Přejít na obsah

Servisní interval / servisní prohlídky


Jakub3211

Doporučené příspěvky

U OII FL když na maxidotu resetuješ servisní interval ručně, tak dojde automaticky k přepnutí na pevný interval. Když to pak chceš dát zpět na proměnlivý, tak musíš jen ve VCDS přepnout kvalitu oleje a resetovat servisní interval, ale dokud to neuděláš tak to jede v pevným... divil bych se kdyby to u Fabie bylo jinak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

je to jednoduché mechoš kam jezdím já i otec přes 5 let je dobrý.

Ale prohlásil ze 40k za novou diagnostiku nedá ze se mu to nevyplatí. Takže u aut shruba 20015 a výše s tím nic neudělá.

Jsem teď  rok po výměně LL takže auto ještě neupozornuje na nutnost výměny, ale je idální čas přejít na pevný interval.

Takze bud sezenu jiný dobrý servis coz bude problém :(, nebo pro jedou zajedo do Škodovky s tím že si matroš dodám a zaplatím jen práci.

Záruku to už nemá takže jim to může být jedno..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@zwan no jak myslíš, je to samozřejmě na tobě, ale jak už jsme psali výše..resetovat olejový servis jde i pár stisknutím tlačítek na přístrojové desce a proměnlivý interval se automaticky resetuje na pevný..to by v tom servisu taky měli umět..  přikládám ti video, kde vidíš, jak jednoduše udělat reset v rapidu, u fabie je to stejné..

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam nove auto 12/2016, motor 1,2 TSI, promenlivy interval, kdyz jsem mel najeto 11000 km, zacal displej na palubni desce vzdy pred startem upozornovat na vymenu oleje s tim, ze poprve ukazal hodnotu 4000 km a 0 dnu, pochopil jsem to tak, ze od te doby jeste muzu ujet 4000 km, nez necham vymenit olej. Pochopil jsem to spravne? Od te doby to pocita dny do minusu a odecita ujete kilometry z tech 4000. Mam uz -64 dnu a zbyva jeste 3200 km (moc s autem v lete nejezdim). Staci olej vymenit az bude najeto celkem tech 15000 km? Nevadi, ze to bude ukazovat treba -200 dnu?

 

 

 

 

 

 

Editováno: , autor: osobne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@osobne  bohužel, to co říkáš tak vadí..už jsi měl být dávno v servisu, když to ukazovalo 0 dnů..ty km a dny je alternativa, takže co nastane dříve tak je podstatné..nakodované to určitě špatně není, jen auto si samo počítá podle způsobu jízdy apod. kdy tě do servisu pošle, protože má na vaně čidlo, které sleduje kvalitu oleje..já to mám podobně..jezdím málo, mám najeto teprvě 1900 km a za čtyři měsíce už musím podle ní na olej..je tam nějaká doba, kdy tu lhůtu může přejet zase v alternativě..myslím, že 1000km nebo 1 měsíc, ale to již přesně nevím....takže na nic nečekej a mazej do servisu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fabka to ma na str. 45-46 (dal bych sem vyrez, ale to posr… forum zas nejak nefunguje s Edge).

Osobne ma myslim Yetti? Ale princip je stejny, tak to bude mit v navodu taky...

Jinak do servisu bych nevahal uz kvuli zaruce mobility (pokud mas). Tolerance se tu uz taky nekdy driv resila… 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych to nepodcenoval, i kdyz auto stoji, tak starne a pokud nejezdi, tak je to mozna i horsi..

Ja osobne jsem toho uz vyreklamoval docela dost...vloni cele rizeni, letos u auta se 100 tis km spojku...a jeste dalsi mensi veci. Zaruku muzes mit i 5 letou, pokud mas doplaceno a co vim, tak to slo i doplatit dodatecne u auta jeste v zaruce za par korun. U Fabie to bylo myslim 2 tis, to bych byl blbej to nevzit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No si myslím, že jediný díl, který to může ohrozit, je motor ne? Na případnou reklamaci např. spojky nebo kompresoru klimatizace to nemůže mít vliv.

Dle návodu a datového štítku mám nastaven proměnlivý interval servisních prohlídek QI6,

V návodu je napsáno: "Servis výměny oleje - Podle ukazatele intervalů servisních prohlídek (nejpozději po 30000 km nebo po 2 letech, podle toho, co nastane dříve)."

Ukazatel intervalů servisních prohlídek mi sice ukazuje -64 dnů, ale stále ještě můžu najet 3200 km. Já si myslím, že jsem po právní stránce nic neporušil, podle návodu se ten text "podle toho, co nastane dříve" vztahuje pouze k tomu, co je napsáno uvnitř závorky, tedy k maximální době a maximálnímu nájezdu. U ukazatele intervalů servisních prohlídek není nijak specifikováno, že se mám řídit tím, co nastalo dříve, dle mého laického (spotřebitelského) názoru si můžu vybrat. Ale je jasné, že pokud bude mít servis jiný názor, musel bych se při případné reklamaci soudit. Soud ovšem dává u spotřebitelských smluv vyšší právo spotřebiteli, je-li smlouva nejasná. Dle zákona totiž, lze-li obsah smlouvy vyložit různým způsobem, použije se výklad pro spotřebitele nejpříznivější. A návod k obsluze lze považovat za součást nebo doplněk smlouvy. Měl to tam prostě výrobce specifikovat přesněji a výstižněji, když to myslel jinak, než mohl usoudit spotřebitel.

 

QI6.png

Editováno: , autor: osobne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale co, i kdybych ztratil záruku, tak jenom na motor. A to si vůbec nejsem jist, jestli mám na nějakou záruku nárok, když jsem druhý majitel? Auto bylo nejdříve koupeno a napsáno v registru na moji příbuznou. Záruka stejně za 5 měsíců končí, takže je to pak jedno. To auto tak jako tak nevypadá, že by mělo nějakou závadu.

Editováno: , autor: osobne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@osobne jak už se tady psalo, na oleji si měl být už před 64 dny, protože nastaly ty dny dříve než nájezd km..a záruka se automaticky přenáší na nového majitele..záruku nemá majitel, ale vozidlo, takže i kdyby jsi byl pátý majitel, tak stále běží záruka..

a nevím proč mluvíš stále jen o 2 letech..to je zákonná, ale výrobce záruku prodlužuje..na první F3 jsem měl záruku 4 roky/60 tkm  a na současné rok staré mám záruku 5 let/100 tkm..takže pochybuju, že máš ty jen 2 roky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zaruka se neprenasi, resp. pokud je doklad o zakoupeni bez jmena tak pak neni co resit. Zaruka je na vec ale zaruku uzaviraji prodejce s kupujicim. Zalezi jak moc by toto servis resil, osobne sem s tim nikdy problem nemel. Jinak ja napr. dokupoval za 990,-Kc zaruku na 5let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...