Přejít na obsah

Tazne zariadenie kódovanie


marfan

Doporučené příspěvky

Zdravím mal by som takú otázku, dnes som sa trocha hrabal vo VCDS a niekde som tam našiel že sa tam dá zapnúť či auto má alebo nemá ťažné. Keďže ťažné mám ale neorigo. Takže načo to je dobré keď by som to zapol ??

 

Vadí mi keď mám pripojený vozík a cúvam, tak mi cúvacie senzory stále pískajú. Dá sa tomu nejako zabrániť, tj. bude auto vedieť, že má pripojený prívesný vozík ??

 

Alebo funguje to len pri origo ťažnom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten malej spínač odpojuje mlhovku na autě, když je zapojený přívěs. Krom toho před FL odpojuje pomocníka couvání. Od toho spínače vede vodič přímo do ŘJ pomocníka.

 

Po FL tento spínač odpojuje jen mlhovku. Jmenuje se "F 216 Kontaktní spínač pro odpojitelné mlhové koncové světlo".

Zapojený vlek pozná řídící jednotka. Doslovně se jmenuje "J345 řídící jednotka rozpoznání přívěsu". Na tu jednotku je připojena zásuvka přívěsu. Podle připojených žárovek rozpozná přívěs.

Tahle jednotka před FL vůbec není a zásuvka je napojená přímo k zadním světlům

 

Takhle je to originál z fabriky. Ale marfan má po FL a neorigo zásuvku, tak to bude asi těžší odpojovat toho pomocníka. Dej vědět jestli se to nějak povedlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Marfane, ve svém popisu máš r.v. 11/2012. To je po FL.

 

Jestli máš před FL, tak bys musel přivést při zapojeném přívěsu mínus pól (kostru) k řídící jednotce asistenta couvání. Ten je v zadním levém blatníku pod tapecírem. A to buď spínačem co je v zásuvce, a nebo tam nějaký spínač přidat, a přepnout ho vždycky, když zapojíš vlek.

 

 

Ale opravdu máš před FL, a SWING? Myslel jsem že Swingy jsou až po FL.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie ja nemám swinga resp. je len vo fabie po FL z podpisu, lenže tá nemá ťažné pretože je to služobné auto. Domáca fábia je pred FL a rádio mám Dance (PS: občas by som prijal aj to Swing), ale dneska som to skúsil a nič sa neudjalo keď som pripojil vozík, takže je to len pre origo ťažne alebo keď by som si to dorobil ako hovoríš.

 

Swing sa dá dať na fabiu pred FL len ak máš prevodnik či čo, lenže to by som musel prehodiť aj cúvacie senzory za FL a to radšej nechám tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže dneska som mal cestu s prívesným vozíkom a Auto vie že mám pripojený vozík pretože mi pri vyhodenej smerovky bliká ešte jedna kontrolka na palubnej doske jej farba je zelená sú to dve šípky a medzi nimi je jednotka.

 

 

post-69681-0-05140200-1426169868_thumb.j

post-69681-0-62871100-1426169872_thumb.j

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Říkám to od začátku, origo kabeláž umí odpojit pípák, pokud máš origo asistent. Pokud to máš jen napojeny na kabeláž zadního světla, tak to nefunguje. Zapnutím funkce v VCDS ti to bude ukazovat jen tu 1, to pozná podle odběru. Nebo domastit ten mínus, jak psal Jipol57

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Ahojte, dal som si do svojej Lizy (Roomstra) domontovat origo skoda vyberatelne tazne v origo servise. Pri prevzati v servise mi povedali, ze mi bude auto pipat pri cuvani s vozikom. Nepotesilo, oni mi tam dali zakladnu el. instalaciu. Povodne som chcel tu lepsiu, takze mi povedali, ze ak sa mi to nebude pozdavat, mozem to dat vymenit. Moja ot. znie - o co vsetko pridem so zakladnou instalaciou voci konfortnej. Zatial som tu postrehol nieco takto:

 

1, ESP - co presne mam tym rozumiet

2, Na radiu sa mi zobrazi vozik

3, Vypalenie ziarovky - pojde/nepojde?

4, Pipanie pri cuvani - toto ma nejak zasadne netrapi, cuvat s vozikom budem aj tak minimalne.

 

Moja ot. smeruje k tomu, ci sa oplati doplatit tych 80e naviac alebo kaslat na to. S vozikom budem jazdit len obcasne, sam tam nieco na chalupu/stavbu doviest. Najviac na zaujima to ESP.

 

Dik za kazde info. Jop, da sa vytiahnut kluc z tazneho, ked ho vyberiem von? Zatial som neprisiel nato, ako.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V zásuvce pro přívěs musí být kontakt, který při zasunuté vidlici přívěsu (nebo i jen samotného adaptéru 7><13pólů nebo 13><7pólů) dává povel do jednotky couvacích senzorů, že je připojen přívěs a couvací senzory vypne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tá kontrolka sa nemusí zobrazovať aj vtedy ak je vypálená žiarovka ale neviem si prestaviť ako by to elektronika vedel keďže ani samotné auto nemá kontrolu žiaroviek.

 

Nakódovanie je jednoduché stačí ísť vo VCDS centralna elektronika -> prispôsobenie -> a zmeniť tam číslo kódovania sčítaním čísiel výbavy.

 

Ja som zistil teraz, že mám aj kontrolu brzdového obloženia tak keď budem niečo z VCDS robiť tak si to tam dám.

 

 

 

post-69681-0-60957000-1429023405_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...