Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Hkubes

Doporučené příspěvky

Prečo ? jazdim ich už hadam desiatu sadu od P3 a teraz P5 a poznam milion ludi co nema problem ... letne matadory na vode nedrzia to beriem ale tymto polarisom nic nebolo , dve sezony super,  tretiu uz to zacinalo byt horsie ... vzdy som vysiel tam kde som chcel a mal ...  a to jazdia bezne na 150tis eurovych autach 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Před cca týdnem jsem již před pátou  zimní sezónou po sobě nasazoval na svoji Fabii combi zimní pneu (stále stejná sada) a to Barum Polaris 5, o rozměrech 165/70 R14. Přes zimu jezdím s Fábií celkem málo ( střídám 2 auta) a tak odhaduji, že jsem na nich najel za těch 5 let cca 15.000 km, vzorek ještě má 5-6 mm. S Polariskami  jsem maximálně spokojený, dokonce komfort jízdy je na nich subjektivně lepší, než na originálních letních a z fabriky dodávaných Nexenech 185/55 R15. Předpokládám, že po zimě je přes léto dojezdím, dělám to tak vždycky a není problém, nakonec s motorem 1.0 Mpi to stejně není žádná raketa na zabití a s věkem stejně již neblbnu a jezdím spíše na spotřebu. 

 

PS: Jen takový malý dovětek o  problémech  s ventilky. Po nasazení té zimní sady mě během 2 dní stání v garáži zkolabovaly 3 ventilky a to tím způsobem, že ušel skoro veškerý vzduch a celý kovový vnitřek ventilku se separoval od gumového zevnějšku ventilku a šel lehce vytáhnout ven rukou. Nikdy jsem se s podobnou závadou nesetkal. No ještě štěstí, že se mě to nestalo za jízdy, tam kdyby to šlo naráz u všech těch 3 ventilků, tak bych si asi rozbil v autě hubu. Samozřejmě jsem je nechal (ty ventilky) okamžitě vyměnit a to i na tom posledním, zatím fungujícím kole. V servisu mě řekli, že po cca 4 letech používání se s tím občas  setkávají a měly by se raději preventivně měnit. Jo a mimochodem mě řekli, že dříve s ventilky takové potíže nebývaly. Takže, že by zase nějaké šetření u výrobců na nepravém místě, nebo se u mne sešla velká náhoda v tom, že před 5-ti lety montovali v pneuservisu, kde mi kompletně vybavovali zimní pneu  a disky, nějakou vadnou sérii ventilků? 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...