Přejít na obsah

Letne pneumatiky na Škoda Rapid


Temik.sk

Doporučené příspěvky

rkop.. na letných širších som odjazdil len necelé dva mesiace.. čo som teraz pozrel svoje tankovania, na letných som mal spotrebu 7.1 a 7.9 (auto v zábehu), na zimných je spotreba 7.2, 7.1, 7.4, 7.9, 6.9.. čiže je to porovnateľné. Ale porovnávajú sa hrušky s jablkami, keďže letné majú inú zmes a používaš ich v lete, čo ti spotrebu znižuje.

 

Každopádne tento rozmer je v pohode aj na tieto autá a 81kW motor s ním nemá žiadne problémy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Dost se divim, ze nadavate na DUNLOP gumy. Ja mam ty puvodni z vyroby DUNLOP a jezdilo se mi na nich docela dobre. Nikdy zaden problem. Akorat ted po peti letech, kdyz jsou sjete, tak mam k tomu respekt.

 

A co treba "DUNLOP SP SPORT BLURESPONSE 185/60 R15 zesílené 88 H" ma na stitku: Prilnavost za mokra A, Valivy odpor: B, Hlucnost: 67?

 

@Yosef Jak jsi spokojeny s temi Continental? Nejsou treba hlucnejsi?

@miklisek Az budes kupovat nove, tak opet ty Bridgestone?

 

A jinak, jak poznam, ktery rozmer muzu pouzit a ktery uz ne? Mam na myslim treba 195/60 misto 185/60.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S contíkama zatím spokojenost, ze začátku jsem měl větší spotřebu a možná byly hlučnější oproti jetým danlopkám, ale to bylo novým větším vzorkem a lepší jízda na nerovnostech. Na dunlopech najeto cca 43.000km a vyměněny neb mi to klouzalo na mokru. V pneusevisu mě mechanik říkal, že jsou dunlopy obecně tvrdší. Na FI jsem měnil barumky také za stavu  cca 43.000km ale tam byl vzorek výrazně menší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Já měl z výroby Dunlop SP Sportmaxx 215/45 r16 a za tři měsíce jsem je dal k čertu a nasadil jsem v Bridgestone Turanza ER300. Dunlopy sice nebyly tak hlučné, ale na mokru hrůza. Bridgestonky drží na mokru perfektně, akorát to víc hučí. Spotřeba totožná. Po letní sezóně kupuju zase ER300. On ten výběr  v tomhle rozměru stejně moc není.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co tohle? http://www.pneunet.cz/pneu/180741/goodyear-efficientgrip-performance-mfs-215-45-r-16-86-h-letni/
Good year jsem kdysi měl na OCT I a byly skvělé. BRIDGESTONE mám teď, nemůžu si stěžovat, na mokré dálnici fakt super držák. Ale po 5 letech začíná být pryž popraskaná, tak asi půjdou pryč, i když desén ještě není sjetý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, tak jsem si přečetl celou diskuzi. Nicméně jsem se stále nedohrabal k tomu, zda řešíte podobný problém jako já. Jaké kola a jaké gumy teda nejčastěji vybíráte, či doporučíte?

 

Přezul jsem teď na SB ze zimních 15" Nokian WR D3 na 16" Bridgestone ER 300 a je to katastrofa. Hluk od kol tak 3x vyšší a o vyšší tvrdosti ani nemluvím. Popravě mám sto chutí ty 16" prodat a koupit si 15" kola i na léto, ale zase Rapid vypadá tak pěkně na 16" :-D

Navíc se sluší asi i říct, že na autě je packet pro špatné cesty, tak nevím, zda to nějak hodně neovlivňuje i to?

 

Díky

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Môj názor Bridgestone - najhoršie gumy na kých som jazdil, tvrdé, hlučné a rýchlo sa derú.

 

Mal som Micheliny spokojnosť, vysoký km nájazd, ale najviac prekvapili Goodyear EfficientGrip Performance  tiché a držia stopu, idealne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No Bridgestone mě zklamal... Ale prodat 16" Bridgestone jeté a koupit ty 16" Goodyear například je teda dost finančně náročné... Starou gumu prodám cca za 1000-1500ks a nová Goodyear v tom super škoda rozměru 16" stojí cca 2700ks... Ach jo, to nemohli použít 205/55/16? Počkám ještě na další názory.. Ale díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
V 2. 4. 2018 na 8:26, jurdadavid napsal:

Přezul jsem teď na SB ze zimních 15" Nokian WR D3 na 16" Bridgestone ER 300 a je to katastrofa.

 

Tak to já mám přesně opačnou zkušenostl. Mně se jezdilo příšerně na těch 15 Nokianech. Byla cítit každá díra, díky úzké gumě. Do zatáček jsem měl pocit že auto ulítne a na dáílnici jsem lítal z prava do leva a bylo to o život.

 

Ťed na těch 215 45 16 citím tak polovinu nerozností co předtím. Protože malé nerovnosti se pod šířkou gumy ztratí. Zatáčky paráda a na dálnici to auto konečně umí jet rovně.

Hluk je větší ale řekl bych tak o 15 % víc ne.

A spotřeba taky vyšší tak tak o pul litru.

Po těch zažítcích se zimníma 15 jsou ty pneu pro mně malý zázrak. Takže další rok určitě prodávám sadu Nokian a beru 215 45 16 zimní. Jezdím daleko po dálnici i v zimě a ty 15 to fakt nedávám. To bych na rapida zakázal.  To i fabia II jela líp na zimních  185 55 15.

Podle mně ten podvozek rapidu není dělaný na vysoké gumy. To je epic fail jak prase.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Matador Hectorra 3    215 40 17 a bohužel až teď jsem přišel na to ze mají hmotnostní index pouze 83 místo 87 který bych měl podle technicaku mít. Těch 6 měsíců na nich vydržím ale hned na podzim je prodam, nechci mít tahanice s pojišťovnou takže bacha na Matadorky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...