Přejít na obsah

Závady, rušivé zvuky pri štarte a iné


Armyk

Doporučené příspěvky

Ako sa zatiaľ správajú tsi v nových fabiach?

Možno je ešte skoro na takéto otázky, ale na moje prekvapenie som našiel aj na nové tsi negatívne skúsenosti pri OIII.

Niektoré z problémov v prípade rôznych zvukov môžu byť do istej miery aj na účet precitlivelosti ich majiteľov. No nájdu sa aj nespochybniteľné: "Závada přestavovače vačkového hřídele" Táto závada sa už navyše objavila vo viacerých koncernových značkách pri 1,2tsi.

Dúfal som, že s novou generáciou motorov a prechode na remeň bude už všetko ok, ale teraz som mierne vystrašený a znechutený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z jiného soudku. Dnes jsem si všiml, že při jízdě, kdy jsem šlápl  na plyn až dolů auto jelo a pak jakoby plynový pedál ještě povolil cvakl a já ho sešlápl ještě víc. To jsem ještě nikdy za jízdy nezaregistroval. Když jsem se doma na to podíval rukou jsem potlačil plynový pedál až dolů a pak to přecvaklo a šel jen o něco ještě níž. Tak jsem se koukl na druhou Fábii  a tam je to to stejné. Takže zkuste taky a zajímalo by mě k čemu to tam slouží a nebo proč to tak je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakou máte zkušenost s motorem 81kw. Já když jedu a přidávám tak se mi zvuk nelibí.Zní to při zrychlování jako hrnek.Tak jsem se včera projel s 66kw a ten motor je tichý i ve vyšších otáčkách. Navíc i líp zabírá od spodu. Co vy a vaše zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nešiel som síce s 81 kw, ale 66 ma podľa mňa tiež strašný zvuk. Za málo peňazí nemožno čakať zvuk supersportu že áno :)

Nechce sa mi veriť, že 66 oproti 81 bude mať výrazne lepší zvuk.

To, že lepšie ťahá odspodu môže byť inou prevodovkou (niečo ako kedysi 1,2htp vs 1,4), no môže ísť aj o náhodu podľa toho, s čím si jazdil ako 81 vs 66kW

Editováno: , autor: Armyk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som spokojny. Urcite to zalezi od toho v com si jazdil pripadne jazdis. Ja nemam moznost porovnat s 66kw iba zo skusobnej jazdy ale ta trvala 20km a bola pred 3 mesiacmi takze moc si nepamatam. Oproti mojmu oplu dieslovemu 380t km je to almazia. Ale tak poznam aj tichsie ale ako sa tu hovori co by si chcel za tolko penazi. Kvalita \ cena je umerna. Nic strasne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ano, to záleží. Ale myslím, že poznám dost. A pokud pojedu z 66kw a budu ji hnát,k zvuk motoru nejde ani slyšet prostě klidná jízda. Pokud jedu s mojí 81kw a začnu zrychlovat slyším to co se mi nelíbí, jako by  někde nasávalo vzduch a bublalo to při zrychlování. Přitom to jsou stejné motory, jen jiné převodovky a soft, nic víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravím všechny

 

Chtěl jsem se zeptat, při rozjezdu cca 30-40 km/h mi něco bouchne (cvakne,klapne) pod pedaly,nevíte někdo co to je.Zkoušel jsem zastavit a pak se rozjet a nic už to nedělalo tento postup jsem skoušel asi 5x a vše ok pak jsem vypnul motor na cca 15 min znovu nastartoval rozjel jsem se a nic se neozvalo.Na druhý den jedu do práce a opět se ozvalo to co jsem už popsal. Brouzdal jsem tu a nic jsem o tom nenašel možná že jsem přehlednul nějakou sekci,předem všem moc děkují.

 

PAWOUKU : Nevím jestli to patři do této sekce když tak to přesun  DĚKUJÍ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Při dosažení rychlosti kolem 20 km/h probíhá automatická kontrola, při které můžete slyšet hluk z čerpadla po dobu asi 1 s." - citace z manuálu FII v části popisující ABS. U trojkové Fabie jsem to tam nenašel.

 

Měl jsem FI. a nic takového jsem ještě neslyšel,tak to jsem už klidný ještě jednou DÍÍÍÍÍK.

 

Zajímavé, poprvé jsem se s tím setkal právě u FI. Je pravda, že u FII to je hlasitější a slyším to i u své OII.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...