Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Hkubes

Doporučené příspěvky

před 18 hodinami, dusan.k napsal:

Já jsem obědnal Nokian i s disky,cena 1060kč v Škoda eshop,vel . 165/70 R14 .Toto mám já v techničáku.Na dvojkové Fábii mám ten samý rozměr a vždy bez problémů.Mám tam ale Savy.Měl jsem i Barum Polaris a ty měly hrozný vlastnosti na sněhu.

IMG_0024.JPG

 

podivej se pak, jak jsou ty pneu stare. Co jsem videl ty slevy na skoda eshopu tak se vetsinou jednalo o 4-5 let stare pneu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, čím širší pneumatika na MOKRU, tím snadnější aguaplaning. 

Pneumatika musí odvést do strany více vody, případně sněho-solní břečky. Opravdu záleží i na pneumatikách já mám NOKIAN WR D4 185/60/R15 a jsem zcela spokojený. Zatím mne ve štychu nenechaly.

Editováno: , autor: ralff
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
Před hodinou, ralff napsal:

88T a mám na zimu nastaveno rychlostní omezení na 190 km. Stejně tak rychle nejedu !!!

 

V pohodě, jen jsem se ptal, protože známý teď kupuje zimní pneumatiky a několik chytrých pablbů jak v servise, tak na infolince řeklo, že 185/60 R15 88T není povolená pneumatika a neprojde technickou, pokud si tento rozměr koupí. :p Úplně ignorovali vyhlášku a další věci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cau na autoforu uz jsou testy zimnich pneu pro rok 2017 

 

1. Continental WinterContact TS 860

 

nevite ted nekdo z hlavy jaky je pro fabii 3 kombi index hmotnosti? sem ted v praci a velkej technicak nemam u sebe.

nevim jestli koupit: 

 

205/55 R 16 94H

205/55 R 16 91H

 

rychlostni index neresim...stejne vic jak 190km/h nepojedu tudiz H staci

 

predem dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

safra... chtel jsem dat zimni uzsi, tak sem se domnival, ze tohle bude ok.

pri nehode by na to prisli ze to neni to co v technicaku a byl by problem ze?

 

kua ted koukam nabidka zimnich 215/45 R16 je dost ztencena teda a cenove to je morda. tak to budu muset koupit plechace 15" :(

Editováno: , autor: moralles
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hezky test na tema jestli sirsi nebo uzsi pneu: http://www.testpneumatik.eu/blog/vliv-sirky-pneumatik-na-jizdni-vlastnosti-test-autoklubu-cr/

 

tazke rici ze uzsi je lepsi nefunguje...

 225/45 R17 91 H

(pneu s největší styčnou plochou s vozovkou) na mokru nejlépe brzdí, dosahuje nejlepších výsledků v kategorii zatáčení a handling. Větší šířka pneumatiky má naopak negativní dopad na aquaplaningové vlastnosti, tedy prorážení vodního klínu a odvod vody bočními drážkami. na suchu nejlépe brzdí, skvěle reaguje na práci s volantem, pro dálniční jízdu má nejlepší předpoklady z hlediska bezpečnosti. na sněhu nejlépe brzdí, má nejlepší akceleraci s ASR; v handlingu zaostává (o 1,2 %).

 

205/55 R16 91 H

na mokru brzdí lépe než 15“ pneu (ale hůř než 17“), dosahuje lepších výsledků v kategorii zatáčení a handling, ale ztrácí na užší rozměr v aquaplaningu (je horší než 15“ pneu). na suchu ve srovnání s 15“ provedením lépe brzdí, má lepší výsledky v handlingu, v kategorii valivý odpor je lepší než 15“ i 17“ pneu. na sněhu je v brzdění i v trakci horší než 15“ i 17“ pneu.

 

195/65 R15 91 T

(nejužší pneu v testu) na mokru (jako nejužší pneumatika) exceluje v odolnosti proti aquaplaningu. Naopak menší styčná plocha s vozovkou má negativní dopad na brzdné dráhy. Také v handlingu na mokru má nejhorší výsledky v testu. na suchu úzká stopa nedovoluje dosažení úrovně vlastnosti 16“, a hlavně 17“ pneu. Subjektivně se jeví jako komfortnější řešení, s nižší úrovní vnějšího hluku. na sněhu je celkovým počtem bodů na úrovni 17“ pneu. Oproti 17“ pneu zaostává v brzdění a akceleraci, lepší je v záběru a handlingu.

 

kompletni zneni testu: http://www.autoklub.cz/dokument/6991-jsou-vetsi-pneumatiky-lepsi.html

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hm nepamatuji si kdy jsem jel v čr naposled po sněhu natož po lede snad rok 2008 jedna z posledních tuších zim, když nepočítám horskou oblast (břečku nepovažuji za sníh), postrádá povinnost zimních pneu u nás smysl a zhoršené vlastnosti zimní gumy na mokrém asfaltu způsobí u nás v blbé zimní počasí víc nehod než kdyby všichni jezdili na letnákách :-D. Strašně omýlané téma na zimní pneu je to naprostá blbost řešit, tady prostě led ani sníh nepotkáš 360 z 364 dní v roce, je to hovadina řešit, kup ty nejlevnější ať máš klid od buzerovat a kasírovat a máš vyřešeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pekne, bol som už nalomený, že na zimu dám tie širšie 215ky na R16, ale po tomto teste som v rozhodovaní opäť na začiatku. :D Podľa tej tabuľky jazdné vlastnosti širších pneu nie sú až o toľko lepšie, o koľko je zvýšené riziko aquaplaningu... hmm! Na druhú stranu, ak som zvládol letné búrky na letných 215kach, mal by som ustáť aj roztopenú brečku na zimných 215kach, ktoré sú viac prispôsobené na odvod vody.. či?

 

Inak, aj ja v zime jazdím prevažne mokré cesty, takže ma zaujímajú hlavne vlastnosti na tomto povrchu. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...