ben06 Posted April 1 Share Posted April 1 Cokoliv jak Dunlop bude asi lepší, ale ta cena u tohoto nepříliš rozšířeného rozměru je katastrofa a to nejsem šetřílek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom01 Posted April 1 Share Posted April 1 Jj, pokud nechceme měnit i disky, tak jsou ceny R16 pneu trochu (dost) kompromisní. Osobně jsem jsem si vytkl následující rozmezí. Ideál max l. 2.500Kč za kus, cenu přes 3.0000Kč už ani omylem. Zkusím aspoň kus letošní sezony ještě s Dunlopy protrpět a budu sledovat nabídky/ slevy a snad se mi poštěstí 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom01 Posted April 2 Share Posted April 2 (edited) Dnes jsem koukal na ty moje Dunlopy, vzorek 5-6mm, rovnoměrně sjeté, guma bez prasklinek atd. Takže s nimi tuto sezonu strpím. Ono kupovat letní gumy v tento okamžik, když to vyloženě nepotřebuju je stejně blbost, což dokazuje na heurece graf cen např. těch pneu Yokohama. Prostě si počíhám na příznivější ceny v průběhu tohoto nebo příštího roku. Edited April 2 by tom01 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mičurin Posted April 2 Share Posted April 2 letni kupovat na konci leta,nebo podzim.ted sezona a ceny vzhuru.jinak jokohamy super gumy,měl sem na 2autech.letní i zimní.jak budou za rozumnou cenu-ber. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom01 Posted April 2 Share Posted April 2 (edited) @mičurin S cenami letních naprostý souhlas. Když máš s Yokohama zkušenosti, jaké prosím byly reálně z hlediska komfortu a hlučnosti? To jsou dvě věci, co mě na Dunlopech neskutečně sejří a nové gumy hledám právě s co možná nejlepšími těmito vlastnostmi. Edited April 2 by tom01 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIgráček Posted April 2 Share Posted April 2 On ten náš rozměr je tak debilní, že se nemusíš dočkat. Já takhle čekal rok a dramatické slevy se nedočkal, protože těch kol bylo prostě málo a na skladech se po sezóně neválely. Nakonec jsem prostě koupil s tím, že to pustím z hlavy (v životě člověk prodělá víc) a s radostí si užíval ticho při jízdě. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mičurin Posted April 2 Share Posted April 2 pozitivni-hlučnost,opotř. u z.-dobry grip.byly na sl.autech a šly pryč s nimi,cca po dvou letech. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ben06 Posted April 2 Share Posted April 2 (edited) tom01> mám to stejně, vzorek 5-6 mm bez jedinné vady i s disky, které hlídám zkrz profil pneu, vždycky jsem jezdil jen na balónech a s jistotu že snesou i obrubník. Po změně práce mám poslední 2 roky minimální nájezd a už se hlavně "nepotřebuji" 100% spolehnout na gumy auta při kolikrát spěšné 130 km cestě do zaměstnání za jakýkoliv podmínek i dobu a tak se smířím i s lehce "průměrnou" kvalitou do 10.000, ale s takovým hlukem fakt už ne. Edited April 2 by ben06 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josef_1 Posted April 5 Share Posted April 5 (edited) Tak ja nakonec koupil ty Nokiany Wetproof 1, DOT 42/24, 215/45 r16 za cca 2300kc kus, pristi tyden nahodim a uvidim🙂 Edited April 5 by Josef_1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deawon Posted April 15 Share Posted April 15 Já mám od 10/2019 najeto celkově cca 38tisíc km, takže originál Dunlop má ještě velký vzorek. Včera jsem přezouval na letní. Nechal jsem si je před tím vyvážit a dal zadní s lepším vzorkem na předek. Mám auto a podběhy odhlučněné, ale dost mě po zimě zarazilo, jak hučely. Mám od srpna služební Scalu, tak jsem si možná zvykl + jsem si zvykl na zimní 15", ale dost mě to zarazilo. Na druhou stranu mám vzorek a takový nájezd, že vydrží v pohodě určitě dvě sezóny a za nové je teďměnit určitě nebudu. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom01 Posted April 15 Share Posted April 15 Když jsem přezouval, porovnával jsem prstama, nehtama tvrdost pryže na běhounu s dalšími letními sadami a ty Dunlopy jsou tvrdé jak kdyby byly z plastu. Prostě s věkem ztvrdly, což zejm. na vodě může být nepříjemně znát a jistě to bude též příčina toho hukotu. Zkusím s nimi tuto sezonu ještě vydržet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ben06 Posted April 15 Share Posted April 15 Tak to jsme už 3 v klubu 😀. Kola pravidelně prohazuju a taky je už dojedu, stejnoměrně ojetý vzorek cca 6 mm je mi líto je už vyhodit, ale je to poslední sezóna. Na vodě to nemusí být až tak znát vzhledem k výšce dezénu. Jezdil jsem s jinou škodovkou i na tuctových pneu na polygonu v HK na vodě a za celodenního deště a celkem jsem byl překvapený chováním auta v úplném extrému. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts