Přejít na obsah

RAPID alebo jazdeny PASSAT


kuriss

Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

Ideme kupovat auto pre manzelku.  

Mam moznost kupit Rapid 1.6TDI 66kW, biely, liftback, ma to aut. klimu a zadne senzory, kupovany 12/2013, najazdených 6 000 km. V podstate sa jedna o nove auto.

Za taku istu cenu viem kupit Passat Variant 2011, 2.0TDI, DSG, 160 000km, bohata vybava.

 

Ma vôbec zmysel porovnavat a zamyslat sa nad kupou passata  co ma 160tis a tazko povedat, co na nom zacne odchadzat, alebo kupit skoro novy Rapid a mat pokoj so servisom na nejaku dobu. 

 

Uz som pocul aj nazor, ze nove je nove a aj nazor, ze Passat je uplne uplne ina trieda auta, ktore aj napriek tomu, ze ma 160tis vydrzi a nabeha viac ako Rapid.

Osobne sa trosku obavam aj DSG so 160tis km, viem ze ked to klakne tak to su ine cifry za servis.

 

Rapid ma jasny povod kupovany na SVK, z tych 6000km na nom som nabehal 4000 ja, cize viem o tom aute vsetko.

Passat je dovoz FR, kupeny z leasingu, pravidelne servisovany a servis je prevereny.

 

 

   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nový je nový a passat je passat :-) to je bezesporu, těžká to volba. taky záleží jak se bude auto využívat, tj. jak často, jaký trasy a kolik se na něm ročně najezdí. ten passat bude určitě kvalitnější, ale zase žádnej držák, tak jako auto do roku 2005. já osobně vždy volím variantu nový auto s horší výbavou a nižší kategorie, než nadupaná ojetina. taky na rapida jsou levný díly, což bude hrát roli až když ho budete mít dýl a bude nějaký potřebovat. taky myslím, že tady padne víc názorů a každej bude preferovat něco jinýho a rozhodnout budeš muset stejně sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemluvil jsi vůbec o ceně...nevešel by ses do nové FIII? Jako funglovky? Jinak já byl vždy zastánce "horší" novotiny než "lepší" ojetiny...já bych se bál, že do toho Pašíka narveš mraky peněz v krátkém horizontu...takže z těchto dvou bych šel do Rapida...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pro ženu je většinou lepší menší auto, bude mít i nižší spotřebu, je skoro nové... Byl bych pro Rapida. Otázkou je, proč vybírat jen mezi těmito dvěma? Rapidů na skodaplus.cz je spousta a dá se tak vybrat nějaký vhodnější. Pokud třeba žena jezdí málo nebo kratší trasy, bral bych TSI...

Editováno: , autor: Mariacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani jedno, podle mě pro manželku až zbytečnost. Pokud teda nependluje každý den Praha-Brno. Jestli máte jedno nové větší auto, druhé takové je zbytečné. Jedničkovou Fábku benzín nebo jako moje manželka Punto II kde nemá co pokazit a poslouží jí úplně stejně jako celý Passat. Pokud máš 250tis na takové auta, na menší příležitostné opravy ojetiny bys měl vždycky a ve finále ušetříš tak 200tis. Ale jako každého věc. Hlavně pokud máš peněz dostatek a nikde ti nechybí, je to jedno, na výběr je hodně aut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...