Přejít na obsah

Servisní interval / servisní prohlídky


Jakub3211

Doporučené příspěvky

Pokud si zahrávají s úřady a vyplácí se jim to tak je to smutné. Když u nás ve firmě občas zaslechnu kolik platíme za vývoz nebezpečného odpadu tak se protočil panenky a kontrolovaní jsme co chvíla. Ale olej není žíravina no. 

Každopádně známému co vyjetý olej pálil v kotli na olej hrozila pěkná pokuta a kotel museli vylifrovat a začít opravdu cálovat za vývoz. Každopádně už si dlouho nestěžoval tak asi taky našli odbytiště jinde než eko odvoz. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

taky přidám cenu prohlídky.

RV 2015 ,110 000km, již po záruce.

Chtěl jsem přejít na pevný interval + donést vlastní materiál.

Cena celkem 3000.

Na mou žádost dříve výměna vzduchového filtru + ručka  čistění bubnů (pískaly za deště).

Pouze překódování servis odmítnul, musí být spojeno s výměnou oleje.

V OV jezdím do dvou servisů.

Autodubina odmítnul prohlídku při použití vlastního materiálu.

V Unicaru bez problému provedli. Platil jsem pouze materiál.

Za mně v OV Unicar v rámci možností dobré ceny a ochota.

prohlidka.thumb.jpg.c8aee2bcb69c625b4fe4f9ce3f45c996.jpg

 

 

Editováno: , autor: zwan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je Zdeněčku jednorázový.

 

Nezlobte se na mě, ale tohle je jak sraz somráků. Prodejci mají prakticky nulu z prodeje nových vozů. Tak se hojí na servisu. Nemá smysl vést svatou válku proti 200Kč za "vnesený" olej. Taky si nosím vlastní olej a donesl jsem si asi dvakrát na výměnu již koupené kotouče s destičkama. Kabinový filtr si umím vyměnit sám, to samé vzduchový. Ale šílet z toho, že někdo něco vydělá?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No taky jsem se divil, ale jak je vidět tak  na předchozích výpisech z prohlídek tak se opravdu mění.

Když jsem ho mněl v ruce tak jsem se smál. Byla to minimálně 8 nebo možná desítka s podložkou nad závitem. Ten musí auto přežít 4x !

Pokud jde o sraz somráků nelze to otočit na sraz prodejců předražených věcí ze strany servisů?

Vezmeme li ceny aut a naší kupní sílu nemáme jinou možnost.

Ano na západě mají auto po jeho celou jeho životnosti à 4 roky a pak si koupí jiné ale to u nás NEJDE!

To nemluvím o tom co za ty ceny dostanem?

Koupil jsem origo vzduchový filtr za 350 Kč s DPH. Škoda ho prodá za 550 bez DPH.

Litr oleje ve škodovce 400 -600 Kč/litr bez DPH. Já ho mněl za 450 / 4lirty s DPH!

A to je tedy rozdíl 4 * 600 tedy 2400 bez DPH  nebo 450 s DPH.

Ano firmám je to jedno, ale já to platím ze svého.

Proč bych mněl platit víc než musím?

Vydělat může ale né na mně.

Editováno: , autor: zwan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Firmám není jedno, jestli zaplatí 450Kč (taky by mě teda zajímal původ a značka 4l za tuto cenu) nebo 2400Kč. Jen to jaksi nemá po započítání práce smysl řešit. A ještě jednou - sám si taky vyměním vzduchový filtr a objednám si ho na internetu, protože je to práce na tři minuty a baví mě to. Ale proboha vyřvávat kvůli tomu, že to někde někdo prodává dráž? To už jsme opravdu tak rozeštvaní a budeme bojovat za režim pevných cen, které stanoví zachránce Bureš?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, stačí si vygooglit oleje pro 502.00. https://www.bonatrade.cz/elf-evolution-900-nf-5w-40-4l/?gclid=CjwKCAjwspHaBRBFEiwA0eM3kYtmUMcPPtUMTBbFJPYUSzI_KdnDTixQrMArLPJWezR9SdDnRyzS3hoC-18QAvD_BwE (Neříkám, že používám tenhle a z tohoto obchodu, ale ceny okolo 100-130 kč za litr nejsou až tak výjimečné).

