Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Hkubes

Doporučené příspěvky

V 30. 1. 2019 na 14:47, liqid napsal:

Mám Polaris 3 a žádná sláva, hlučný a tvrdý to je. Na druhou stranu, vzorek nemizí moc rychle, takže pár zim vydrží.

Hlučné jsou, ale poměr cena/výkon velmi dobrý. Jak už bych do letních Barum na to moje prasení nešel, tak zimní ok. Jezdím je už čtvrtou nebo pátou sezónu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Kdysi jsem nějakou předchozí verzi Polaris měl a stály za prd. Už nikdy. Stejně je zajímavý všeobecně ten propastný rozdíl, mezi Barum a Continental, když se to dělá ve stejné fabrice. Kluci z výroby tvrdí, že na Conti jde úplně jiná směs. Teď mám na Chrochtadle Continental WinterContact TS-850 (na sněhu drží jak židovská víra) a na Prdítku Pirelli Cinturato Winter. Nejsou na sněhu vůbec špatné a jsou naprosto tiché... Asi nejtišší, na jakých jsem kdy jezdil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já po třech sadách Sava Eskimo tuto zimu jezdím Barum Polaris 5 a zatím jsem si ničeho nevšiml. Ale je pravda, že pro můj styl ježdění stačí asi jakékoliv gumy. Nejvíce jsem zvědavý, jak budou rychle mizet. Savy byly skvělé vyloženě na sníh, ale v našich ne-zimách dost rychle ubývaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Asi dvě sezony jsem měl Potenzy RE050A a byly strašně hlučné... při některých rychlostech fakt až moc. Ale auto na nich sedělo jak přibité....

Edit: Ale to nejsou zimní.

 

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na FIII jsou prave Potenza RE050A (215/40 R17) a naprosta spokojenost po vsech strankach. Osobne jsem nikdy nedal dopustit na Turanza ER300. Takze asi tak. 

 

Co se tyka zimnich, ted jsou na aute Polaris 5 (215/45 R16) , z pohledu hlucnosti vyrazne lepsi nez predesle Bridgestone Blizzak LM32 (185/60 R15).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Tak ja jsem loni kupoval primo ve skoda eshopu komplety Brigstone Blizzak LM001 v rozmeru 185/60 R15 88T. Ono s indexem H neni takovy vyber a jsou drazssi a na druhou stranu jsem bral XL nosnost tj. 88.

Jelikoz mam maximalni v papirech >190 <200 (z hlavy nevim:)). Tak si akorat nastavim v infotainmentu limit na 190. Realne stejne tolik nejezdim natoz na zimnich a kdyz to vyhlasce staci, tak neresim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MilanHos ale samozřejmě, že záleží na roku výroby..to, že máš ve své z 11/2016 stejné jako zde zmiňované, tak automaticky neznamená, že je to tak od začátku !! ty rozměry v alternaci těch 195/55 R15 přišly až od MR 2017, což už tvoje je..u F3 MR 2015 a MR2016 tyto rozměry povolené nejsou !!

 

@mcpalister jinak je zcela jisté, že tvůj TP nebude obsahovat zcela identické údaje, jako zde zveřejněný TP, protože jeho TP vychází z verze 81kW, kde je základ 15" kvůli těm kotoučům..jelikož je tvoje ta slabší 70kW, tak tam bude i alternace 14".

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím, chtěl bych se zeptat. Mohu použít na F combi na plechových discích s ET38 tyto zimní pneu 185/60 R15  88T. Chtěl bych si pořídit tyto gumy a potřeboval bych si upřesnit jestli ano. Nejsem si jistý jak je to s těmi indexy. Děkuji za odpovědi. 

IMG_20200214_211401.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No podle mne u zimních můžeš použít za určitých podmínek. V techničáku máš u tohoto rozměru 185/60 R15 uveden rychlostní index H, to je index pro max. rychlost 210 km a ty by si chtěl použít pneu s nižším rychlostním indexem T, což je pro rychlost max, 180 km/hod. Podmínky viz: 

 

Pokud chcete na auto obout pneumatiky s nižším rychlostním indexem, než máte předepsáno v technickém průkaze, musíte splnit několik podmínek:

  • Musí to být pneumatiky zimní (příp. celoroční). Pro letní pneu tato výjimka neplatí.

  • Maximální rychlost dána indexem musí být vyznačena formou nálepky v zorném polit řidiče. Nálepka může být nahrazena zařízením, které bude trvale nainstalované ve vozidle (např. palubní počítač, který vám zobrazí upozornění s max. rychlostí).
  • Řidič nesmí tuto rychlost překročit.

.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...