý blikal. Bol som nastaviť svetlá na STK. Teraz vidím aj krajnicu celú. Svetlo je biele a vidieť hlavne pravú krajnicu o dosť viac a lepšie. Za dažďa je to tiež O.K. Ono to hlavne najviac svetla dáva pred vodičom. Také fľakaté to je. Diaľkové už používam takmer minimálne. Pri porovnaní s originál LED, nie je to na 100percent ale takmer na 90 určite. Som si to s inými značkami aut porovnal. Svetlá nastavené na STK, od novembra a výmeny neblikol nikto ani raz. Do diaľkových zatiaľ neplánujem. Asi to je aj zbytočné. Tie pôvodné žiarovky stačia. Používal som diaľkové na ranné rozmrazenie počas škrabania ladu. Teraz mi aj hmlovky pripadajú nanič. Asi to robí tá rozdielna farba svetla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...