Editováno: , autor: Twisted
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, Lukason napsal:

........ a jste si jisty, ze dostavate v baleni olej, ktery je na etikete ;) rika vam neco padelani a prebaleni oleje ? :)
Jasny, jsou to otazky ci polemizace, ale i tohle se musi zvazit, protoze tyhle pripady jsou a bylo to i v ČR !!

Že si marketingová oddělení píší na obaly co chtějí vím a od onoho sporu mezi Mobilem a Castrolem před 10 lety je možné označovat jako syntetický olej takřka cokoliv a je to legální.

Ale základový olej je to, co považují za podstatné.

 

1) Buď je to ropný rafinát (výběr vhodné frakce při destilaci ropy), který je nejlevnější,

nebo

2) hydrokrakový olej, který vznikne sycením vhodné ropné frakce vodíkem a lze z něj vyrobit hodně kvalitní oleje, ale z pohledu chemika je to pořád minerální olej, protože jeho výroba nezahrnuje žádný stupeň syntézy.

Stojí ovšem 2x tolik co ropný rafinát

nebo

3) syntetické oleje, které vzniknou syntézou z etylénu. Jsou to zejména polyalfaolefiny (PAO) s bodem tuhnutí pod -50 st.C, ovšem se špatnou rozpustností některých aditiv a esterové oleje, které mají skvělé mazací schopnosti ve ztížených podmínkách a dobrou rozpustnost aditiv. Obvykle se používají ve směsi.

Cena PAO oleje je ovšem dvojnásobná oproti hydrokrakovým olejům a cena esterových olejů je ještě vyšší.

 

A tak si neumím představit, že by se dalo koupit za uvedenou cenu Kč 450,- 4 litry něčeho skutečně kvalitního.

Já měním olej po 10000 km a kupuji z uvedených důvodů: https://www.aci.cz/mi-79631-millers-oils-cfs-5w-40-nt-1-l_d277334.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opět se tady už dostáváme úplně jinam, než o čem je téma..vždycky, když se někde objeví téma oleje, tak to sklouzne do téhle debaty na ty, kteří obhajují vysoké ceny a na ty, kteří když je něco levnějšího, tak jsou to hned padělky a já nevím co.

 

To, že se někdy před 3 lety objevila stáčírna v Rusku je pravda, něco se tehdy dle medií objevilo i v ČR, ale bylo toho velmi málo. takže to, aby si někdo koupil padělaný olej je šance možná taková jako vyhrát první ve sportce. Podle cen by musely prodávat padělky snad všechny e-shopy, které mají ty oleje vždy mnohem levnější, než ti druzí. Ony totiž ty eshopy nemusejí platit z té ceny tolik krků jako ti druzí, proto si mohou dovolit prodávat mnohem levněji.

Takže at si každý leje do svého auta to, co uzná sám za vhodné a ostatním to může být u p*dele. Označovat ty, kteří nechtějí platit předražené oleje v servisech za somráky není fér. Já bych mohl zase ty, kteří akceptují ty nehorázné ceny v servisech označit za tupé české ovce, které si nechají všechno líbit a taky to nedělám.

 

Žijeme v tvrdém kapitalistickém světě kde jsou novodobí otrkokáři a novodobí otroci. Nikdo Vám nic zadarmo nikde nedá. Takže je na každém z nás, pro co se rozhodneme, máme na výběr. Já se třeba odírat nikde nenechám a ačkoliv bych to klidně zaplatil mohl, tak jim tu cenu prostě nedám. Zaplatím jen to, co nezbytně musím, více nikomu dávat nebudu a podle toho se chovám. Takže vy, kteří v pohodě chcete dávat servisům za litr oleje klidně 850,- tak jim to dávejte, je to Vaše věc, ale neoznačujte ty, kteří to akceptovat nechtějí za nějaké somráky či co..

 

Tím bych celou debatu o oleji uzavřel, protože když v tom budeme pokračovat, tak ji ukončí zcela jistě @Pawouk, kdo chce, může o tomto polemizovat v tématu, které se tohoto týká.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...