Přejít na obsah

Kolisanie otacok motoru na neutral (STK+emisie test)


Doporučené příspěvky

Takmer som nepresiel STK kvoli kolisaniu zvysenych otacok na neutral - boli mimo urceneho intervalu pri merani emisii na zvysenych otackach. Neviem, ci si technik chcel iba prilepsit alebo je to realny problem. Pri podobnom teste pozorujem na otackomeri mierne skakanie rucicky otackomera (cca 1/4 dielika).

 

Co moze byt pricinou? (Motor 1.2 TSI 77kw, , 69 000 km, rozvody a turbo menene pri 56 000 km). Treba sa s tym ponahlat do servisu? 

 

Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevidel som presne nastavenie, no podla protokolu  z emisky su zvysene otacky 2400-2600. 

 

Vyhlaska hovori takto: 1.2.3 Hodnoty parametrov pri zvýšených otáčkach 1.2.3.1 Zvýšené otáčky motora [min-1] Stanoví sa kontrolný bod otáčok z hodnôt určených výrobcom vozidla na kontrolu zapaľovacej sústavy, v intervale 2500 – 3500 min-1. Ak výrobca určil hodnoty otáčok mimo rozsahu tohto intervalu, pre kontrolu sa stanoví hodnota otáčok, ktorá je najbližšie k tomuto intervalu. Potrebný rozsah otáčok sa stanoví s toleranciou ± 100 min-1 od strednej hodnoty rozsahu otáčok, určeného výrobcom vozidla.

 

Pricom tu hodnotu meral manualnym stlacenim plynu. 

Editováno: , autor: Rasto098
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když sám majitel pozoruje kolísání, tak to nebude technikem. Normálně otáčky nekolísají.

Nevím podrobně jak se měří emise, ale pokaždé mi připadá, že ten přístroj sám "čeká" na ustálení otáček. Vždy technik přidá plyn, chvíli to drží a mašina až po chvíli sama vypíše hodnoty. Navíc to do protokolu tiskne i hodnotu otáček při kterých to bylo změřené. Je klidně možné, že software v měřícím zařízení emise nevyhodnotí, když otáčky lítají. Dokonce je to i logické, protože to má smysl měřit jenom při ustálených otáčkách, kdy je směs řízena podle lambdasondy.

Čím by mohlo být kolísání otáček na TSI netuším. Držel bych se ale klasiky v podobě kontroly zapalování a škrtící klapky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...