Přejít na obsah

Easy light assistent vs. Rain-Light Assistant


Reesha

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

Plánuji tento týden obejdnat Fabii III Combi ve výbavě style, kde je ve standardní výbavě easy light assistent (světelný senzor). V9 někdo jaký je v praxi rozdíl mezi easy light a rain-light, když pomineme funkci automatických stěračů?

 

Moje představa:

 

Easy light assistent - Po nastartování se rožnou LEDky, v případě horších světelných podmínek se přepnou světla automaticky na potkávací.

 

Rain-Light Assistant - To samé co výše, akorát se světla automaticky přepnou i pokud jsou aktivovány stěrače + je zmíněná funkce Tunnel Light a tady se mi to trochu rozchází.

 

Co má Tunnel Light navíc? Nebo easy light assintent funguje jinak?

 

Děkuji za odpověď. 

post-19561-0-44369100-1424790059_thumb.p

post-19561-0-23130300-1424790069_thumb.p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem taky našel, ale v podstatě to popisuje rain-light assintent. Co má easy verze méně? Krom stěračů. Pokud se světla za horších podmínek aktivují při tunnel light jak potom funguje automatika se světelným senzorem u easy verze? Popřípadě co má tunnel light navíc?  :kol-32: V návodu je to popsáno vše dohromady bez rozdílu výbavy, z toho to vyčíst nelze. 

Editováno: , autor: Reeshanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no neviem ti povedat ale napriklad ja mám výbavu style a tam je to takto: Rain-light assistant- dažďový a svetelný senzor (Tunnel light + Comin/leaving home), vnútorné spätné zrkadlo s automatickým stmievaním

čiže usudzujem, že ked je to easy tak bude len svetelný senzor

Editováno: , autor: Radzimko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si myslím, zmátl mě ten Tunnel light. Teoreticky to má i ta easy verze, jen se o tom škodovka nezmínila, ale je to jen domněnka. 

 

Jinak jaký je potom rozdíl mezi automat. light switching a tunnel light? To mě zajímá. 

Editováno: , autor: Reeshanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když pomineme ty stěrače a to, že rain-light rozsvěcí automaticky i za deště, tak hlavní rozdíl je v použitém senzoru. Easy používá senzor na palubovce, což je tuším primárně senzor climatroniku, kterému při změně světla chvíli trvá, než na to zareaguje. Proto easy nemá tunel light, na rychlou změnu osvětlení v tunelu není schopný reagovat. Rain-light má lepší citlivější senzor v držáku zrcátka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám jiný názor, osobně verzi mám s Easy light asistentem a nemám Rain asistent a musím říct, že rychlost spínání světel je okamžitý, stačí když vjedu pod nějaký most kde je stín a světla se mi okamžitě rozsvítí (po vyjetí chvílí trvá než se zhasnou), stejně tak když vjíždím do podzemních garáží jde vidět rychlou reakci na ten přechod světlo-tma. Rain asistent má výhodu v tom, že pokud jsou sepnuty stěrače, automaticky se rozsvítí světla což já nemám a při deště za dne je musím rozsvítit ručně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, viděl bych to tak, v každém případě můžu říct, že senzor, který mám já funguje skutečně na každé okamžité snížení viditelnosti. Pokud vjedu pod most, tak se mi rozsvítí světla a po chvíli zase zhasnou, někdy si připadám jako blb když projíždím 3 mosty v úseku asi 1 kilometru a pokaždé blikám světlama, ale zvykl jsem si to ignorovat. Takže bych to bral tak, že Rain asistent je hlavně o stěračích nikoliv o stěračích a světlech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Nevím jak to má Rain assistent já mám Easy light assistent, ale už mě v práci "zjebali" dva kolegové, že když jeli za mnou, tak po podjetí mostu mi auto rozsvítilo světla a kolegové mysleli, že jsem začal brzdit, třetí brzdové světlo mi nesvítilo, ale v ten okamžik prostě člověk reaguje na červené zadní světla. Dá se nějak u Easy light assistentu snížit citlivost? Třeba v servise? Při jízdě hlavně ráno do práce se mi takhle světla minimálně 5x rozsvítí a zase zhasnou, když podjedu nějaký most nebo vjedu do většího stínu (les...).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...