Přejít na obsah

Front Assistant


Jakub3211

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Mé zkušenosti: Pokud vbehně před auto srna z boku, FA nemá šanci, ostatně to ani sebepozornější řidič. V servise mi potvrdili, že FA funguje na principu měření vzdálenosti a jakmile se vzdálenost většího předmětu před FA začne rychleji zmenšovat, FA začne reagovat. Tudíž nemusí fungovat na lidi, cyklisty a zvěř. Po střčetu se srnou se musel kalbrovat multikolizní senzor, který se musí kalibrovat i po každé geometrii. Otázka je, zda-li multikolizní senzor je to samé co FA??? A jak souvisí s geometrií?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Multikolizní senzor není to samé co FA. Multikolizní senzor souvisí s multikolizní brzdou, která po nehodě omezí (sníží) další možnost a rychlost lítání nekontrolovatelně po silnici. Jak ale souvisí s geo, to musí říct někdo zkušenější.

Editováno: , autor: mp390
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

inu po najetych 5 tisicich mi to pipalo asi sestkrat a brzdilo dvakrat, zrovna dneska opet, aniz by pro to byl specialni duvod (auto prede mnou odbocovalo ve meste doprava a ja ho v klidu objizdel), nastuduju jak to cely uplne vypnout, protoze aby mi to drhlo smykem novy gumy na to nemam moc naladu....  a v zimne na naledi by to mohlo bejt jeste zajimavejsi kdyz ti to bez varovani proste hrabne do brzd...

srna apod. to prej nezavira, mel by to byt radar reagujici na kov?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ABS by ti smykem drhlo gumy?

Mne to zatim funguje v pohode. Sam brzdil jen 2x tesne predtim, nez jsem na to hamtnul taky, protoze najednou skoro stojici kolona za horizontem a podruhe kdyz na to hamtnul ten prede mnou. Jinak odstup to hlasi kazdou chvili, ale nevidim v tom problem. Spis naopak. Srnu to nechytne, ale je to jen asistent, ne autopilot... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mi to píplo při objíždění, ale musím objektivně uznat, že to bylo objíždění natěsto, spolujezdci by asi lepilo... Jinak do brzd mi to nehrabe, asi záleží na stylu. Srnu to nechytá, protože je malá a hlavně je to překážka, která se najednou objeví před vozidlem zboku, není to vozidlo před autem. Jak jsem psal, FA nemá reagovat na předměty blížící se z boku. Má být funkční hlavně pro popojíždění v koloně a případně asistovat při možné kolizi s jiným vozem zepředu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes ráno mi opět parádně zafungoval FA. :kol-47: Jedu za starou Felicií, je tma, prší. Felda se mi vzdálila a na křižovatce zastavila. Díky dešti, tmě a tomu, že neměla 3. brzdové světlo jsem si vůbec neuvědomil, že stojí a FA začal pípat. Po dupnutí na brdu bylo poznat, že auto natlakovalo brzdy na max. Takže opět spokojenost. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera som konecne pocul piskat Front Assistenta. Auto zastavilo pred prechodom, druhe do neho naburalo, treti stihol zabrzdit a ja som bol stvrty. Cele sa to odohralo behom par sekund v dost hustom lejaku. Priznam sa, ze v tej chvili som sa nevenoval na 100% situacii pred sebou (spataky, manzelka...), keby nebolo toho piskania asi nedobrzdim. Taktiez mam pocit, ze brzdy boli akesi ostrejsie v tom momente (stacilo menej tlacit a auto stalo - mozno FA uz zacal brzdit). U mna zatial maximalna spokojnost :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží, jak rychle ses k němu blížil, mi to obvykle pípalo až kousek za autem, když předemnou odbočovalo, odhadem do 10ti metrů, ale nejel jsem jako prasák... Každopádně jsem se vždycky docela leknul a zpozorněl :) Záleží asi i na kalibraci, bude tam hodně podmínek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...