Přejít na obsah

Kdy přezout na letní/zimní pneumatiky


Hkubes

Doporučené příspěvky

Aha, jo... bylo to za prehozeni kol. Ne prezuti. A asi je to bez DPH. Na te fakture jsem toho mel vic (ne ohledne kol) a az konecna cena byla s dph, takze tyhle polozkove jsou asi bez...

Editováno: , autor: epo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Taky vás už napadlo že přezujete? Příští týden má být přes den +10 °C až + 15 °C a v dalších týdnech mají být teploty nadprůměrné. Jako kdybych bydlel někde v Jeseníkách asi bych o tom neuvažoval ale takhle. :)  Ono totiž jezdit na zimácích v tak vysokých teplotách je celkem na levačku, pneu se ojíždí hodně rychle.

Editováno: , autor: Pitrsman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta silnice zas tak teplá ještě nebude ale s letníma už by se jezdilo líp. Ono se ještě může ozimit :) Je to celkově na dvě věci, odpo jedu do práce v teple a večer je -2 až -3 Teď to bude při ranní stejný, ráno kosa a odpo teplo. Hadry se daj lehko sundat ale gumy ne :) Vloni sem jel na začátku dubna ráno k zubaři a přes noc nakydalo 7-10cm sněhu, respektive marastu, to sem byl rád že sem ještě nestihl přezout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokiaľ chodíš autom hlavne cez deň, prezuť sa určite oplatí.

 

Ja síce tiež nebývam v horách.. (nadmorská výška 208 mnm), ale chodievam do práce ráno okolo 6h a vtedy hlásia stále teploty okolo 0° až 5°C.. navyše má pršať a teda cesta bude hotová kĺzačka. Čiže ešte nechávam zimné... letné zvyknem prezúvať až okolo veľkej noci (zimné zvyknem dávať najneskôr víkend pred dušičkami).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já zase auto tak nutně do dubna (než začnou výlety) nepotřebuju, bydlím kousek od Olmouce, 210 m n. m. Jezdím přes den. Obchod, děcka do školy a doktora máme do 500m od baráku takže když něco napadne klidně nechám auto před barákem, no ještě se rozmýšlím ale pokud bude další pátek předpověď nad 10 °C tak rozhodně přezuju. :)

Editováno: , autor: Pitrsman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pitrsman Správně, pojišťovna se řídí dle zákona a ten říká, že zimní gumy máš mít v období 1.11 - 31.3, pokud se na silnici nachází souvislá vrstva sněhu nebo lze k povětrnostním podmínkám předpokládat náledí, takže pokud pojedeš ráno a bude nějakých +5°C a nedobrzdíš, tak ti to pojišťovna nechá sežrat. Jinač pro info, policie se řídí podle předpovědi a pokud průměrná denní teplota je pod 7°C, tak se to bere, že bys měl mít zimní gumy. Rozhodně bych nedráždil hada bosou nohou a ještě měsíc počkal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak mně nejde dohromady zimní gumy máš mít v období 1.11 - 31.3, pokud se na silnici nachází souvislá vrstva sněhu nebo lze k povětrnostním podmínkám předpokládat náledí a takže pokud pojedeš ráno a bude nějakých +5

A co když bude nějakých 10 °C a nedobrzdíš na zimních? To vypadá, že jsme v pasti. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každá pojišťovna to bere trochu jinak, možná i každý likvidátor to bere trochu jinak, ale ikdyž likvidátora přesvědčíš pojišťovna nemusí zacvakat. 

Jestli se řídíš venkovní teplotou jestli vyjet či nikoliv tak si klidně přezuj, průměrná teplota se ale asi bere celorepubliková, pochybuji že strážníci každé ráno měří co půlhodina teplotu aby vypočítali průměr za den. Já ale na kopci vyjedu v 5 a pod kopcem je minus 2 např.

Moje zkušenost z loňského února, likvidátor zapsal jestli zimní mám či nemám a nezkoumal jestli je zrovna sníh nebo náledí, pojišťovna týden zpět, kdy to začne řešit taky nemá vešteckou kouli aby zjistila jaké podmínky v tom místě v danný čas si měl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...