Přejít na obsah

Servisní interval / servisní prohlídky


Jakub3211

Doporučené příspěvky

Ty sis objednával kontrolu účinnosti brzd, chladicí kapaliny, elektriky a seřízení světel? Tohle v prohlídce po prvních 2 letech určitě není! To tě vzali pěkně na hůl. A nekomentuji předraženou výměnu pylového filtru jak materiál, tak práce. Tu si dělám sám, práce na 2 minuty!

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@miklisek první kontrola po 2 letech obsahuje pouze výměnu oleje a pylového filtru dle serv. úkonů..vše ostatní je navíc..bud to ostatní chtěl sám a nebo ho pěkně obrali a dělali něco, co nemuseli :-) jsou úkony povinné a doporučované...na ty doporučované by se měli předem zákazníka zeptat, zdali to chce udělat, ale už jsem se setkal s tím, že se ani neptají a rovnou inkasují, protože spoléhají na to, že zákazník nezná to by správně měli dělat...já i ten kabinový filtr je nenechám dělat..předem je informuji, že si ho měním sám a nikdy s tím neměli problém..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tomu je tak i u mě. A hlavně, za měření světel případně jejich seřízení v rámci prohlídky jsem nic neplatil. Ani za nabití baterky před diagnostikou závad v rámci 3 leté prohlídky. Ale doba se možná změnila nebo majitel autoservisu chce vydělávat na všem a na Neználcích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Podnikatelé" kteří se chtějí rychle OPEŘTIT nehledí na místo působení. Chce si to udělat čas, a dotázat se s předstihem. Čím více servisů oslovíš tím více pak můžeš vybrat. Jednoznačně napíšu co požadují (cena garančky po x km, nebo y letech jen to co se má dělat) + telefonický dotaz servisu v případě viceprací. No a pak se budeš divit kolik peněz budou někteří chtít. A Ty si v klidu výbereš..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vetsina fakturovane prace pri bezne prohlidce  se bezne nedelala.

Chybi tam jen omyti solarnich panelu a vymena palivovych clanku  :D

Ale olej za 850 a kabinovej filtr za 861 to je fakt raketa!

 

Pro porovnani 

kabi. filtr 6R0819653 za 370 bez dph  https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6r0819653-kabinovy-filtr-skoda-22020.html

olej 321 bez dph  1L  https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g052577m9-olej-motorovy-0w-20-skoda-33245.html

šroub 41 bez dph https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n91101401-sroub-olejove-vany-m14x1-5x22-skoda-29527.html

No ukazkove privlastneni cizi veci mimo noc.

 

Editováno: , autor: zwan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jediná rada je oslovit více AS a zeptat se na cenu pouze garanční prohlídky auta po dvou letech. Dále na cenu účtovanou AS za litr motorového oleje. Dotaz  na možnost donesení vlastního oleje (Já jim poslal i olej který si donesu).

Čas zatím máš.

Mi z 11-ti oslovených AS odpovědělo 8 již druhý den. Zbylé 3 servisy se neozvaly. E-mail je lepší, protože máš jejich odpověď písemně. Telefonáty jsou neprůkazné. Co budou dělat navíc, tak mají povinnost zajistit si souhlas s prací navíc.

Rozhodl jsem se pro jeden AS a tam se e-mailem objednal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hlavne aby to bolo lacné , ako táto prehliadka a výmena rozvodu u bratov v PL ... rozvod tam dajte aký nájdete , však na kvalite nezáleží , kladky zavarené , pumpa bez clonky zavarená , remeň KO a skočené o tri zuby ... k práci mechanika no comment , ak niekto popletie dve skrutky a potom tú dlhšiu odpíli aby nahradil kratšiu a po chvíli zistí že tá dlhá mala byť inde tak to zamení za niečo čo našiel pod ponkom ... alebo pretočí motor aj s prípravkom v čerpadlovom kolese a zlomí jeho aretáciu ... hold mám na Superba tak mám aj na kvalifikovaný polský servis , kvalitná robota aj materiál ... čo na tom že po pár km tam ide originál rozvod + koleso čerpadla a to nerátam odťah a nepojazdnosť auta v piatok poobede

IMG_20200224_075557.jpg

IMG_20200224_075605.jpg

IMG_20200224_075610.jpg

IMG_20200224_075612.jpg

IMG_20200224_075622.jpg

IMG_20200224_075626.jpg

IMG_20200224_075630.jpg

IMG_20200224_075637.jpg

IMG_20200224_075643.jpg

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 56 minutami, ski1961 napsal:

@karlosx tak takhle by to opravdu mělo vypadat..naštěstí mám taky podobný ve svém okolí..jen otázkou, jak dlouho jim to takhle vydrží :-)

 

Nechci rejpat, ale pokud by meli pouze takove klienty, tak moc dlouho urcite ne :) 

Z takove fakturace neuhradi ani naklady :) 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Čečulák tohle mně fakt jako klienta vůbec nezajímá..oni žádní chudácí nejsou, to jen my se jako národ necháme škubat. Žijeme v tvrdém kapitalismu, kde mně taky nedá nikdo ani korunu navíc, takže nevím, proč já bych měl někomu platit nemorální ceny. Platím jen tolik, kolik skutečně musím :-)

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechapu. Vy ostatni jako svoji praci podstrelujete nebo fakturujete min nez je vam zakaznik ochoten dat? Vzdyt ty AS se chovaji stejne trzne, jako kterakoli jina firma. Kazdy chce vydelat co nejvic a ten servisni technik nebo referent chce taky brat vyssi plat nez je minimum, mit firemni benefity, dovolenou navic, firemni auto. Nekde na to vydelat musi prece. Nevim, v jakem odvetvi se pohybujete, nebo jakou praci delate, ale princip je vsude stejny. Levne koupit, draze prodat. Kazda sleva je vykoupena marzi nekde jinde. 

Taky skripu zuby, kdyz mam platit za prohlidku s olejem, ale tak holt jsem s tim pocital, kdyz jsem si auto kupoval. Sam na nem neumim nic ani na to nemam cas, tak musim zaplatit a nekde jinde na to vydelat tim, co umim...  mimochodem, zas tak casto ten olej nemenite a servis nemate pri vasich najezdech ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi bychom se měli vrátit k tomu k cemu toto vlákno slouží tozn. Sdělovat si kde na prohlídku za jakých podmínek a cen.

Servis ma moznost volby svych cen, zakaznik má díky bohu moznost voby servisu.

Co kdo je ochoten zaplatit je každýho věc...

tecka..

Editováno: , autor: zwan
  • Líbí se mi 1
  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...