Přejít na obsah

Nefunkční budíky


josef.D

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci,

při výměně ručiček jsem si posr*l panel přístrojů (budíky) - přesněji se mi pomrvila cívka (ani nevím, jak) pro indikaci paliva v nádrži a tudíž ručička nefunguje, přesněji se kmitá a "tiká". Poněvadž tady jeden člen prodává budíky za docela slušnou cenu, nemá smysl se zabývat opravou, ale rovnou je vyměním.

Je tady z vás někdo schopen a ochoten vyčíst mi z auta PIN a naprogramovat mi budíky tak, aby fungovaly? - Ostrava a okolí. Na ceně bychom se domluvili.

Budíky přeberu zítra, proto to docela spěchá - čím dříve, tím lépe.

Předem děkuji, Denis.

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem se dozvěděl, že MR 2008 (i když se jedná o předfacelift) = fazit.. Ten neumí naprogramovat ani Cosby. Není někdo, kdo by to dokázal? Údajně to ve Škodovce s největší pravděpodobností nevymění, musel bych u nich koupit komplet..

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dnes po cestě vyzvedl budíky do OII (1000Kč) od jednoho člena tady z fóra, které sice nejsou fazit, ale hodily se mi na díly. Přepájel jsem tedy motorek palivoměru a pro jistotu i rychloměru - přišlo mi, že má trošku pomalejší reakce - ale to byl asi pouze dojem, s "novým" motorkem se chová stejně. Vše tedy zdá se funguje, ručičky mi zůstaly mé přepracované, červené a dokonce jsem je udělal i dobře, neb svítí (docela zřetelně) a neruší (svítí pořád zeleně, jako originál). Zítra s autem vyjedu, ukáže se tedy, zda jsem budíky opravil (držte palce) :)

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se dnes hned z rána ukázalo, že palivoměr fungoval perfektně, otáčkoměr také a teploměr také. Bohužel, jaksi stávkoval ten rychloměr - jezdit celý den bez funkčního rychloměru bylo "super" :unsure: Někdy se ručička zastavila cca. na 10km/h, někdy zůstala viset na 60km/h, někdy, ač sekavě a opožděně, rychlost +/- ukazovala, jedno však bylo jisté: přes 80km/h se nedostala ani na dálnici, tam bylo její "maximum".. Takže jsem dnes přijel domů, ještě jsem ani nevystoupil z auta a budíky jsem zase vyndal. Hurá nahoru, opět jsem je rozebral na atomy a motorek jsem přepájel - další opravdová zkouška přijde zítra, nicméně zdá se, že snad konečně vše opravdu funguje. Ručičky jsou červené, svítí, jsou nasazeny přesně, funguje palivoměr, teploměr a otáčkoměr a aspoň dle jízdy na parkovišti (sousedi mně mají asi za magora) se zdá, že i rychloměr konečně reaguje pružně a správně.. Tak uvidíme :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Světe div se, vše funguje :) Ačkoli je to fajn a dle mého to vypadá dobře, po této zkušenosti asi víckrát dělat červené ručičky nebudu (4 dny práce, x-krát vytažené a zapojované budíky, 1000Kč výdaj za nové budíky na díly) :kol-43:

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Oživuji téma, ted k mému problému: Mám Octavii II RS 2.0 TDI, rv 10/2006, MR 2007. Před Velikonocemi mi začal problikávat displej Maxidotu. Objevovaly se svislé pruhy, jako čárkový kod, nejdřív 2, pak několik proužků. Druhý den displej fungoval bez problémů. Tak to se to neustále opakuje, ob den funguje, pak ne, je to nahodilé. Tento týden fungoval bez problémů až opět do včerejška. Chyba se projevuje tak, že displej normálně funguje bez jediné chyby, pak když člověk např odejde od auta, zamkne a vrátí se, je úplně černý (podsvícení ale funguje, je vidět rozdíl když otevřu dveře a rozsvítí se podsvícení, ale zůstane černý) Pak po 30. vteřinách po zamknutí se vypne normálně i podsvícení. Zkoušel jsem odpojovat baterku, dnes jsem budíky vymontoval. cloumat s konektorem, ale bez jakéhokoliv úspěchu. Když se chyba zobrazí nejde se jí ničím zbavit, odpojením konektoru od přístrojů, baterky, překlikávat mezi spotřebou, prostě ničím. Pak někdy ráno člověk přijde a opět fungují. (někdy ne) Ostatní údaje fungují naprosto bez problémů (otáčkoměr, rychloměr i všechny kontrolky). 

 

Nesetkal se s tím někdo? Je to chyba displeje nebo Maxidotu?

 

Po rozebrání jsem žádné porušení vodičů k displeji nenašel, prostě nikde žádná viditelná chyba.

post-24758-0-33992900-1365872494_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zdravím, zkoušel jsem to nějak najít ale nenašel..Dokáže někdo zjistit PIN u budíků a přizpůsobit k autu? Koupil jsem si s maxidotem a pán mi řekl že jsou s pinem a nejsou..A dokáže je někdo přizpůsobit k vozu? V okolí Brna za nějakou hezkou cenu? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 5 měsíců později...

Zdravím mám problém mám budíky v octavii 2 rs měnil jsem za maxidot..a blbne mi tam ručička paliva někdy ručička ukazuje dobře a někdy zpožděně (méně nafty než mám) a někdy zas vůbec..nevíte čím to je a jak opravit? Jestli je potřeba vymenit celej motorek nebo něco jiného? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj všem

 

Poprosil bych o radu mám Octavii II 1,9 TDI BXE rok 2008

 

V čera ráno jsem přišel k autu otočím klíčkem a co nevidím.Budíky se ani nehnou auto nastartuje všechno funguje jak má jen budíky ani obraz ani zvuk.Nesetkal se stímhle problémem někdo neví někdo jestli se to dá opravit.já jsem ze Zlína auto je pojizdné ale budíky ani maxidot nic neukazují ani jedna kontrolka.

 

Děkuji za odpověď všem

Editováno: , autor: Ombbre
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak tak a proto se snazim od uzivatele zjistit co tam bylo spatne - pokud mu to opravitel rekl ( doufam ze mu za 1300 neprostriknul konektor kontaktolem :) Aby ostatni vedeli, az se to zase nekomu  tane ... Protoze davat na forum dotaz - Nejdou me budiky - opravili me je za 1300 - opraveno opravou budiku - je na foru ze sve podstaty uplne naprd ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...