Přejít na obsah

Servisní interval / servisní prohlídky


Jakub3211

Doporučené příspěvky

před 18 hodinami, milanxx napsal:

Nemáš u rezervy nálepku? Třeba už z dřívějška? Ale to by zas bylo na faktuře jako položka za 0.

Nemam. Asi by mi to i rekli. Jen klasika, vypis chybovych hlaseni z diagnostiky. Na fakture taky nic. 

Musel jsi po tom upgrade znova dokodovavat veci, co mas dodelane? 

IMG_20181203_052611.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@nicco a mal si tam vôbec ten dekel pod kapotou? Si si ho sám kúpil a namontoval?

 

Keďže si teraz šiel po 2r, asi máš výrobu 12/2016... a práve od 6/2016 (MR2017) sa ten dekel od výroby už nedával. Ja mám 9/2016 a musel som si ho dokúpiť.

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
Návštěvník
V ‎31‎.‎7‎.‎2018 na 18:27, liqid napsal:

Jen pro zajímavost, nedávno jsem byl na prvním servisu v 30k u AD, tzn. olej, nějaký filtr a čištění brzd. Výslední cena cca 6500 Kč.

Hmmm… olej si měním sám, takže jsem v autorizovaném servisu už dlouho nebyl, ale žena si pořídila novou fábii s pětiletou zárukou, tak mě servisní prohlídka čeká. Napsal jsem dnes dotaz na Škoda Auto, zatím žádná odpověď, uvidíme.....   Tady je znění e-mailu adresovaného na Škoda Auto: 

 

Dobrý den.

 

Chtěl bych se zeptat, protože jsem si na Vašich stránkách přečetl, že Škoda Auto si hlídá ceny servisních prací u autorizovaných servisů, jestli je normální přirážka k ceně oleje o několik set procent. Konkrétně Vámi doporučený olej CASTROL EDGE PROFESSIONAL LONGLIFE III 5W-30 VW 504 00/507 00 se s běžnou maloobchodní marží prodává do 200,- kč za litr ( https://maziva.heureka.cz/castrol-edge-professional-longlife-iii-5w-30-1-l/# ). Oproti tomu se cena v autorizovaných servisech Škoda Auto běžně pohybuje kolem 800,- kč za jeden litr oleje. Tato cena a výše marže mi přijde natolik nemravná, že jsem se rozhodl dotázat se na Váš názor.

 

Děkuji.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@cindy tohle už jsem taky skoro před 2 roky zkoušel, protože ta cena u nich je naprosto nemravná, tak ti mohu odpovědět, co asi dostaneš zpět..bude to ve stylu, že škodovka neurčuje cenu oleje..všechny AS jsou samostatné podnikatelské subjetky a záleží je na nich, jako cenu si určí, proto ty ceny nejsou v AS identické..nic víc se od nich nedozvíš.

Jinak ta marže je ještě větší, než o které mluvíš..je třeba si uvědomit, že jejich nákupní cena je ještě někde úplně jinde, protože berou v sudech 200l, kde je cena do 100,-/litr a znám AS, kde si účtují i 850,-/litr..takže asi tak..jinak nevím, ale myslím, že tohle není téma o ceně oleje, takže se to asi adminovi líbit nebude :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Já si naopak myslím, že je to téma o servisních prohlídkách, a cena oleje při servisní prohlídce s tím souvisí. Ostatně se tady cena oleje v autorizovaných servisech řeší v mnoha předchozích příspěvcích v tomto tématu. Vím, že s cenou oleje v servisech asi ŠA nic neudělá. Já se jen dotázal na jejich názor, na to, jestli jim ta výše marže připadá stejně nemravná, jako mě. 

Editováno: , autor: Návštěvník
Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v pohodě..to byl jen můj názor a máš pravdu, že olej je součástí servisní prohlídky, tak možná vše ok..ale jak už jsem napsal..jinou odpověd od nich nedostaneš, než jakou jsem ti už napsal..k tomu, jestli je cena 800,- nemravná si ti zcela jistě nevyjádří, protože je to věc toho konkrétního servisu..to spíš by jsi se měl zeptat v tom konkrétném servise, jestli jim to připadá normální, ale můžeš si být jistej, jakou dostaneš odpověd, pokud vůbec..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem si olej vyměnil sám. Na to že 80% jízd je kolem komína, tak olej měním co 10t km (12-15 měsíců). Neměl jsem s tím při servisní prohlídce žádný problém. Udělali prohlídku bez výměny oleje. V době prohlídky jsem měl najeto asi 18t km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Já teda nedoporučuju držet se těch 30 tisíc. Vždy jsem měnil olej radši už po cca 15 tisících i když vždy za longlife (možná by stačil i ne-longlife). Teď jsem to přepískl až na 18 tísíc a musím říct že výměna oleje se pozitivně projevila na zvuku motoru při prvních kilometrech od studeného startu při 2-2,5 tis otáčkách. Poprvé jsem se vykašlal na AS kde si za longlife Castrol účtují nechutné prachy a olej i filtr si koupil sám (5l oleje za 1250 (trochu zbylo) a  origo filtr za 270) a nechal si to vyměnil u známého co má garážový servis. Nelituju. Můj názor je takový, že kdo se drží těch 30 tisíc, výrazně tomu autu zkracuje životnost.

 

Jinak se díval i na brzdy a vyhodnotil že ještě dalších 20-30 tisíc desky vydrží (mám najeto 48 tisíc), ale že pravděpodobně s něma zároveň bude potřeba vyměnit i kotouče, které už mají docela schodek. Prý Škodovka zřejmě šetří na materiálech, že už to samé viděl i u dvojkové Fábie.

Editováno: , autor: TheFuZZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Pět a půl litru za olej v ceně 800,-Kč při běžné maloobchodní marži (cca do 500,-Kč včetně DPH při jejich nákupu) a za dva filtry, to je dobrá cena. Kde jsi to měnil, že bych tam zajel taky. Je mi těch chudých majitelů servisů ŠA líto, tak abych jim mohl taky trochu přispět.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj,

nemáte někdo k nahlédnutí servisní intervaly výměn u motorizace 1.0TSi, 81kW? K motoru 1.2 sem zde viděl, ale k tříválu sem nic nenašel.

 

Díky za info.

 

ps. pro zajímavost- Přebíral sem nový služební Renault a ti dávají seznam servisních intervalů, hned při převzetí auta.

1667294724_IMG_20190213_161022(1).thumb.jpg.cc2f1f5ac77d4f61367811cecf4b1258.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...