Přejít na obsah

Couvací kamera a columbus


Doporučené příspěvky

Tak....  Ziadne káble cez auto.

Mas dva wifi moduly, ktore sa sparuju pri napajani a prenasaju video signal.

Jeden pripajas na rádio tak, ako keby si pripajal kameru. Cize video konektor a napajanie. To napajanie by malo byt take, v ktorom mas napatie az ked das spiatočku.  Neviem ci ho original radia maju, ci su predpripravene na cuvaciu kameru. Modul davas do pristoru s radiom.

Druhy potom pripajas tak, ako keby si pripajal kameru alebo cuvacie senzory... Z modulu pripojis video na kameru a napajanie z modulu a kamery pripojis na svetlo spiatocky.

Cize len co das spiatocku, tak mas napatie aj v module a aj v kamere. Tento modul som dal do zadnych dveri kufra...Iba napajanie som tahal cez stlpik az k svetlo.

 

Ja som este daval odrusovaci modul, lebo VW ma problem  s nabehovym prudom, tak aby si nemal na obrazovke rusene video (zrnivy pas) na zaciatku.

Ten som tiez objednaval z aliexpress.

Editováno: , autor: r_e_n_e
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Chci si dodělat parkovací kameru a samozřejmě bych byl rád kdybych se v tom pletl ale dle mého názoru Columbus potřebuje RGB kameru a Číňani prodávají CVBS kamery. Tudíž je třeba adaptér CVBS2RGB který se prodává okolo 2000Kč...

Nebo je to jinak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Nápad je to dobrý, tiež som nad tým rozmýšľal.

Vrádiu taká možnosť nie je, ale viem si to predstaviť cez relé pri montáži. Pri mojej montáži čínskej kamery je tam konverter ovládaný spínaním +12V zo spiatočky, stačilo by tam priviesť trvalých (po naštartovaní) +12V a osadiť relé, ktoré by po vypnutí spiatočky s oneskorením dajme tomu 10 sekúnd vypínalo kameru, napr. takéto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi to nedalo, vyzkoušel jsem a opravdu. I když AV signál trval, tak rádio přeplo zpět z PDC dle CAN zprávy. Takže řešením je buď zasáhnout do FW rádia a zkusit nějakou prodlevu nebo na snímač zpátečky namontovat zpožďovač odpojení. Bude pak sice chvíli svítit zpátečka i při jízdě vpřed, ale účel to splní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, rozhodl jsem se dodělat parkovací kameru do OII předface. Koupil jsem parkovací kameru s jednotkou a kabeláží ( s aktivní trajektorií) a narazil jsem na problém. jako tady:    https://forum.octaviaclub.cz/topic/28834-kamera-s-trajektori%C3%AD-oii-face/

 

Auto už je několikrát předělaný na face ,budíky, multifunkční volant,klimatronik, páčky,podvolantovka atd. Ale kameru nejde zprovoznit. Přesný popis podle obrázků je i u mě jen s tím rozdílem že tam je jednotka 3C8 z VW Passat. Najde se prosím někdo kdo by to upravil tak aby to jelo?

Editováno: , autor: acek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bojím se, že na tohle se tu odpovědí nedočkáš (třeba se pletu), ale vlastně odpověď máš již v odkazu, kde ti ferda odpovídal "musí se upravit jednotka" a na to je tu málo odborníků a když, tak zadarmo ti to nikdo nepoví =/ , což je škoda, jako ve spousty jiných věcí, protože "fóra" by k tomuto měla sloužit, i když zase musíme chápat, že "know-how", není zadarmo...

 

Ale jinak bych taky do svého S2 FL rád dodělal parkovací kameru, kdyby někdo měl na prodej kameru s kabeláží (je mi jedno jestli s trajektorií nebo bez), tak mi napište, měl bych zájem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se mi podařilo sehnat origo kameru s kabeláží (LOW - z tiguana) a zítra jdu vše namontovat. Všechno mám načtené, připravené. nakoupené... Jen se chci ještě zeptat, kdo jste instaloval, nějaké postřehy, rady, které by se hodili před instalací (na co si dát pozor) ? Díky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...