Přejít na obsah

Servisní interval / servisní prohlídky


Jakub3211

Doporučené příspěvky

tak doufám, že jsi si aspoň přečetl ten odkaz, co tu dával @zwan  tam se dočteš, že v Praze jsou min. 2 AS, kde berou bez problémů vlastní olej, takže jen na oleji máš ušetřeno cca 3.000,-  a znám pražáky, kteří jezdí i mimo Prahu, protože se jim to prostě vyplatí, tak úspora je velká a auto bere skoro nic..jen si prostě na to udělat čas..znám takové, kteří nadávají na drahé prohlídky, ale nic pro to neudělají, mají AS za barákem, tak prostě dál nejedeou, ale pak nadávají ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem v praci, takze jsem to jen zbezne prolit. Diky kazdopadne za to. Mimochodem, kdybych sel do varianty vlastniho oleje, kde nejlepe ho poridit a v jakem mnozstvi? Pokud uz to nekdo resil, budu treba rad za odkaz na diskuzi. Jinak ja urcite nenadavam, jen doposud jsem nemusel nikdy tolik platit, tak jsem si rekl, ze zkusim udelat nejaky letmy pruzkum - do car businessu uprimne moc nevidim, ale zase nechci se sebou nechat vyjebat. Takze chci alespon do zacatku zjitit, jake jsou moznosti ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Cisius  já nakupuji léta v tomto obchodu a žádný problém...předpokládám, že budeš mít normu VW 504.00 nebo možná už novější VW 508.00, ale ta 504.00 je stále možná alternativa a lejou ho i v AS..olej si vyber sám..já leju třeba ten levnější Shell, nekdo má radši dražší Castrol..oba jsou správně a tyto dva v drtivé většině lejou i AS, podle toho, co zrovna mají v sudu..tento obchod má i pobočku v Praze, takže je tam možné vyzvednout i bez poštovného..je to jen na tobě a tvojí peněžence..samozřejmě si můžeš najít i jiný obchod, je jich na netu plno...jo a potřebuješ 4l, pokud tedy máš benzín..

ale nejdříve ti doporučuji, aby sis v těch pražškých AS ( myslím že Autodružstvo Spojovací a auto tukas ) ten vlastní olej ověřil..ono se tohle rychle mění a těch AS, které toto akceptují je čím dál méně

https://www.autodily-cardo.cz/-3/shell-helix-ultra-professional-av-l-0w-30-1l/

https://www.autodily-cardo.cz/-3/castrol-edge-titanium-fst-5w-30-ll-1l/

 

 

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, i oleje -pema jsou ověřený obchod a dokonce ty oleje jsou tam i o pár korun levnější, než jsem dával já, ale zase je k tomu poštovné..opravdu je to jen na tobě, co si zvolíš...

https://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej-shell-helix-ultra-professional-av-l-0w-30-1l_135156.html

https://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej-castrol-edge-titanium-fst-professional-longlife-iii-5w-30-1l_66686.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechal jsem si při příležitosti reklamace Sandenu vyměnit rovnou olej, najeto 6.000km. Dali mi tam stejně 504.00 tak jako píší jiní. Léta tento olej kupuju na Škoda díly Plzeň i do O1 a nikdy jsem neměl v AS problém i v záruce. Teď jsem bral jejich a cena komplet 3.300 a příště koupím zase ze z Plzně i s filtry a ostatním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Petr AMF napsal:

Dopuručuji autodružstvo spojovací v Praze, můžeš i koukat jak Ti olej vymění. Auto Jarov nedoporučuji, drahý a momentálně špatné zkušenosti.

