Přejít na obsah

Front Assistant


Jakub3211

Doporučené příspěvky

Dnes mi FA poprvé sáhl na brzdy. Jel jsem asi 60 km/h v obci (ano, já vím...), dojížděl k semaforu, kde svítila zelená, ale auta přesto stála, čehož jsem si nevšiml. FA začal pípat, pak brzdit. Jakmile jsem strhnul volant do druhého volného pruhu, tak brzdit přestal. Za mne FA dobrý pomocník.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne to duplo na brzdu, keď som obchádzal cyklistu a oproti išlo auto tak som musel ísť tesnejšie okolo bicykla, taký malý šmyk plus pískanie, všetci sme sa zľakli, nikto to nečakal.

 

Tak přesně tohohle se bojím a proto jsem taky FA nebral.

 

mp390: 60km/h není často nic špatného

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ty myšky kolem cyklistů osobně nechápu. Když vidím, že ho nedokážu bezpečně objet, tak prostě zpomalím a objedu, až to půjde. Já třeba cyklistu objíždím klidně i v protisměru, pokud nic nejede. Není nic lepšího, než když jedete, fouká vám do uší vítr a nějaký blbeček kolem vás proletí kilem a zrcátkem pomalu líže loket.

Mě FA naučil taky držet si odstup, jinak jsem tam měl tu ikonu dvou aut a neviděl jsem kilometry, které jsem občas vidět chtěl :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to asi nejezdis do oblasti, kam tato individua miri na dovolenou. Jsou dva extremy - motajici se chaotici a pak nadrzeni zavodnici, co jsou schopni z kopce predjizdet auto jedouci padesat.

Zastavovat kvuli cyklistovi jenom kvuli tomu, aby nezacal FA brzdit, to fakt ne. Ale je otazka, na jak blizko to reaguje. Ja jim prostor davam. Byt si to casto nezaslouzi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Nové auto cca 2 měsíce/1300 km, FA zatím ani jednou nepípl. Protože mě funkce od začátku zajímala, tak jsem chtěl vidět jak to funguje. Různě jsem to zkoušel, dojíždět na dálnici, na křižovatce, s plynem i bez atp. Minimálně dvakrát jsem i náhle rychle brzdil v provozu, kde bych čekal že FA něco udělá. Nic. Kolega má stejné auto o 2 měsíce starší. Jemu to v normálním provozu už několikrát reagovalo i přibržďovalo. Udělali jsme pokus s papírovými krabicemi za stejných podmínek v rámci možností. Jeho auto před překážkou pípalo a mělo tendenci i brzdit, moje nic.
Dal jsem to do servisu. Konzultovali s někým od škodovky. Závěr, je to komplikovaný systém závislý na mnoha vnějších okolnostech. Otestovat se nijak nedá a nemá (ty krabice). Pokud diagnostika neukazuje závadu, tak je to funkční OK.
No nevím, je to služebák, kdybych za to dal 9k ze svého, budu z toho dost otrávený, mírně řečeno.

Tak nevím zda to ještě nějak řešit? Pročetl jsem tady vlákno. Ještě mne napadá ten rámeček RZ. Je fakt že má dole navíc asi 2cm reklamu firmy. Ale v servisu jim to divné nepřišlo i když to taky zmínili, že rámeček může mít vliv.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ramecek hodne teoreticky. Pokud by branil radaru ve "vyhledu", psalo by ti to hlasku na MaxiDotu (nebo ekvivalent na MFD), ze nema vyhled. Ramecek mam taky tak, ze zasahuje k hornimu okraji toho senzoru a pritom FA funguje (vyzkouseno naposled v nedeli na D1 ;) ). Spis aby to zas nebyl podobny problem, jako jsme tady pred casem resili u Destoveho senzoru - jiny vyrobce, jina (ne)funkcionalita :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... je třeba se zařadit "nebezpečně" za protijedoucí vozidlo, v tu chvíli se rozsvítí na informačním displeji upozornění.

To jsem asi přehlédl, ale stejně nerozumím?

Když už, tak před protijedoucí, ale to mi přijde dost nebezpečné. :-)

 

ASR jde někde trvale vypnout? Ani nevím kde to tlačítko je a určitě jsem ho nikdy nepoužil. A v servisu by si snad všimli, ne?

Jsem se byl podívat, tlačítko ASR tam nemám, ve staré Fábce bylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z toho vyplyva, ze ho asi Tomdd nevypinal. U lepsich vybav pres radio, u Active je tlacitko nekde vedle SS.

Los pakos asi myslel test jako povesit se ve vyssi rychlosti nekomu na zadek a to by hned FA mel zacit signalizovat nedostatecny odstup. Podivej se do navodu co presne to ukazuje, blbe se to popisuje. Ikonka vlevo dole na MD

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

 

já si FA nemůžu vynachválit, sem tam mi dává indikace, že jsem blízko aut (jezdím 95% město), vypozoroval jsem, že na dálnici mu to trvá oproti městu celkem dlouho, než začne hlásit. A jednou mě už i zachránil, jel jsem na sídlišti za autem, celkem si to frajer hnal a přijížděli jsme k přechodu, kde bylo hodně keřů. Tak jsem tam vyhlížel děcka/psi, když najednou borec viděl volné místo a zašlápl to. Já zrovna koukal na ten přechod a jenom slyším pííííp a plné brzdy. Kdybych FA neměl, tak bych ještě tak sekundu nereagoval a to by bylo hodně těsné... Takže za mě do města výborná věc.

 

S cyklisty zatím žádný problém, ale dávám jim fakt hodně místa, protože sám jezdím kolo/moto. Jednou mi na kole sjelo přední kolo mimo asfalt, naklopilo mě to a už jsem se viděl, jak mám hlavu pod kolem auta, co mě zrovna předjíždělo. Takže od té doby dávám tolik místa, aby se tam borec vlezl, kdyby se náhodou vyklopil..

 

L.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to ASR je v té "televizi" zaplé. Zajímavé, že se to v menu jmenuje ESC a teprve po rozkliknutí se ukáže ASR vypnout. A rozvítí se na palubce oranžová kontrolka. Nikdy jsem to vyplé neměl.

Pověšený za auty(při testování), i dost nebezpečně, jsem jel několikrát při různých rychlostech, ani píp.

Před půl hodinou jsem byl málem účastník DN. Při dojíždění ke křižovatce se na ní střetly dva osobáky a skončili v mém jízdním pruhu přede mnou cca 15m. Zastavil jsem v pohodě. FA ani nepíplo, samozřejmě. A myslím že to tam práci mělo.

Podle mě to v tom autě nefunguje vůbec, a nevím jak to někomu dokázat. Ve škodovce připojí počítač, pustí diagnostiku, napíše bez závad , a je hotovo.

Editováno: , autor: tomdd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tomdd: jj, zkus ho zakryt, jak radi Reeshanek, jestli to neco zobrazi (hlasi to i u stojiciho auta).

Ty situace, co popisujes, tak by to reagovat urcite melo...

 

Jinak dokazes jim to stejne, jako tuhle kolega vedle v tematu, co mu hlasilo plnou nadrz, i kdyz tam mel tak tretinu - vem technika na projizdku, vyjedte na dalnici, poves se za nejblizsi kamion a sledujte MD/MFD. Kdyz se neukaze ani signalizace odstupu, tak to nefunguje a nekde je chyba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...