Přejít na obsah

Servisní interval / servisní prohlídky


Jakub3211

Doporučené příspěvky

  • o 8 měsíců později...

Zdar. Chlapi mal by som otázku...

 

Auto som kupil v 03/2019. 

Na vlastnú žiadosť som si dal vymeniť olej v 02/2020 pri 11 597km.

Servis Basic som mal v 02/2021 pri 26 481km. Pri tejto prehliadke mi nalepili štítok na palubovku kde sa pise, ze najbližší servis by mal byt 02/2023 a max 56 480km. 

 

Dva dni dozadu mi vyskočila ikona Servis.  To je o cely rok skôr... mám najazdené 40 172 km. Tam je tiež ešte 16 tisíc rezerva....

 

Čo sa mohlo udiať, čo môžem očakávať v servise?

 

20220104_094504.jpg

1641317062357230062016503240758.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PS1984

 to je absulutně v pořádku..první servisní kontrola je ofiko po 2 letech nebo 30tkm..a další servisní prohlídky už jsou po roce, takže před rokem ti nastavili servisníí na rok a olejový zase na 2 roky nebo 30 tkm..takže tě to zve na prohlídku po 3 letech, kde se ofiko mění jen brdzová kapalina, pokud nebudeš chtít sám ještě něco jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, chcel by som si zhrnut, co sa kedy robi, co sa servisu tyka.

 

Takze, olej, filtre 1x za rok alebo 15 000

Sviecky 4 roky alebo 60 000

Bzrdova kvapalina 3 roky a potom kazde 2 roky

 

Klima (automaticka), by sa mala kazdy rok dat vydezinfikovat? 

A co chladiaca kvapalina? Ta ma nejaky predpisany interval?

Geometriu davate ako casto robit?

 

Dalsie veci ako brzdy ako pneu, su velmi individualne, tam mi to je jasne, kazdy inak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Shrnul jai to cca správně. Klimatronik je vhodné vyčistit před létem včetně výměny filtru, přiznám, že jsem to za 3 roky nestihl a protože ho nevypínám není nic cítit jak u manuálu na druhým autě, kde ji čistím co rok i s filtrem. Chladící kapalinu si teď nevzpomenu, ale co 4-5 let bych ji vyměnil. Geometrii zkontroluj po tom, když dáš nějakou ránu, či jako následek ti táhne volant do strany, nebo se špatně sjíždí pneu. Dle nájezdu neškodí ji co 2-3 roky zkontrolovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Je chybějící typový štítek s VINem na středovém pravém sloupku něco, co by měl autorizovaný servis při pravidelné prohlídce (mám prodlouženou záruku) zjistit? Já jen, že jsem to bohužel zjistil až na první technické, a ne na dvou dřívějších prohlídkách (a ještě při servisní opravě, kdy ale sice ty přední dveře sundavat museli, ale lakovali maximálně přední sloupek a měnili blatník). Teď budu trnout, jestli to přijde včas (nemluvím o ceně, pokud tedy nerisknu tiskárnu, která přímo tuhle službu nabízí, ale když už to na STK zjistili, nebo když chci auto někdy prodávat, raději bych neriskoval).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes po 5 rokoch a odjazdenych 60500km servisna prehliadka,vymena brzdovej kvapaliny,doliatie 4 dcl oleja,doliatie chladiacej kvapaliny.Bude vraj potrebna vymena akumulatora/doma som baterku dobi,zatial ziadne problemy nevykazuje/,zadne kotuce bude treba riesit/su klasika skorodovane a na oko nevypadaju dobre,ale zatial vpoho brzdia,zvuky nevydavaju/ a vraj lekarnicka je po zaruke/nechapem,ved dnes uz sa datum na lekarnicke nesleduje,ked je original zabalena/.

Cena v Skodovackom servise 95 eur.Cas trvanie cca 2 hod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Vcera posledna prehliadka v zaruke (5 r.). Najazdene mam 72 500, olej menim raz za rok, najazdim cca 14 - 15 tisic km rok. 

 

Vsetko nastastie ok, brzdy, kvapaliny, svetla,  vsetko, co sa kontroluje, bolo v poriadku. Za mna teda zatial spokojnost, dufam ze to bude takto pokracovat aj po skonceni zaruky. Na STK tiez minuly rok vsetko v absolutnom poriadku. 

