Přejít na obsah

Navigační systém Amundsen


Doporučené příspěvky

Jde me o to zda ten smart neni zbytecny,puvodne jsem ho chtel a pres nej navigovat,ale nakonec jsem se rozhodl pro navigaci v amundsenu tak zda to ma smysl jeste prihodit za 3500 smart link

před 2 hodinami, michal86 napsal:

normalne jde oboje, jak volat tak poslouchat hudbu pres bt z telefonu

Moc dik,takze smart link nepotrebuji na nic,chapu dobre

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano chapu,cim vic nakonfigurujes tim lip,ale navigovat bude jasny a volat a pouštět hudbu pujde přes blutooth tak konkretne o co se ochudim bez toho smart linku?Dodam že se kolikrát ptám divně,ale nejsem s moderníma technologiema kamarád...

před 15 hodinami, michal86 napsal:

normalne jde oboje, jak volat tak poslouchat hudbu pres bt z telefonu

Moc dik,takze smart link nepotrebuji na nic,chapu dobre

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
V 17. 2. 2018 na 22:02, Maverick napsal:

Zrovna tohle je jedna z veci, ktera muze v budoucnu chybet a je tezko (a draze) dodelatelna. Ja bych Smartlink objednal, neni to uz takova polozka. 

Myslíš? Už tak standardně obsahuje online služby a podporuje WiFi, a mám zato, že v náhradním autě se po kliknutí na Smart Link ukázala hláška ve smyslu, že je potřeba aktivační klíč od autorizovaného servisu. Docela by mě zajímalo, za kolik to jde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Prosím, je tady někdo, kdo se orientuje v navigaci a jejich mapových podkladech a její funkčnosti ? Navštívit servis je ztráta času, to jsem toho věděl více než oni a volat na infolinku škoda auto je stejné, protože tam se jen podívají do update portálu a řeknou mi to, co si mohu najít sám, takže :

 

Cca v polovině dubna jsem si koupil nový vůz, kde je Amundsen s navigací. na Navigační kartě byly ještě stará data, cca před rokem, kdy bylo auto vyrobeno. Z update portálu škodovky jsem si tedy stáhl mapy, které tam mají jako poslední, provedl atualizaci dle návodu, potud všechno ok.

 

Ovšem vyznat se v tom, co se zobrazuje pak v inftoaimentu s tím, co se zobrazuje na update portálu škodovky, tak v tom aby se prase vyznalo. Zákazník, který tam vleze nemá dle mého absolutně žádnou šanci poznat, jestli ta verze, která se tam zobrazuje je poslední s tím, co se mu nahraje do auta.

 

Moje zkušenost :  budu se bavit o verzi map 12 GB, kde je ČR.

 

Když jsem prováděl update v té půli dubna, svítila na update portálu škodovky jako poslední verze ECE 2018. Fajn, stáhl jsem, aktualizoval, ale po aktualizaci se v infotaimentu zobrazuje ECE1 2018 viz přiložené foto. Zavolal jsem proto na zákaznickou linku, jak to tedy je a bylo mi řečeno, že pokud jsem aktualizoval v té půli dubna, že je to poslední verze, proč se to ale neshoduje s jejich portálem, kde je ECE 2018 odpovědět nikdo nedokázal. Jediné, co mi odsouhlasili bylo to, že mám pravdu, že zákazník se v tom nemá šanci zorientovat, prý to postoupí dále, protože dle nich by se to mělo shodovat, tak nevím.

Do dneška se samozřejmě nic nestalo.

Ani vlastně nevím, jak stará je ta verze map, kterou mají na portálu ECE 2018 ( v infotaimentu ovšem ECE1 2018). V jedné diskuzi jsem na FB se dočetl, že tahle verze ECE 2018 už tam byla na konci ledna 2018, kdy si ji zákazník stahoval, takže je tahle verze už letošní nebo snad ještě z konce loňského roku ?

Ptám se proto, že mi bylo řečeno na infolince a je to i v manuálu, že aktualizace map by měly být 2x ročně.

A ted přijde ten správný guláš : když jsem stahoval v té půli dubna byla na portálu informace, kde je ECE 2018, že příští aktualizace bude v květnu, samozřejmě žádná nebyla..asi v půli května tam byla informace, že další bude v srpnu a nyní se tam už objevuje info, ža další bude v listopadu viz foto..no v tom aby se opravdu prase vyznalo.

Je tady prosím tedy někdo, kdo se v tom orientuje a ví, jak to je ? je tahle verze z portálu ECE 2018 už letošní, když si ji někdo stahoval už koncem ledna nebo ještě z konce loňského roku ? pokud by to byla ještě loňská a nyní tam svítí info, že další bude až v listopadu, no pak by nebyla aktualizace 2x ročně, ale jen jednou.

 

A ještě druhý dotaz ohledně dopravních informaci ( TMZ ). jak tohle vlastně v reálu funguje pokud tedy vůbec funguje ? V jiném vláknu zde na skodahomu, nevím ted přesně jestli u octávie nebo rapidu někdo píše, že to TMZ je co se týče funkčnosti absolutně k ničemu, že na to, aby tyhle informace fungovaly by člověk musel mít zaplacený online infotaiment škoda connect a pak, že ty dopravní info budou aktuální, takhle prý je to skoro nefunkční.

 

Omlouvám se, že je to delší, ale nějak jsem nevěděl, jak to jinak v krátkosti popsat, předem děkuji..

