Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny uživatele tohoto fora!

Dobu jsem zde i na internetu hledal informace o adaptaci klapky přímo na motoru 1,4 MPI 50kw a bohužel jsem nikde neuspěl.. Skrz „diagnostiku“ jsem si udělal adaptaci klapky. Z vyhodnocení – Adaptace O.K. usuzuji, že by v tom problém neměl být, nicméně…

 

Koukal jsem se na základní nastavení, které při nesešláplém pedálu ukazuje hodnotu 10110110. Dále by mě zajímalo, kolik km najedete na nádrž.

 

Tykám si s vyšší aktuální spotřebou, která při sešláplém plynu skočí za studena i na 32L\100km. Ve městě z toho je podle palubního počitače průměrně kolem 10L\100km.

.. Nemám v okolí žádné Fabiátory, u kterých bych si mohl tuto hodnotu ověřit, tak doufám, že se zde někdo najde. :kol-149:

:kol-47: Předem děkuji za pomoc :kol-47: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skrtici klapka po vycisteni, se nastavuje po urcitem case sama, defakto kdyz to reknu lidove, zvykne si ;) ..... kazdopadne z dotazu sem nepochopil na co se tedy vubec ptas ;) .... jestli ti jde o tu hodnotu, dival si se kolik bvy mela byt ? jak se chova auto pri prerazeni a podrazeni ?

Spotrebu bych asi neresil, kor ve meste,.... aktualni se mi kdyz chci pohybuje i na 56l/100km .... zalezi podle stylu jizdy, hlavne ve meste,.... kdyz jedu po meste a pospicham litam vsude mozne typou brzda-plyn .... mam dlouhodobou na cca 9,6l/100 km

Kombinovana mesto-mimo mesto dam klidne za 7,2 l/100 km

no a mimo mesto sem ochotnej jet svizne pri prumerny rychlosti 60km/h cca okolo 6,5l/100km ..... kdyz setrim a opet predvidam sem schopnej zajet od 4.8 - 5,6l/100 km .

 

Spotreby co sem ti vypsal jsou realny,... palubak mam vypocitanej ze cca o 0,3 - 0,4l/100km ubira, tudiz spotreby jsou realny co vzdycky z palubaku a po dotankovani vyjde ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi takhle - Nikde, ani v příručce jsem nenašel nic o tom, jaké jsou hodnoty u základního nastavení klapky. Proto bych ocenil, když by se někdo, kdo má možnost si zdiagnostikovat fabii podělil s hodnotama, které má u klapky on, abych to mohl porovnat... Takhle nějak jsem to myslel, lépe to bohužel popsat neumím.  :D

 

Jinak co se týká té spotřeby co jsi vypsal, tak se + - schoduji.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Autocom to má v aktuálních hodnotách hned na první stránce, kde to má například takovej VAG netušim..

 

O víkendu se mi snad poštěstí diagnostikovat jinou 50kw Fabii, tak se s výsledkem podělím i zde.. :) Nicméně čím více srovnávní, tím lépe :kol-47::D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám sice 44kW ale tyto motory jsou stejný, liší se v min. věcech.

Ty hodnoty se daj zkontrolovat v DP. kde máš i napsáno co přesně by mělo kde bejt, ale já nikdy nedosáhl přesně toho co tam píšou.

Neřeším to auto jezdí tak jak má a spotřeba je dlouhodobá 6,4  - 6,5l/100km.

Když to ráno nastartuju a rozjedu dost často mi ukazuje aktuální spotřebu i 99l, je to spíše při sešlápnutí plynu, ale po zahřátí to pak padá a ukazuje jak má.

při brždění mmotorem sem na 0,0.

Jinak město cca max 5km jízdy 7-10l

mimo město cca 5 - 7l

záleží na tom jak jedu, kopce, z kopce, rovinka atd.

Editováno: , autor: wiglegummi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Takže jsem po nějaké době zjistil, že hodnota na škrtící klapce je stejná i u druhé fabie..

Nicméně jsem zjistil, že 2 těsnící kroužky u vstřikovačů byli uplně K.O. Dále jsem vyměnil těsnění pod sacíma svodama, výfukovejma parohama, vlnovec a spotřeba konečně neukazuje nesmysli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

kdyz je zasrana, vznika na stenach bordel, kdyz to nasava vzduch tak se vzduch rozvlni-rozvibruje a uz obtizneji putuje sacim potrubim,.... tudiz, cim rychlejsi a hladsi prubeh vzduchu tim lepsi, pak take jeste cim studenejsi, tim lepsi pro motor vice ho dokaze spotrebovat = ma mensi hustotu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...