Přejít na obsah

Start - Stop system


Buldog77

Doporučené příspěvky

On je rozdíl pokud motor chcípne při špatném rozjezdu, pak je možné jej nastartovat opětovným sešlápnutím spojkového pedálu. Ale pak jsou případy, kdy Start Stop prostě napíše hlášku "Nastartujte ručně" a můžeš mačkat pedály jak chceš a stejně to nic neudělá (např. když se špatně rozjedeš a chcípne motor, zmáčknutím spojka ho opět nastartuješ ihned se špatně rozjedeš tak aby znovu chcípnul motor, tak už ho StartStop spojkou nenastartuje). Další situací kdy auto není schopné samo nastartovat je vypnutí motoru přes StartStop a následné odepnutí bezpečnostního pásu, nebo otevření dveří. Těch situací bude vícero, ale na tyto jsem zatím narazil, jak to vyvolat "uměle", někdy to dělá samo na křižovatce.

Právě toto chování, že jsem nevěděl, kdy mi motor zůstane zhasnutý jezdím s vypnutým StartStop systémem.

 

EDIT: Proč to dělá samo na jednom a tom samém místě netuším, ale může to něco špatně vyhodnotit, chtě lo by to otestovat stejné místo a situaci s jinou Fábií :/

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, pizzamann napsal:

Není možné že se při čekání na otevření vrat odpoutáš? To  SS ruší!

je to dost mozne, ale nie som si isty na 100%, budem sa teraz sledovat ze ci je to tym ?

Editováno: , autor: hubyk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se to občas stává taky před garáží, naposled dnes. Zapomněl jsem si SS vypnout, přijedu ke garáži, zastavím, motor chcípne, vyřadím, vymáčknu spojku, hláška nastartujte ručně a na displeji svítí škrtlý SS. Je to možná tím, že jsem měl v okamžiku zastavení, kdy mi zhasnul motor vymáčklou spojku a zařazenou rychlost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera přijel soused co má octu II náhradním autem. F3C style. To byl kolotoč na parkovišti. Ono mi to chciplo a teď mi to něco píše. Pak zas kurňa jak se to chcipe. Ten vyděšen výraz co je to za auto. Pak povídá než jsem sem dojel tak mi to 4 pípalo a cosi to ukazovalo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
V ‎13‎.‎2‎.‎2019 na 13:18, hubyk napsal:

...mna skor zaujima, preco sa mi to stava vzdy na rovnakom mieste.....

To je přeci jasné, auto už ví, že je doma ?.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

maly update po par dnoch sledovania..... @pizzamann mal si pravdu, nejak podvedome som sa asi vzdy odputaval pri cakani na to kym sa otvori brana a ani som si to neuvedomoval. teraz som si na to daval pozor a skusal som zostat viac krat po sebe priputany a uz to nevyplo, takze zahada je vyriesena :D

Editováno: , autor: hubyk
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud potřebujete trvale vypnout Start/Stop, stačí rozpojit konektor sondy proudu na konci "-" kabelu u baterie. Současně se také přepne "inteligentní" nabíjení, které nabíjí baterii jen na max. 80% a tím ji ničí (sulfatace, ztráta kapacity, neudrží napětí), na "konvenční" nabíjení, kdy bude nabíjena na 100%, jak mj, požadují všichni výrobci baterií.

Nespolehlivost baterií moderních aut: Jak je to ve skutečnosti s jejich výdrží?

Editováno: , autor: Caster
Doplnění odkazu na článek
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj, jak se tedy tváří AS na tyhle naše úpravy? (Corner, SS off a další udělátka) Už někomu neuznali/neprodloužili záruku kvůli těmto úpravám? A je pravda že v aktuálním ODISu je možné vyjet historie změn/úprav? Je mi jasné že servisák s mozkem chápe, že SS nemůže oddělat motor. ? Někde jsem četl, že by problém se zárukou mohl být jen na věci, která se "upravila", v tomhle případě RJ a zbytek by zůstal nedotčen. Nebo je to jinak?

 

Jinak jsem včera byl v SGS u Petra a spokojenost. Super člověk, fajn pokec. ?

Editováno: , autor: Znedlob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 32 minutami, Clerfayt napsal:

Lepší se zeptat v AS. 

 

Nebo nejlíp, udělej ty úpravy a potom jeď do AS. Pak sem napiš jak se tvářili.

 

Nevidím důvod se ptát v AS, když je tu plno lidí, kteří už dokodované věci mají a jezdí s tím na garančky. ?

 

Nehledě na to, že jak píšou ostatní, nikdo ti z AS neřekne jak to je, pokud to není známý.

 

Co se týká záruky, tak v podstatě pokud by ti kleklo něco z motorové části a uvedli jako důvod deaktivace SS, tak by lhali a uváděli nepravdivé informace, vzhledem k tomu kolik je na tento super systém nezavislých testů. Pak je tu ještě znalec. :)

 

Takže dá se říct, že o záruku můžeš přijít u věcí, které si změnil nevratně. Což se o kodování říct nedá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak z praxe - u auta vypnut S/S ten den co jsme ho vyzvedli v salonu +dalších  nekolik do očí bijících úprav (zadní světla s dennima atd). Je to 3 roky zpět. Každý rok výměny oleje doma s origo dílama + jednou za 2 roky /30 tis. km servis v AS. Před měsícem měněn na záruku DPF, EGR a vstřik za cca 80k. Nikdo nic neřešil a vše se měnilo rovnou za fungl nove věci. Takže tak k úpravám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na jeseň som bol reklamovať potrhané tesnenie okolo okien dverí. Pri výmene museli rozobrať výplň dverí, v ktorých hneď na prvý pohľad videli vyrezané diery a v nich prilepené svetielka napojené na elektriku auta. Vôbec nič na to nepovedali, dokonca sa snažili tie svetielka pripojiť nazad, hoci som ich vopred upozorňoval, že ja si to potom zapojím sám.

 

Čiže pokiaľ nenatrafíš na debilného človeka v servise (a ani ty sa k nim nebudeš debilne správať), nikto nebude riešiť súvislosť medzi vypnutým štart-stop a zadrhávajúcou sa spiatočkou.

 

Editováno: , autor: brrrrm
  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...