Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Hkubes

Doporučené příspěvky

Používám letní Bridgestone Potenza 215/40R17 87V, dodané z výroby, v zimě pochopitelně nepoužitelné, stačí tenká vrstva sněhu a jste v příkopě. Proto zimě používám 185/60 R15 88H Nokian WR D4 na silně lakovaných hliníkových discích Dezent RE. Jízdní vlastnosti jsou pochopitelně poněkud odlišné, ale že by to na zimních byla katastrofa tak to určitě není pravda.

Editováno: , autor: dodge
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je snad obecně známá pravda, že pro jízdu ve sněhu, vodě a břečkách jsou užší pneumatiky lepší, ne? Jen brzdná dráha může být znevýhodněna menším záběrem proti širší gumě, ale podle mě ne tak, jako široká pneumatika ve všech jiných podmínkách. Je to fyzika, nic víc, to snad ani zpochybňovat nelze :huh:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, ja mam Continental TS860 rok stare (kupoval som nove) , som spokojny drzia dobre. Na to ako jazdim som zatial nemal problem. Pridu mi bezpecne. Bohuzial vsak mozem porovnavat iba zo starymi co som mal na felicii neviem ci to neboli kleberky . Tie absolutne nedrzali pri 50 tke som mal problem :D a neboli este mimo doby pouzivania.
A tieto v rovnakom pocasi ani neviem ze idem po nejakom horsom povrchu. Hovorim, nemam moc s cim porovnavat. Rozhodol som sa na zaklade testov (nie len ADAC) a volil som pneumatiky skor do ladu / vody ako do snehu ale ani v snehu mi nepridu zle. Na udupanom - lesklom som tiez nemal problem. Ci uz s rozjazdom ked som nechal auto v kopci alebo ked som bol nuteny za niekym kto zastavil znovu sa rozbehnut, alebo s tym ze by ma smyklo. 

konkretne 185/60 R15 88T XL  

edit: rozdiel v spotrebe oproti letnym kumho1 ecoving eco rovnaky rozmer nevidim moc , mozno 0,1 nie som si isty zalezi od stylu jazdy

Editováno: , autor: naschd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Ano právě pokud bych nebydlel na podělaným kopci tak jinak 90% trasy kudy jezdím denodenně na silnici skoro sníh nepotkám. A ikdyž potkám tak to není taková tragedie co by nezvládlo ASR. Bohužel k nám se to vesměs neudržuje takže musím vždy volit něco lepšího ikdyž to má využití jen 10% z trasy a 0,5% z celkem během zimy :D

Já budu na Dione řešit obutí nejdřív až za 2 sezony, to už budou i nějaké uživatelské postřehy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když je řeč o zimácích, odjeli byste sezónu na čtyřletých Polarisech se vzorkem 4-5 mm (jeden pár trochu více)? U nás sem tam nasněží a nechci riskovat, takže jsem koupi nových bral jako hotovou věc, ale v pneuservisu mi bylo řečeno, že ještě jednu zimu dají. Po těch letech už ale musí být ztvrdlé, ne?

Editováno: , autor: Twisted
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...