Přejít na obsah

Front Assistant


Jakub3211

Doporučené příspěvky

Já měl to štěstí, že když jsem auto přebíral, tak sotva jsem vyjel ze salonu, tak po 2 kilometrech, kdy jsem projížděl parkovištěm, tak přede mě vycouval děda s Felicii a auto mi zahvízdalo a duplo na brzdu. V tu chvíli jsem absolutně neměl tušení co se kolem děje a málem jsem se musel přebalit :D od té chvíle uplynulo nějakých 35 tisíc kilometrů, z toho mě auto 2x zachranilo když jsem čuměl kam neměl a 1x když vběhl protijedoucímu autu do cesty chodec a já to pomocí FA ubrzdil (bohužel dáma za mnou ne). Rozhodně pokud bych kupoval příští auto, tak tuhle fičuru bych tam chtěl  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RDMBR: nevím jestli jsem tady dával foto, byl to jen ťukanec, v každém případě výměna celého zadního nárazníku v celkové hodnotě 12 500.- z pojistky viníka.

 

Jinač k tématu, nevím jestli FA funguje i při stojícím autě, zkusil bych se opravdu za někoho zavěsit (já vím blbá rada) a mělo by se rozsvítit varování nebezpečné vzdálenosti mezi vozidly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Alobal nemám po ruce, zkusil jsem to zakrýt smaltovanou kovovou tabulkou (21x13cm). Před i po nastartování. Nic to u stojícího auta nehlásí.

 

;)

 

Zajímavé, co s sebou taháš a máš po ruce... Připomíná mi to, když jsme s kamarádem u piva v hospodě luštili křížovku a otázka byla: chirurgický nástroj na 4... Napsal tam pean a já se ho ptal co to je. On sáhl do kapsy a vytáhl pean... ;)))))

 

Mě FA zatím do brzd nezasáhl, při předjíždění mám "autíčka s vykřičníkem" každou chvíli a už asi 3* mi pískal. Dvakrát mě to "zachránilo" a dupnul jsem na brzdu. Cestu jsem sledoval, i auta přede mnou, ale najednou začali brzdit a já to zaregistroval až společně s alarmem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FA už mě dvakrát zastavil zabržděním a vždy to bylo na přechodu pro chodce, kdy chodec, který byl již mimo směr auta a já jsem se mu ještě vyhýbal a najednou halt, musím říct, že to bylo dost nepříjemné a neočekávané, když už jsem byl rozhodnut pro manévr nikoho neohrožující

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za dobu co mám auto, tj. asi 3/4 roku, tak nevím jestli FA funguje dobře nebo špatně, ale signalizaci nedostatečné vzdálenosti autíčky s vykřičníkem jsem ještě neviděl, což mě připadá trochu divné a zatím jen dvakrát výstraha se symbolem auta a zvukovým signálem, z toho jednou při objíždění cyklisty velkým obloukem v obci a podruhé asi v 80km rychlosti, auto které jelo přede mnou asi 50 metrů odbočovalo doleva na polní cestu. Těžko asi posoudit jestli funguje ok či nikoliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem udělal pokus s alobalem a dvěma stejnými auty. Obě se chovají stejně.  Hlásí to že snímač nemá výhled, ale až po rozjetí na cca 40 kmh. Na stojícím autě to nehlásí nic.

Takže snímač funguje. Asi se tedy liší v nastavení citlivosti. Kolega říká, že to v provozu hlásí skoro až zbytečně, třeba před odbočujícím autem atp. Mě to ještě ani nepíplo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží i na stylu jízdy. Pokud opravdu spěchám a jedu "na prasáka", kdy zrychluji plným plynem, šlapu na brzdu že mi do toho kecá i ABS, tak to za tu jízdu párkrát hodí ten piktogram. Ale pokud jedu normálně, brzdím plynule, zrychluji normálně, tak nic. Někdy začnu zrychlovat ve chvíli, kdy auto předemnou šlape na brzdu, v tu chvíli to hned hodí piktogram a pískne, naštěstí začínám brzdit ihned s pískáním, a tak to podle mě má fungovat. Jde o součet relativních rychlostí překážky a vozidla, které to vyhodnocuje, pokud je absolutní rychlost vyšší jak nějaká hodnota, tak začne upozorňovat. Proto se to nejčastěji děje při zrychlování za vozidlem, které začíná brzdit a v podobných situacích.

Kdo je v okolí Příbora na moravě, může vyzkoušet, mi to reaguje vždy na ceduli, která je obrovská a kousek nad úrovní vozovky, viz můj příspěvek cca na 7. stránce tohoto tématu (směr od kruháče u "rychlostky" do Příboru).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mi nedávno zafungoval akustickou signalizací a následně jsem cítil lehké brnknutí v brzdě, jakoby od ABS, ale nebrzdil jsme prudce. Zřejmě si to do ní jen hráblo a jak vyhodnotilo, že je situace bezpečná, přestalo zasahovat. A jednalo se o objíždění odbočujícího auta doleva, objížděl jsme z prava v dost úzkém místě "na zrcátka"... Jedná se o míto, kde jezdím každý den a poku auto předemnou stojí, tak se dá objet a dá se docela pěkně odhadnout, zda se vlezu nebo ne. Jen jsem jel zřejmě rychleji jak jindy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera me to docela vylekalo (neb jsem ten piktogram videl poprve nazivo). Prazdna celkem rovna silnice (normalni okreska), ale zadna extremni rychlost. V dohledu zadne auto a ani zadna prekazka (typu cedule ci koleje). A z niceho nic se objevil piktogram a zvukovy signal. Do brzdy to nesahlo (zacal jsem sam trochu pribrzdovat, neb jsem se lekl, ze snad je neco s autem, jak me to prekvapilo). Nevim, co to mohlo chytit, ci zda to muze nejak reagovat na okolni porost. No uvidim, zda se to jeste nekdy objevi, ci zda to bylo nejake nahodne zablbnuti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky uz jsem mel jeden plany poplach pred vjezdem do jednoho tunelu... Je to jen technika. Parkovaky taky obcas piskaji, kdyz je v ceste steblo travy... oni to ale nevi, tak se chovaji, jakoby to byl kandelabr. To same ten FA. Paprsek se muze od neceho odrazit. Tebe to upozorni, zbystris a zaridis se podle situace. Kdyz v ceste viditelne nic neni, jedes dal. Asistent poskytl asistenci, finalni rozhodnuti je na ridici...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak už se mi taky ozval, ten asistent. Bylo to poprvé, aspoň vím, že mi funguje.

Bylo to tady. Vidíte kolik má kolař místa, když lízám plnou. A ten naproti ani uhýbat nemusel, i kdyby jel uprostřed, pořád tam je metr prostoru.

FrontAsistant.jpg

Editováno: , autor: jjjlll
Doplnění.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty vrať papíry a choď pěšky, čára není zeď? očividně jsi jeden z těch frajerů co předjíždí bez ohledu na značení na vozovce, plná tě nezastaví. A protijedoucí auto uhlo to ano a zbylo mu snad něco jiného? navíc toho kolaře viděl dost dlouho dopředu tak měl zpomalit a bezpečně ho předjet a podle zvuku sundal nohu z plynu až u něho. Takže asi tak. Právě kvůli těmto "pánům" řidičům umírají lidi!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...