Přejít na obsah

Front Assistant


Jakub3211

Doporučené příspěvky

Ono zvyčajne ak chceš schválne vyvolať pípnutie FA, tak sa ti to nepodarí, ale ak ideš 100kou v tesnom závese za iným autom a nezobrazuje sa ti výstražné autíčko na displeji miesto odometra/tempomatu, tak potom tam naozaj bude problém a šiel by som do servisu, nech sa na to pozrú.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ti ostatní co jedou za tebou už musí být na D1 zvyklí na takové dobržďování. Já jel po dlouhé době celou trasu do Prahy a směrem zpět za většího provozu se to stalo 3x, že se na poslední chvíli dobržďovalo, když se šnek snaží dostat do levého pruhu a zdrží “kolonu” rychle jedoucích aut v tom levém pruhu. 

 

@zwannesmíš na to myslet a časem se ozve. Asi jezdíš tak jak se má ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navodit situaci, aby ti zaclo auto brzdit? Proc jako???

Funkcnost si overis kdekoli na dalnici nebo silnici prvni tridy. Dojed v 80km/h a vic auto pred tebou na mensi vzdalenost nez je zdravo. Pokud mas Maxidot, tak vlevo dole se objevi ikonka 2 auticek. V navodu si najdi, co to znamena. Dela to FA. Na MFD bude asi neco jineho, ale podobneho...

Zajimalo by me kolik lidi, co nabouraji a zastavi provoz na D1, taky "neco zkouselo navodit"… omg! :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@zwan Navodit situaci nechtěj, protože oficiálně je pro FA uvedeno, že je primárně určen pro zmírnění následků dopravní nehody, rozuměj tak, že ti ne vždy musí zastavit auto, ale může ti alespoň výrazně snížit rychlost, čímž dojde k menším škodám. Pokud ti zahraje FA, začne ti brzdit a oprávněně, v tu chvíli se jedná o nebezpečnou situaci a v podstatě se auto připravuje na náraz.

 

Pokud ho chceš přece jen za každou cenu vyzkoušet, tak si sežeň prázdnou cestu a dobrovolníka, který bude riskovat svůj zadní nárazník. FA funguje v podstatě na stejném principu jako ACC, nereaguje na stojící vozidla ani na vozidla přijíždějící z boku, pro FA je tedy ideální, když jedeš nějakou dobu za jiným autem, v tu chvíli si ho "chytne" a pokud začne prudce brzdit a ty reagovat nebudeš, v tu chvíli ti FA zahraje a případně začne brzdit, ale jak říkám, nemusí zastavit, bude se snažit jen zmírnit následek nehody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas s @los pakos, rozhodně bych to cíleně nezkoušel, je to jek AirBag, taky máme v autě 6 a nemám v plánu zkoušet funkčnost ani jednoho :) . Jen bych poupravil, FA funguje i na stojící auta, ale nedá se vyzkoušet krabicí a podobně, protože je potřeba aby "ta věc" měla dostatečnou odrazivost (lepenka je pro FA "neviditelná"). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi ted o vikendu zachranil cumak. V protismeru cekalo auto na odboceni vlevo a nejak jsem ja ani ridic prede mnou necekal, ze to zkusi jeste pred nama. No, ale udelal to. Auto prede mnou slo na brzdu trochu vice nez bylo nutno (asi se ridic lekl) a zastavil na fleku a nez jsem se vzpamatoval, FA mi zachranil cumak, ikdyz ja brzdil taky, ale bez FA bych byl o nejakou desetinku sekundy pomalejsi a asi bych to nedobrzdil. Takhle to dopadlo bez tukance.

Takze za mne super vecicka.

Editováno: , autor: Vectrix
  • Líbí se mi 3
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 19. 7. 2018 na 7:28, MilanHos napsal:

Když se brzdí a i tak začne FA hulákat tak FA nedupne na brzdu, jen to tak vypadá, protože se natlakuje systém brzd na maximum. 

 Manuál tvrdí něco jiného:

image.thumb.png.2b1bcc348038b6ae353354c40a29a419.png

a je tam i že reaguje i na stojící překážky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Další, dle mého názoru nesmyslné blokování brzd díky FA. Při výjezdu z parkoviště projíždím bránu, která má uprostřed na asfaltu kovový doraz, vysoký asi 4 cm. FA asi od něj chytil odraz a rovnou mi dupnul na brzdy. Docela nepříjemná zkušenost. Je pravda, že přede mnou jelo auto, ale min. 5 metrový rozestup a nízká rychlost to nemohla způsobit. Myslím, že je štěstí, že nepřeskočily rozvody (jel sem na jedničku a do toho plný brzdy:() . By mne zajímalo, jak by se k tomu postavila ŠA. Teď se při každém průjezdu branou budu modlit, aby se to neopakovalo.

VIDEO

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj,

po nekolika mesicich jsem dosel k nasledujicimu:

1. na jedouci auto ukaze ikonku vzdalenosti ale do brzd nehrabne.

2. upozorneni nebo primo zabrzdeni se deje pouze vuci stojicimu autu.

3. s falesnym nebo nesmyslnym upozornenim jsem se nesetkal.

 

Mate to podobne?

Autem jezdi manzelka bez pudu sebezachovy a absolutni neuctou k dopravnim predpisum. Pro jse pordil auto s FA.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad 2: FA piští a občas kopne do bŕzd aj keď sa rýchlo približuješ k nejakému autu v pohybe.. napr. ak ten pred tebou brzdí, pretože chce odbočovať, prípadne pri rozbiehaní na križovatke, ak ten pred tebou sa rozbieha pomalšie ako ty. Čiže auto nemusí stáť. Ak nad tým tak rozmýšľam, voči stojacím autám mi ešte asi FA nikdy nepípol.. asi mám ešte nejaký ten pud sebazáchovy..

 

:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...