Přejít na obsah

Auto pro mladou - Civic 7G


mir77

Doporučené příspěvky

Nevim kam jinam s timhle, tak zkusim sve stesti tady. Shanim priblizovadlo pro pritelkyni na denni dojizdeni cca 15 km z z vesnice do mesta. Ted ma Favorita, takze cas na vymenu je uz davno za nami :)

Chtel jsem neco mensiho, spolehliveho a levneho na hdrzbu. Zhledem k tomu, ze bydlime na kopci a parkujeme venku, tak jsem automaticky vypustil diesel. Mam problemy ohrat i svoji Octu s bufikem ted v zime, kdyz jedu 8 km z kopecka.

Z toho co je tak nejak k mani v cene cca 75 000 Kc jsem skoncil u Fabie 1.4 MPI 50 kW, ktera je sic nenarocna, ale oskliva jako nic jak z venku, tak zevnitr :) Navic sehnat tuhle motorizaci s omnama v elektrice, dvouma airbagama, ABS a centralem na dalku ve slusnem stavu, se ukazalo jako nadlidsky ukon. Meli jsme tuhle doma asi pet let v sedanh, takze vim, ze to zadnej rychlik neni a ze to dost papa. Bohuzel, kratyk dvoulitr nejde sehnat a 1.4 16V je solidni olejnicka. HTP nechci.

Druha moznost je Ford Fiesta V. Libil by se s 1.4 59 kW, ale je jich prekvapive malo. Z venmu pekne auticko, ale vevnitr, hlavne ve verzi pred faceliftem, to pusobi hrozne levne - tvrde plasty zadni sedacky nejsou smerem z kufru calounene a treba nema ani odpocivadlo na levou nohu u ridice. Byl jsem se projet s 1.3 51 kW a bylo to vceku ok, ale jak jsem rikal, bydlime v kopcich a radsi bych proste neco, co alespon trochu jede.

Treti varianta je Golf IV 1.6 74 kW. Zatim jsem ale narazil jen na olitany kousky, ten motor navic take neni zrovna usporny z hlediska benzinu a oleje :)

No a ted mi spadla moznost koupit Civia sedme generace. Ja tomu autu vzdycky fandil. Libi se mi, zeru Hondacky motory, ale nakonec jsem sel srabacky do Skodovky, abych nemusel resit dily atd.

Dnexka se na tk uz koukam trochu jinak, kazdopadne snazim se byt stale pragmaticky, takze jdu po faktech:

Prvni majitel, ktereho znam dlouhe roky. S autem nikdy nic nebylo, poctivych 115 000 km. 1.6 81 kW jede vazne hezky a neni problem s tim jezdit pod sedm litru. Podvozek je super, mista vevnitr habadej. Ma to 4 pytle, 4 okna v elektrice, ABS, klimu, central, zamek zpatecky, parkovacky a bylo to garazovany. Je to sedan, takze kufr je velky na pripadnej kocar do budoucna.

Muj mechanik mi rekl, ze mel dva 5G a 6G a ze to hnilo. Ze na podvozku a na motoru neco povolit byl zazrak. Na Honda clubu se mi dusovali, ze 7G je na tom daleko lepe, takze kdo vi. Ja ji zespodu jeste nevidel, ale lemy a vse co je videt z venku je ok.

Takze v podstate chci posbirat nazory i tady :) Mate nekdo zkusenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...