 

Zrovna mi prisla od Autodruzstva odpoved, ze si muzu dovezt vlastni olej, pricemz predbezna kalkulace vychazi na cca 5000,-. Vzhledem k tomu, ze bydlim na Jarove a oba servisy od sebe deli tak 500 metru, tak to snad ani lepe dopadnout nemohlo :) 

 

Co se tyce oleje, mam benzin - takze bude lepsi vzit rovnou 5l verzi? Toho Shella uz jsem jednou kupoval a doplnoval, ale nevzpominam si, jestli to byla 504 nebo 508, omrknu doma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Cisius ano ten olej je ok, akorát v 5l balení, já ti posílal odkaz na litrové balení..to už je na tobě..autu bohatě stačí 4 litry a málokteré auto požaduje dolití mezi výměnou i když občas nějaké auto dolít potřebuje..tak sám víš, jestli jsi mezi výměnou něco doléval nebo ne..pokud ne, vzal bych jen 4litry, pokud si doléval, tak vezmi 5l...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasně, ten cenový rozdíl už není tak velký a jestli jsi doléval, tak se hodí, ale dej si pozor..nevím, jak v tom autodružstvu, aby ti ten zbytek vrátili..už jsem někde četl, že si zákazník takto dodal 5l v kanystru a vůbec se neměli k tomu, že by mu ten litr vrátili, takže si o to musel říci a údajně kolem toho byly i nějaké blbé kecy,,tak jen abys věděl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně tak to je..bible jim říká při výměněn 4l, tak tam prostě narvou 4 litry a víc je nezajímá, jestli je to nad rysku taky nezájem..v málokterém AS mechanik lije dle měrky oleje..

při poslední servisce, kam si nosím svůj olej jsem na to předem přijímacího technika upozrnil, že si přeji, aby byl olej naplněn na měrku..a hle stalo se, olej byl na rysce, jak má být..kdyby tam narvali všechno, byl by olej až na maximum spíš ještě přes, záleží, jak poctivě nechali vypustit ten starý...samozřejmě, že ten zbytek, ty cca 3decky už se neráčili vrátit.

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mam jeste letmy dotaz k nakupu oleje - jaky je prosim rozdil mezi 0w-30 a 5w-30? Nejak nejsem rozhodnuty, ktery z techto dvou oleju zvolit. Diky za pripadnou pomoc!

 

https://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej-shell-helix-ultra-ect-c2-c3-0w-30-4l_135195.html

https://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej-castrol-edge-titanium-fst-professional-longlife-iii-5w-30-4l_74579.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozdíl mezi 0W-30 a 5W-30 je ve viskozitě..tedy 0W je řidší než 5W..ale oba splňují požadovanou specifikaci VW504.00, která je podstatná..viskozita je zcela podřadná, ani AS viskozitu neřeší, leje tu viskozitu, kterou prostě má zrovna v sudu. Osobně se řídím radou starého mechanika, který dělal celý život motory a který mi řekl..pokud jezdíš jen couračky tzvn. kolem komína a jen po městě, často startuješ, hlavně v zimě studené starty, tak zvol 0W-30, protože je řidší a rychleji se dostává na potřebná místa hlavně v zimě...pokud jezdíš dálky, hodně dálnice, tak zvol ten hustší 5W-30..to jen taková pomůcka, jaký třeba zvolit, ale řídit se tím opravdu nemusíš, neuděláš chybu ani jedním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ohledně servisních úkonů a servisních intervalů si dovolím dát odkaz na webové stránky značky Toyota a to konkrétně na kalkulátor servisních úkonů: https://www.toyota.cz/service-and-accessories/kalkulator-servisnich-ukonu.json#/cz/1

A to proto, aby všichni viděli jak by to mělo vypadat vůči zákazníkovi a jak si představuji vstřícnost výrobce aut a přehlednost jeho cenové nabídky základních servisních úkonů a nejen těch. Můžete si zde vybrat podle typu vozu, motorizace, roku výroby, dokonce přímo si určit konkrétní autorizovaný servis, no a vyjede Vám to cenu dílů, olejů, filtrů atd., cenu jejich práce, placené normované hodiny. Dále cenu příslušenství a cenu jeho montáže. Taky mimo servisní intervaly si zde můžete najít ceny dílů základních oprav a cenu její práce, např. výměna tlumičů, výměna výfuku, výměna brzd apod.

Prostě přehledné a dostačující. Koncern VW AG a potažmu Škodovka by si měli vzít příklad !!!!!

 

 

Editováno: , autor: DušanV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...