 

Za tych 5 rokov skoro ziadne investicie, menil som len stierace, dal tmave folie a na tuto sezonu som kupil nove zimne gumy. Kupil som nove Continental, oproti povodnym Barum pollaris 3, obrovsky rozdiel, hlavne na snehu a lade. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj, podělím se o dnešní první STK a emise po 4 rocích, bylo kolem -4 °C, auto sem dostatečně zahřál jízdou cca 20km olej 88° i tak po vypnutí všech el. zařízení byly otáčky při volnoběhu kolem 1000-1100, při vjetí dovnitř trochu klesly tak sem se do těch požadovaných 1000 naštěstí dostal, pokud to jde tak určitě lepší jet, když nemrzne nějaký čas dopředu.(1.0Tsi) Najeto 48200Km.

IMG_20220304_105727_1.thumb.jpg.e6b6c1f700ecaa48ad576b11648d3860.jpg

STK v pohodě, akorát mě technik upozornil, že začínají reznout nápravy, v letě to musím nechat nastříkat. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahojte,

bol som v servise (nie autorizovanom) na vymenu oleja, filtrov atd. Az neskor doma som si vsimol, ze mi nastavili, aby sa mi hlaska o servisom intervali zobrazila vzdy ked zapnem/vypnem zapalovanie v zneni: "Servis s vymenou oleja a prehliadka o 354 dni". Nemal som cas to riesit skor. Viem to prosim aj nejak sam nastavit, aby mi tuto hlasku vyhodilo, az ked bude do vymeny oleja 30 dni? Takto som to mal doteraz a to mi vyhovovalo.

Dakujem

 

Fabia 1.2TSI 2017 Style plus, 85000km

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem se byl objednat na první servisku. A prý výměna oleje a filtru, kabinový filtr, vyčištění bubnových brzd, výměna brzdový kapaliny a vyčištění bajonetu závěsu. Prý je to povinný. To bude ranec! Nevím proč brzdovku u Favorita jsem jí měnil asi před 20 lety a furt jezdí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

eném esli taky brzdí... a na STK si už asi tiež nebol dosť dlho....

 

čo to je "první servisku". Ako dlho máš to auto? Prečo prvýkrát po 3-och rokoch a potom po 2-och. To sa mi zdá ako dobrý výmysel servisu.

Brzdová kvapalina sa normálne mení po dvoch rokoch prevádzky, pretože vyhláška vyžaduje a STK kontroluje min teplotu vrenia brzdovej kvapaliny. Aby si napríklad pri zjazde dolu z EcceHomo niekomu nerozbil dolu plot u baráku.

táto teplota nesmie byť nižšia ako 140°C kedy je vozidlo vyradené z prevádzky a 155°C je ako výstraha.

Takže počítam na tom Favorite máš okolo 105°C a papiere určite neobhájiš.

Keď chceš šetriť môžeš si nechať zmerať túto hodnotu a pokiaľ je vyššia, - a napríklad nejazdíš, takže nedochádza k pohlcovaniu vlhkosti cez brzdové válce - tak ti možno vydrží 4÷5 rokov.

Editováno: , autor: OpelInsi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ben06 brzdová kapalina se už od určité doby, není to dlouho, přesně to nevím mění už poprvé po 2 letech a pak klasicky každé 2 roky..

 

@OpelInsi do určité doby, byl servisní plán takový, že první výměna brzdové kapaliny byla po 3 letech a pak každé 2 roky..nedávno to změnili, jak jsem psal výše..tady to máš jasně napsané viz foto..a platilo to tak na všechny motory F3....

 

servisní úkony 1.2 TSI 81kW.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo pán mi to ukazoval na monitoru co se musí. Tu brzdovka nedávno změnili. A s tou brzdovkou u Favouše bych to tak nehrotil už mnoho let neopustil cedule HK a tady žádný kopce nejsou (na Nový Hradec nejezdím) tak delší brzdění co by přivedlo brzdovku k varu nepřichází v úvahu. Chtěl jsem ji vyměnit ale gumičkám by se to nemuselo líbit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapci neřešte to po městě se jezdí 50 pokud to v tom provozu jde a na STK si na brzdy nestěžují. Asi bych si víc uškodil tu brzdovku vyměnit. A jak psal Opellnsi o ECCE HOMO tam jsou alespoň zatáčky ale takový tunel Sv. Ilija nad Makarskou kde se jede šusem 6 km z kopce a dole kruháč z toho mám hrůzu i s roční brzdovkou. Ale už se těším jak se při vyjetí z tunelu ukáže moře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...