Přejít na obsah

Nadmerna spotreba benzinu 1.2 (2004)


buxi86

Doporučené příspěvky

Zdravím,mam problém z nadmernou spotrebou benzínu.Nedávno som kúpil fabku 1.2 ,2004, (187 000km),viem že motor neje najnovsi ale takú spotrebu nema ani tank,na zhruba 100km polka nadrze!!!!!!poradte prosím niekto kde by mohla byt chyba. motor bol repasovany predchádzajúcim majiteľom(neviem ci to bolo kvalitne ale motor bezi bez problémoch),ja som menil mot.olej,vzduchovy,palivovy,olejovi filter,všetky sviečky.benzin pod autom som nespozoroval.

Mimochodom mi aj vyskakuje cervena kontrolka mazania po prejdeni niekolko km,bolo menene cidlo aj olejove cerpadlo,oleju je dost a stale to pipa,tak ci to nebude suvisiet aj s tou spotrebou.Dakujem kazdemu za neaku tu radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je nějaké divné,  to snad není ani technicky možné, nebo dotyčný sakra hodně přehání a nebo si dělá čurinu. 100Km/20l to by musela být raketa, nebo oheň z výfuku.

Změřil bych tlak paliva a udělal tlakovou zkoušku (kontrolu) palivové soustavy. I kdyby se to nějakým způsobem dostalo do oleje tak by se to snad nestačilo ani odpařit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Nepřehání. Pokud řadí na 4 tisících otáčkách za minutu, tak to možné je. :kol-31:

 

Jinak je důležité poznamenat, že první polovina palivometru klesá dolů mnohem, mnohem rychleji. Takže ono se může zdát, že to klesá opravdu rychle.

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek - porušuješ tím pravidla fora.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož vlastním FI  6V /40KW  tak :

1, takovou spotřebu jedině z děravou nádrží

2, palivoměr se (alespoň u mé FI) chová přesně obráceně jak píšeš.

3. necituj předchozí příspěvek (dostaneš za uši)

 

Ach jo, dělal jsem si srandu. Chce to trochu nadhledu nad takovou věcí. Je přeci jasné, že autor tématu si musí dělat srandu nebo má zkreslené dojmy. :kol-26:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na srandičky je tady Hospoda nebo Lampárna - sem to nepatří. Jsi tady pár dní, tak tady z toho nedělej guláš. Autor vlákna má buď skutečné potíže a tys mu tady tím tvým nesmyslným blábolem nijak nepomohl (taky to smažu), zkreslené dojmy může mít také, ale to není důvod být off topic. A v případě, že by si z nás střílel (což nepředpokládám), tak mu to taky smažu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže pre objasnenie:z nikoho si srandu nerobím ,určite nie!!!!!priznávam že tých 100km neje asi  presne ale určite som neprešiel viac ako 150km na polku nadrze,to som si isty!!!!!!! autom robím krátke trasy ráno z domu do mesta 16km ,večer domou 16km,auto neje garazovane,radim normalne medzi 2500-3000 otacok max rychlost 90(motor je zohriaty)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

alebo by som vyskusal ked ti tak rychlo padne rucicka, tak natankovat doplna kolko ti tam vojde.. ci ti iba nablbne rucicka...a natankovat doplna zapisat km a ked sa rozsvieti rezerva znava zapisat a natankovat opat do plna kolko natankujes...pretoze take mnozstvo benzinu sa nemoze okrem deraveho systemu nikde stratit.....a to by bolo minimalne citit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jejda, to je chyba usuzovat neco z rucicky. Tankuj vzdy plnou a vynuluj si denni pocitadlo. Zjistis kolik km najedes na jednu nadrz s pak uz se po dalsim tankovani do plne nikdy ridit rucickou nebudes, budes se ridit kilometry, uvidis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, ta spotreba je *mozno* vyriesena, ale daj si do poriadku aj tu signalizaciu mazania, aby sa nahodou nestalo, ze o tyzden tu budes zhanat nahradny 6V motor.

 

Priebezne si kontroluj stav oleja, ci ho nemas vela (benzin do oleja?), lebo pokial viem, tak aj privelke mnozstvo oleja moze sposobovat rozsvietenie tejto signalizacie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...