 

verze infotaiment+navigace.jpg

update navigace.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Vidím, že podle počtu příspěvků a reakcí zde asi není mnoho majitelů Amundsenů, ale hodím sem jednu možná zajímavou informaci. Jistě všichni víte, že kvůli trvale zasunuté navigační SD kartě máme trvale obsazený SD slot, který máme v přihrádce spolujezdce. Dostala se ke mně informace, že by ale druhý SD slot měl být k dispozici, jen je bohužel zakrytý a měl by být aktivní.

 

Tak jsem trochu zagooglil a našel jsem k tomu u Němců diskuzi i s pár foty a skutečně to tak je. Dneska mi to nedalo a podíval jsem se do mé Fabie a výsledek vidíte na fotce. Skutečně je tam jednotka, která obsahuje 2 SD sloty. Zajímavé info je, že slot SD2 je aktivní pouze s navigační kartou a jiná karta v něm nefunguje, slot SD1 pobírá jakoukoliv SD kartu.

Tedy řešení pro ty, kteří by chtěli mít volný slot např. na hudební SD je ten, vložit navigační kartu trvale do slotu SD2.

Ovšem kvůli aktualizaci map potřebujeme tu kartu 2x ročně vyndat že ? Řešení vidím cca tři.

1. 2x ročně odšroubovat 6 šroubků ze schránky. Dnes jsem to dělal poprvé a za 10 min. není co dělat.

2. Vyříznout otvor viz foto, jako jeden z němců na jejich foru.

3 Pořídit si redukci viz foto a protáhnout do schránky za cca 2,5 USD.

 

Osobně půjdu do té redukce, kterou jsem si včera objednal, tak si musím ještě cca měsíc počkat než dorazí :D

 

P7050001.JPG

36664475_1952819054778775_1218235793831624704_n.jpg

SD card redukce.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak ti pomoze,tak momentalne tahame aktualne mapy z VW portalu,ktory ich tam ma uz od dubna 2018.Mozno budu urcene aj pre teba,ale to potvrdit neviem

Vic v tomto linku:

https://forum.skodahome.cz/topic/124089-aktualizace-map/?page=17&tab=comments#comment-2331296

Co sa tyka toho chaotickeho oznamovania,s tym musim suhlasit.Tiez som minuly rok tahal 2018 v prosinci 2017 a aktulane mi po vlozeni ukazovalo 1/2018.Ono pravdepodobne preto,ze je Europa ako 01/2018 a vychodna Europa 2/2018.

A inak za objavenie toho sd portu :punk:

 

Editováno: , autor: Patrik1971
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapci mooc díky..jsem v Amundsenu nováček a ještě se tak neorientuji, tady v sekci FIII je to co se týče Amundsena hodně slabé, ale už jsem objevil i tu v sekci OIII a netušil jsem, že jsou ty mapy stejné..už jsem stáhnul a nainstaloval ten Amundsen MIB2 a vše OK..z té diskuze tam plyne, že snad tahle mapa byla na portálu už od cca dubna..no to to jsem zvědavý, kdy se ofiko dostane na škoda portál, protože tam mi to hlásí, že bude k mání až v listopadu..no to je tedy rychlost..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@LukášCBR  no jestli ji uvolní opravdu až v listopadu, když už je k mání od dubna, tak mi to přijde až neuvěřitelné, uvolňovat mapy s takovým zpožděním..

 

Jinak prosím tě, na tom VW portálu se to hledá kde ty mapy ? na to je nějaká volně přístupná stránka, kde si to člověk může najít nebo čekat vždy až se to objeví třeba od někoho v té sekci OIII, kam už dá někdo hotový link ke stažení ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zde:
http://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/cz/cs/index/Aktualizace-mapovych-podkladu/maps-download#/

Vybereš vůz (Golf VII, rok 2017) a vyskočí ti na výběr dvě verze infotainmentu
1. Discover Media (Amundsen)
2. Discover Pro (Columbus)

Vybereš Amundsen (Discover Media) a dole na stránce máš výběr mapových podkladů - Západní/Východní Evropa. Takže zřejmě stáhneš jako většina variantu č.1, kterou pak rozbalíš na originální SD kartu z Amundsena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lukáši, ano takto by to mělo snadno fungovat, bohužel u mě to nějak nefunguje a zatím si s tím neví rady ani škodovka, když dám aktualizovat podle toho, co jsi napsal, tak vyskočí tato hláška a nic tam samozřejmě není..

 

navíc ty máš asi Octávii, kde jsou ofiko 2 sd sloty..u F3 je pouze jeden ofiko slot, takže prakticky by to ani jít nemohlo, protože ten slot mám trvale obsazený navigační kartou, takže tu druhou nemáš kam dát..ted jsem objevil, jak jsem psal výše, že tam ten druhý je, ale bohužel skrytý, ale ani tak to nefunguje..

 

Tenhle odkaz mi poslala přímo škodovka, trochu jiný postup, ale taky to nejde..

http://skoda-apps.azurewebsites.net/apps/mydestinations/video/videonavod-moje-poi-cz-1.mp4

 

navíc stejně jako to jejich video hovoří i manuál, který jsem k autu dostal viz foto.

 

Abusurdní je navíc i to, že dodaný manuál k auta mi říká, že mám vložit kartu SD, ale ono jaksi není ofiko kam ji vložit, když v tom jednom slotu je trvale navigační karta a přes USB to samozřejmě nejde..

hláška po zmáčnutí tlačítka aktualizovat.jpg

vložení zvlášního cíle.jpg

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...